“KARADENİZ’DEN HAZAR’A STRATEJİK BAKIŞ…” 6. KARADENİZ ULUSLAR ARASI SEMPOZYUMU GİRESUN’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“KARADENİZ’DEN HAZAR’A STRATEJİK BAKIŞ…” 6. KARADENİZ ULUSLAR ARASI SEMPOZYUMU GİRESUN’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK - Necdet SİVASLI
Tarih: 05.10.2014 > Kaç kez okundu? 1658

Paylaş


Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EKOAVRAYA)’nın ortaklaşa düzenleyeceği 6. Karadeniz Uluslar arası Sempozyumu Giresun’da yapılacak. 06-08 Kasım 2014 tarihleri arasında Giresun Üniversitesi’nde yapılacak olan sempozyumda “Karadeniz’den Hazar’a Stratejik Bakış” masaya yatırılacak.

Türkiye’den ve Türkiye dışından çok sayıda akademisyen, araştırmacı, gazeteci, uzman ve siyasetçinin katılacağı toplantılara ev sahipliği yapacak olan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aytül Attar “Özellikle enerji ve güvenlik konularında yoğunluk olacağını tahmin ediyorum” dedi. Prof. Dr. Attar, daha sonra şunları söyledi.



"Altı yıldır düzenlemekte olduğumuz bu sempozyum, ilimizin ve üniversitemizin, Karadeniz havzasındaki siyaset, ekonomi, güvenlik ve enerji gelişmelerinin ele alındığı uluslararası bir platforma dönüşmesini sağlıyor. Karadeniz etrafında meydana gelen gelişmeler zaman zaman Ortadoğu'nun gölgesinde kalıyor gibi görünse de son derece kritik ve sıcak gelişmelerdir. Bunları sükunetle ve enine-boyuna ele almak, havza ülkeleri arasında akademik işbirliğini geliştirmek, devletleri çatışma halinde olan ülkelerden uzmanları bilimsel zeminde bir araya getirmek yönünde yoğun çabamız var. Giresun Üniversitesi olarak Türkiye'nin bu bölgedeki öneminin bilinciyle bu sene "Karadeniz'den Hazar'a Stratejik Bakış" alt başlığı etrafında çalışmaya karar verdik. Bu bağlamda özellikle enerji ve güvenlik konularında bir yoğunluk olacağını tahmin ediyorum"

Karadeniz bölgesindeki kriz ve çatışma sürecine vurgu yapan KARASAM Müdürü Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya, "2008-2009 yıllarında ilk iki sempozyumumuz yapıldığı dönemde Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş ortamı söz konusu idi. O ortamda, Rusya ve Gürcistan'dan uzmanları 'Giresun İnisiyatifi' kavramıyla bir araya getirmiştik. Bugün de Rusya ile Ukrayna arasında kriz ve çatışma ortamı söz konusu. Öte yandan Kafkasya bazen ısınmakta bazen de büyük enerji projeleri ile gündemdeki yerini korumaktadır. Bu yıl Ukrayna krizine ilişkin özel bir alt oturumda Rus, Ukraynalı ve Ukrayna'nın içindeki çatışan kesimlerden temsilciler bir araya gelecek. Ayrıca, Hazar perspektifi ile Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçlü ilişkilerine yönelik detaylı sunumlar yapılacak" dedi.

Karadeniz ve Hazar Denizi havzasının Avrasya açısından hem siyasi hem de ekonomik olarak anahtar özelliğini taşıdığını belirten EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ’’Karadeniz ve Hazar Denizi bölgesi ile alakalı çalışmalar sürdüren düşünce kuruluşları ve politika uzmanları bu sempozyum kapsamında Giresun’da bir araya gelme fırsatı bulacaklar. Bu vesileyle bölge ile ilgili fırsatları ve riskleri analiz edecek olan akademisyenler ciddi bir beyin fırtınası gerçekleştirecek ve geleceğe yönelik stratejileri ortaya koyacaklardır’’ dedi.



e.mail: necdetbuluz@gmail.com,

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1285
Toplam Tekil 4074561
IP 3.149.230.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu