BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “KARŞILIKLI AL-VERLERLE, KAZAN-KAZAN ANLAYIŞI İÇERİSİNDE SONUÇ ALABİLİRİZ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “KARŞILIKLI AL-VERLERLE, KAZAN-KAZAN ANLAYIŞI İÇERİSİNDE SONUÇ ALABİLİRİZ”
Tarih: 25.09.2014 > Kaç kez okundu? 1838

Paylaş


BASIN BÜLTENİ



CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “KARŞILIKLI AL-VERLERLE, KAZAN-KAZAN ANLAYIŞI İÇERİSİNDE SONUÇ ALABİLİRİZ”



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafı ile Kıbrıs Rum tarafı arasında çok büyük farklılıklar olduğuna işaret ederek, aşırı isteklerle değil, karşılıklı al-ver ile kazan-kazan anlayışı içerisinde sonuç alınabileceğini söyledi.

Çeşitli temaslar yapmak üzere New York’a giden ve bir mülakat veren Cumhurbaşkanı Eroğlu, İİT üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarının KKTC’de toplantı yapmasının gündemde olup olmadığını sorulması üzerine, İİT Genel Sekreteri’nin böyle bir düşünce içerisinde olduğunu belirtti.

Gerek dışişleri bakanlarının gerekse çeşitli ülke bakanlarının toplantılarını KKTC’de gerçekleştirmesinin kendisini memnun edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Son derece de umutlandırır” dedi.

“Önümüzde yeni bir Greentree zirvesi olabilir mi” şeklindeki soruya ise Eroğlu, Rum Lider Anastasiadis’e, New York’ta BM Genel Sekreteri ile üçlü bir görüşme teklifinde bulunduğunu ama bunun reddedildiğine dikkat çekti.

Eroğlu, BM Genel Kurul toplantılarının bitmesinin ardından belki Cenevre’de bir üçlü zirve düşüncelerinin bulunduğunu ifade etti.

Yeni Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin iyi niyetinden şüphelerinin olmadığını söyleyen Eroğlu, Eide ile ilgili olarak “Belli ki heyecanlı ve Kıbrıs sorununun çözülebileceğine inanan bir yapısı var. Dünya Ekonomik Forumu’nun içerisinden geldiği için anlaşmanın ekonomik olarak Kıbrıs’a neler kazandıracağının hesaplarını yapan, bizim önümüze de onları koyarak bizi anlaşmaya teşvik eden bir pozisyon içerisindedir” dedi.



ÖZERSAY: “KIBRIS’LA İLGİLİ GELİŞMELERE HERKES HAZIRLIKLI OLMALI”



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, Kıbrıs’ta her iki tarafın da bazı konularda esneklik göstermesinin gerekeceği bir döneme girilmekte olduğunu, adada somut sonuç alınması yönünde baş aktörlerin uzun bir aradan sonra yeni bir inisiyatif üstlenerek süreci zorlayacaklarını düşündüğünü ve herkesin buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Önceki gün, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, dün de ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Victoria Nuland gerçekleştirdiği görüşmeleri değerlendiren Özersay, yapılan görüşmelerde hem BM’nin hem ABD’nin hem de Türkiye’nin kararlı olduklarını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. (KIBRIS)



ABD’NİN LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ JOHN KOENİG: “KIBRIS’TAKİ TARAFLARIN İLERLEME VE FARKLILIKLARIN ÇÖZÜMÜNDE NİYETLİ OLMAYA DEVAM ETMELERİ ÖNEMLİ”



Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Lefkoşa Büyükelçisi John M. Koenig Kıbrıs’taki tarafların ilerleme ve farklılıkların çözümünde niyetli olmaya devam etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Koenig, Türkiye tarafından Kıbrıs sorununun çözümü yönünde verilen destekten memnuniyet duyduklarını belirterek, Kıbrıs sorununun ABD ile Türk yetkililer arasındaki temaslarda üst düzeyde ele alındığını aktardı.

Kıbrıs görüşmelerinde yeni bir aşamaya geçildiğini işaret eden Koenig, “Kıbrıs sorununun çözümü yönünde bu geniş desteğin faydalarını görebileceğimizi umuyorum” dedi.

Koenig, müzakerelerdeki yeni aşamanın Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak için çözümlenmemiş duran konuların çözümlenmesi ve gerçek müzakerelere geçilmesine kapı açacağı yönünde umutlu olduğunu belirtti”. (KIBRIS)



DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY, II. HRİSOSTOMOS'UN DAVETİ ÜZERİNE BAF VE ÇEVRESİNDEKİ CAMİ İLE MEZARLIKLARI ZİYARET EDECEK



Din İşleri Başkanı Prof. Dr Talip Atalay, Başpiskopos II. Hrisostomos'un daveti üzerine, bugün, Baf ve çevresindeki cami ile mezarlıkları ziyaret edecek.

Güney Kıbrıs'a geçecek olan Atalay ve beraberindeki heyete ziyaretlerinde, II. Hrisostomos eşlik edecek.

Atalay ve beraberindeki heyet bir gün boyunca II. Hrisostomos'un misafiri olacak ve yarın KKTC’ye dönecek.

Organizasyonunu İsveç Devleti himayesinde faaliyet gösteren "Kıbrıs Barışına Katkı Koymak İçin Dini Yol" ofisinin yaptığı ziyaret, 1974' ten sonra Baf ve çevresine bir Din İşleri Başkanınca (Kıbrıs Müftüsünce) gerçekleştirilen ilk ziyaret niteliği taşıyor.

Ziyarette, öncelikli olarak Kıbrıslı Türklerin de katılımı ile Camii Kebirde öğlen namazı kılınacak, dua edilecek ve mevlit okunacak.



KIBRISLI TÜRK VE KIBRISLI RUM SİYASİ PARTİLER: “ADADAKİ TÜM TOPLUMLARA GÜVENLİ BİR GELECEK SAĞLAMAK İÇİN PEK ÇOK YÖNTEM BULUNUYOR”



Lefkoşa’da ara bölgedeki Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilerin katıldığı toplantıda, adada tüm toplumlara güvenli bir gelecek sunmanın pek çok yolu olduğu ifade edildi.

Slovakya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen rutin toplantılar kapsamında, dün, “garantör güçler” konusunu görüşüldü.

“Kıbrıs’ın garantör güçlere ihtiyacı var mı? Garantör güçler, çözüm sonrası sürdürülebilirliği ve birliği mi sağlayacak yoksa güvensizliğe neden olacak unsur mu?” konusunun tartışıldığı toplantının sonunda Slovak Büyükelçi Oksana Tomova tarafların üzerinde mutabık kaldığı açıklamayı okudu.

Açıklamada, “Taraflar, toplantıda görüşlerini ortaya koydu ve konu üzerinde farklı görüşlere rağmen kendi aralarında görüşmeleri sürdürmenin önemli olduğu üzerinde mutabakata vardı. Sonuç. Adadaki tüm toplumlara güvenli bir gelecek sağlamak için pek çok yöntem bulunuyor ve bunları bulmak için herkes elinden geleni yapmalıdır“ denildi.

Bir sonraki toplantının 22 Ekim’de yapılmasına karar verildi.





KKTC PARİS’TEKİ “IFTM TOP RESA 2014 TURİZM FUARI”NDA STANT AÇTI



KKTC, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı girişimleriyle Fransa’nın başkenti Paris’teki “IFTM Top Resa Turizm Fuarı”na katıldı.

KKTC’nin ilk kez bu yıl katıldığı fuarda, turizm sektörü temsilcileri ile birlikte, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları yapılıyor.

KKTC, fuarda 20 metrekarelik bir stant ile yer alıyor ve görseller eşliğinde ülkenin, doğasını, tarihi eserlerini, plajlarını, kültürünü ve çeşitli turizm ürünlerini tanıtıyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1348
Toplam Tekil 4067482
IP 3.141.30.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu