BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “KIBRIS TÜRKÜ’NÜN EN BÜYÜK GÜCÜ BİRLİK-BERABERLİĞİ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “KIBRIS TÜRKÜ’NÜN EN BÜYÜK GÜCÜ BİRLİK-BERABERLİĞİ”
Tarih: 23.09.2014 > Kaç kez okundu? 1618

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkü’nün en büyük gücünün birlik-beraberliği olduğunu belirterek, halkın nasıl bir çözüm istediğinin ortada olduğunu, Kıbrıs konusunun siyasi istismar konusu yapılmaması gerektiğini ifade etti.

“Ben sizden aldığım desteğin, sizin bana yüklediğiniz sorumluluğun bilincindeyim. Bir antlaşma için istekliyim, kararlıyım, ama bu doğru bir antlaşma olmalı, sizi, halkımızın geleceğini tehlikeye atmamalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Ben ve ekibimdeki arkadaşlarım, meşru hak ve çıkarlarımızı, eşit statümüzü güvence altına alacağımız bir antlaşma peşindeyiz” dedi.

Bulunacak antlaşmanın, Kıbrıs Türkü’nü 1974 öncesine götürecek bir çözüm olmayacağını, huzuru kaçıracak ya da tedirgin edecek bir antlaşmanın ortaya çıkmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Eroğlu, bunun için müzakereleri çok dikkatli bir biçimde ve iyi hazırlanarak sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Şu anda tek bir hedefimiz var: En kısa sürede bir antlaşma yapmak ve iki halkın ayrı ayrı, eş zamanlı referanduma giderek bu antlaşma ile ilgili iradelerini ortaya koymalarını sağlamak” diye konuştu.

Dün sabah, New York’a hareket eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halka sesleniş konuşması yaparak, Rumların taleplerine dikkat çekti.

Eroğlu, “Biz makul ve mantıklı önerilerle masadayız ama Rum komşularımız maksimalist bir anlayışla karşımızda duruyor. Gelinen aşamada bir al-ver gerçekleşmesi gerekiyor ama Rum tarafının tutumu işleri zorlaştırıyor” dedi.

Şubat ayından bu yana Kıbrıs Rum tarafının masaya getirdiği önerilerin, yerleşmiş Birleşmiş Milletler parametrelerine aykırı ve aşırıya kaçan öneriler olduğunu vurgulayan Eroğlu, özellikle, güvenlik ve garantiler, vatandaşlık ve toprak konularında Kıbrıs Rum tarafınca yapılan önerilerin kaygı verici ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Eroğlu, toprak konusundaki önerilerin aşırı olduğuna da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e çağrı yaparak, girilen yeni aşamada, Türk tarafı gibi, BM parametreleri içerisinde ve makul öneriler getirmesini istedi.

Rum tarafının yaptığı vatandaşlıkla ilgili önerilerin kabul edilebilir türden olmadığını söyleyen Eroğlu, KKTC vatandaşları arasında ayrımcılık ya da farklı muamele içeren herhangi bir öneriyi kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Rum uzlaşmazlığı karşısında Türk tarafının eli-kolu bağlı beklemek niyetinde olmadığını da vurgulayan Eroğlu, bunu tehdit olarak dile getirmediğini, gerçek düşüncelerinin bu olduğunu belirtti.

Türkiye’den KKTC’ye yapılan önemli ziyaretlere de dikkat çeken Eroğlu, Türkiye’nin her açıdan KKTC’nin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.



KTFF BAŞKANI SERTOĞLU: “KOP İLE SIKINTILARI ÇÖZEMİYORUZ. FIFA VE UEFA İŞİN İÇİNE GİRMELİ”



Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi adına anlaşma imzaladıkları Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile görüşmelerde bazı sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, bu sıkıntıların aşılması adına UEFA ile FIFA’yı göreve çağırdı.

Sertoğlu, UEFA ve FIFA’ya, sürece dahil olmaları için mektup gönderdiğini belirterek, son dönemde KOP ile hiçbir şey konuşamadıklarını, sadece yazışmalar yaptıklarını, diyaloglarının kopmadığını ancak üyelik konusundaki sıkıntıları aşamadıklarını kaydetti ve daha önce “üye olun da konuşalım” diyen KOP’un, şimdi “üyelik başvurusu yapın da değerlendirelim” dediğini dile getirdi.

Hasan Sertoğlu, Zürih’te imza koydukları anlaşmanın arkasında olduğunu, kendilerine düşen ev ödevini yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, ülke futbolu için ada içerisinde üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiğine inandığını, bu yüzden uluslararası adımların ve açılımların yapılamaması durumunda bu görevde durmasının anlamı olmayacağını söyledi.

Sertoğlu, ülke gençliği, sporcuları ve vatandaşlar için uluslararası spor organizasyonlarının öneminin ve gerekliliğinin son yapılan ralli organizasyonuyla bir kez daha görüldüğünü belirterek, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu tip uluslararası spor etkinliklerinin artacağına inandığını kaydetti.



KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI, RUM YÜKSEK MAHKEMESİ’DE DAVA AÇTI



Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Güney Kıbrıs’ta hellimle ilgili dava açtı Rum Yüksek Mahkemesi’ne dün hellimin tescili konusunda beş davanın dosyalandığı belirtildi. Davalarda Kuzey Kıbrıs’taki üreticilerin de hellimin tescilinin her aşamasına dahil edilmesi görüş ortaya koyuluyor.

KTSO Başkanı Ali Çıralı, dava dosyalarının, tescil sürecine Kıbrıslı Türk üreticilerin dahil edilmediği, danışılmadığı, bilgi verilmediği ve bu sürecin Kuzey Kıbrıs’taki üreticiler için adil olmadığı konularından oluştuğunu kaydetti.

Rum Yönetimi, Kıbrıslı Türk üreticileri dahil etmeden Hellim/Halloumi’nin coğrafi işaret tescili çalışmalarıyla ilgili AB’ye başvuruda bulunmuştu. Hellim çalışmalarında Kıbrıslı Türklere danışılmadığı ve sürece dahil edilmediği ortaya çıkmıştı.

KTSO, hellimin denetiminin Oda tarafından yapılmasını talep etmiş ancak bu talebe de olumlu bir yanıt verilmemişti. (KIBRIS)



“3. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI”NA 60 ÜLKEDEN 331 ÇİZER KATILDI





Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından "13. Uluslararası Zeytin Festivali" kapsamında düzenlenen “3. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması”na 60 ülkeden, 331 çizer, 545 eser ile katıldı.

Yarışmada, “zeytin ve kadın”, “zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı karikatürler”, “zeytin”, “zeytincilik”, “zeytin yağı”, “zeytin dalı”, “zeytin ağacı”, “zeytin’in yararları” konuları işlendi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 875
Toplam Tekil 4068796
IP 3.141.244.201






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu