BASIN BÜLTENİ AVRUPA RALLİ ŞAMPİYONASI İLK KEZ HEM KUZEY VE HEM GÜNEY KIBRIS’TA GERÇEKLEŞİYOR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ AVRUPA RALLİ ŞAMPİYONASI İLK KEZ HEM KUZEY VE HEM GÜNEY KIBRIS’TA GERÇEKLEŞİYOR
Tarih: 20.09.2014 > Kaç kez okundu? 1886

Paylaş


Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi bugün, ilk kez hem Kuzey ve hem Güney Kıbrıs’ta gerçekleşiyor.

"Kıbrıs Otomobil Derneği"nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliği ile başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin üstlendiği rallinin Kıbrıs ayağı, bugün yapılacak “Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı” ile başlayacak.

Avrupa’dan birçok önemli yarışçının yanı sıra, KKTC’den de yarışçıların katılacağı organizasyon bugün saat 17.00’de start alacak. Bunun öncesinde saat 11.00’den itibaren antrenman sürüşleri yapılacak.

Dünyaca ünlü ralli pilotlarının katılacağı rallinin Kıbrıs ayağı, 19 - 21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.





EIDE: “ÇÖZÜLMEYEN KONULAR GÖRDÜM AMA ÇÖZÜLEMEYECEK BİR ŞEY GÖREMİYORUM”



Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, liderlerin Şubat ayında imzaladığı ortak açıklamanın çok güçlü bir açıklama olduğuna ve çelişki içermediğine işaret ederek, iki lider arasında aşılamayacak farklılıkların bulunmadığına inandığını söyledi.

BMGS’nin Kıbrıs Özel Danışmanı olarak ilk mülakatını veren Eide, yeni aşamaya girilmesiyle ilgili olarak, müzakerelerde tamamlanan ikinci aşamanın tarafların kendi pozisyonlarını netleştirmek için olduğunu söyledi. Eide, bugün tarafların tüm görüşlerinin masada olduğunu kaydederek; “Şimdi gerçek anlamda müzakereler başlayacak. Farklılıkları gidermek ve ortak nokta bulunmaya çalışılacak… Bu geçen aylarda yapılandan çok farklı” dedi.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderler tarafından müzakerelerin başladığı 2008 yılından itibaren uzun mesafeler kat edildiğini belirten Eide, 2014 Şubat ayında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis tarafından imzalanan Ortak Açıklama’nın daha önemli bir adım sayılabileceğini kaydetti.

Eide konuya ilişkin; “Çok bağlayıcı (güçlü) bir açıklama. Mevcut durumun kabul edilmediğini de yazıyor” dedi.

Liderlerin ortak açıklamaya halen bağlı olduğuna inanıp inanmadığı sorusuna karşılık Eide, “Kesinlikle. Hiç şüphesiz…Ortak açıklama net ve çelişki içermiyor” dedi.





EIDE, ADADAKİ DİNİ LİDERLERLE BİRARAYA GELDİ



Bir süreden beri işbirliğini geliştiren adadaki dini liderler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de katıldığı yemekte, dün, yeniden biraraya geldiler.

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Ermeni Başpiskoposu Nareg ve Maronit Başpiskoposu’nun Temsilcisi Latin Papazı George Kraj’ın katıldığı yemekte Eide yanında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve İsveç Büyükelçisi Klas Gierov da hazır bulundu.

Eide yemekten sonra yaptığı açıklamada, “Çok iyi ve ilham verici bir toplantı” olduğunu belirtti.

Dini liderlerin adanın yeniden birleştirilmesi için süren çalışmalara desteklerini yinelediklerini kaydeden Eide, dini liderlerin toplumu ve liderleri çözüme teşvik için üzerlerine düşen önemli görevi sürdürme kararlığını sergilediklerini ifade etti.

Geçmişte her iki toplumun da çok acılar çektiğini, geçmişin değiştirilemeyeceğini ancak geleceği değiştirmenin iki toplumun elinde olduğunu ifade eden Eide, “Çözümsüzlüğün doğurabileceği çarpıcı olumsuzluklar ve fırsatlar nedeniyle ilerleme sağlamak için çök önemli bir zaman” dedi.

Liderlerin dini farklılıkların politik çıkarlar için kullanılmamasına çok önem verdiğini kaydeden Eide, “Buradaki tüm dini temsilcilerin ortak düşünceleri insanlık, insan hakları ve hoşgörü. Bu önemli bir mesajdır ” dedi.





MECLİS HEYETİ, STRAZBURG’DA TEMASLARDA BULUNDU



Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Armağan Candan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersan Saner ve Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşan Meclis heyeti, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun gerçekleştirildiği Strazburg'ta parlamento milletvekilleriyle temaslarda bulundu.

Meclis heyeti, Strazburg’ta bulunan Türkiye’nin AB Bakanı ve Başmüzakerecisi Volkan Bozkır ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Kıbrıs sorununa ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu ve Türkiye-AB-Kıbrıs ilişkileri değerlendirildi.

Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grup yetkilileriyle görüşen Meclis heyeti, temaslarında, Kıbrıs müzakerelerinin geldiği nokta, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’ndaki temsiliyeti ve Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’nden beklentilerine ilişkin konuları gündeme getirdi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1398
Toplam Tekil 4069319
IP 18.118.1.158






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu