BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU, NEW YORK’TA İİT GENEL SEKRETERİ MADANİ İLE GÖRÜŞTÜ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU, NEW YORK’TA İİT GENEL SEKRETERİ MADANİ İLE GÖRÜŞTÜ
Tarih: 24.09.2014 > Kaç kez okundu? 1806

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York temasları kapsamında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Bin Amin Madani ile görüştü.

Madani, göreve atanmasının ardından Eroğlu ile ilk kez bir araya geldi.

Toplantının ardından basının sorularını yanıtlayan İTT Genel Sekreteri Madani, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşme yapmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Madani, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun görüşlerini büyük bir dikkatle dinlediğini ve Kıbrıs sorununu tarihi açıdan da değerlendirdiklerini ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı ve yönetimiyle yakından çalışacaklarını vurgulayan Madani, İTT ve KKTC arasında işbirliğini güçlendirmek istediklerini özellikle eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında işbirliğine önem verdiklerini söyledi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte “Aşk-ı Nebi” sergisinin açılışına katıldı.

New York “Türkevi”ndeki sergide, Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. yıl dönümü anısına, Kutlu Doğum Haftası bünyesince nisan ayında Ayasofya'da açılan sergide sergilenen eserler yer alıyor.



DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, NEW YORK’A GİTMEK ÜZERE ADADAN AYRILDI



Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 69. BM Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Yıllık Koordinasyon Toplantısı’na katılmak amacıyla, beraberindeki bir heyetle New York’a gitmek üzere bugün adadan ayrıldı.

Bakan Nami, New York temasları çerçevesinde ikili toplantılar gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, New York temaslarını tamamlamasının ardından 30 Eylül tarihinde Washington’a geçecek.



DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ GİAD YENİ YÖNETİM KURULU’NU KABUL ETTİ



Dışişleri Bakanı Özdil Nami, dün, Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği’ni kabulünde yaptığı konuşmasında, göreve geldiği ilk günden itibaren özellikle Kıbrıs sorunu ile yakından ilgilenmenin yanında, dış temaslarında KKTC’nin ekonomisini de ilgilendiren konuları gündeme taşıdığını, bu amaçla da bakanlığı bünyesinde bir birim oluşturulduğunu ve süratle ekonomik örgütlerle temasa geçtiklerini dile getirdi.

Bakan Nami, bu bağlamda, gerek Avrupa gerekse İslam ülkelerine yaptığı ziyaretlerinde Kıbrıs sorununun yanı sıra, Kıbrıs’ın kuzeyindeki ekonominin önünü açabilmek için yaptığı görüşme ve temaslarına dair GİAD yönetim kuruluna bilgi verdi.

Nami, görüşmede, gerek iş dünyası gerek emekçi ve çalışan kesim gerekse, sivil toplum örgütlerine kapısının her zaman açık olduğunu ve işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ise kabulde yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Nami’nin göreve geldikten sonra dış temaslarında ülke ekonomisini de gündeme getirmesinden ve iş dünyasını özellikle KKTC temsilciliklerinin bulunduğu ülkelerle buluşturmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. İş imkanları yaratmak amacıyla Dışişleri Bakanlığı bünyesine oluşturulan yeni birimin faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti de dile getiren Tunalı, Dışişleri Bakanlığı ile GİAD’ın ilişkilerinin daha ileriye gidebilmesi için yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1053
Toplam Tekil 4075834
IP 3.139.238.76






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu