BASIN BÜLTENİ TC BAŞBAKANI DAVUTOĞLU: “ GELİNİZ BU BARIŞI BİR AN ÖNCE BULALIM” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ TC BAŞBAKANI DAVUTOĞLU: “ GELİNİZ BU BARIŞI BİR AN ÖNCE BULALIM”
Tarih: 18.09.2014 > Kaç kez okundu? 1795

Paylaş


İlk yurtdışı ziyaretini, dün, KKTC’ye gerçekleştiren TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı’na hitaben, “Gelin adaya birlikte gidelim, ilk önce Güney’e gidelim, birlikte çay içelim, sohbet edelim, sonra Kuzey’e gelelim yine birlikte olalım” dedi.

Davutoğlu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye de şöyle seslendi: “Downer’in bıraktığı yerden bayrağı aldınız, buna artık nihai hedefe götürmek konusunda çabalarınızı artırarak devam ettirmenizde fayda var, adada daha çok bulunun, taraflar arasında daha çok mekik diplomasisi yapın” .

Öte yandan, gelecek suyun uzmanlaşmış şirketler tarafından yönetilmesin üzerinde çalıştıklarını belirten Davutoğlu, Belediyelere hisse verilmesi konusu gündemde olduğunu ifade etti.

Davutoğlu konuşmasının devamında “KKTC son 12-13 yıl içerisinde Türkiye ile paralel olarak ciddi bir ekonomik kalkınma hamlesi yaşandı” dedi.



KIBRIS MÜZAKERELERİ BUGÜN LİDERLER DÜZEYİNDE DEVAM EDECEK



Kıbrıs müzakereleri bugün liderler düzeyinde devam edecek.

Liderler, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün saat 10.00’da biraraya gelecek.

Ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak olan liderler görüşmesi saat 10.00’da başlayacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis dün akşam çalışma yemeğinde biraraya geldi.



AKPA EŞİTLİK VE AYRIMCILIĞI ÖNLEME KOMİTESİ TOPLANTILARINA MEHMET ÇAĞLAR KATILIYOR





İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Eşitlik ve Ayrımcılığı Önleme Komitesi toplantılarına, Cumhuriyet Meclisi adına CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar katılıyor.

18-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek temasları sırasında Çağlar’a, Basın, Dışilişkiler ve Protokol Müdürü Resa Savaş Paşaoğluları eşlik edecek.



GÜNEY KIBRIS, SOSYAL ADALETE ERİŞİMDE 28 ÜLKE ARASINDA 19’UNCU SIRADA



Alman Bertelsman Vakfı tarafından AB üyesi 28 ülkede yapılan bir araştırmada Güney Kıbrıs’ın, sosyal adalete erişimde son sıralarda kaldığı ve 5,09 puanla 19’uncu sıraya yerleştiği haber verildi.

Rum Fileleftheros haberinde, araştırmanın, AB üyesi ülkelerin yoksulluğun önlenmesi, eğitime erişim, çalışma hayatına erişim, sosyal uyum ve ayrımcılıktan kaçınma, sağlık, kuşaklar arası adalet parametreleriyle ilgili verimleriyle ilgili verilerinin kıyaslanması usulüyle yapıldığını yazdı.





ANASTASİADİS, DRUSİOTİS’İ KÖŞK’TEN, DOWNER’İ ADADAN KOVDU



Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, yazdığı son kitap nedeniyle Rum-Rus ilişkilerinde kriz yaratan Makarios Drusiotis’in görevine son verdi.

Rum Fileleftheros, Drusiotis’in Rum Yönetimi Başkanı’nın danışmanlığı görevinin eylül ayı sonunda sona ereceğini, Köşk’ten ayrılışının, Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi’nin büyük tepkisine neden olan, süper güçlerin 1974’teki rolüyle ilgili son kitabı ile alakalı olduğunu yazdı.

Gazete, Drusiotis’in, yeni Rum Komiser Hristos Stilianidis’in ofisinde çalışmak üzere Brüksel’e atanacağını haberine ekledi.

Öte yandan, Rum Simerini gazetesinin haberine göre bir toplantıda yaptığı konuşmada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, hakkında olumlu yazılan çok az şeyin bulunduğunu belirtti. Anastasiadis, ancak bundan rahatsızlık duymadığını, olumsuz yazıların ise iyi niyetle yazılmasının yeterli olduğunu belirtti.

Anastasiadis sözlerinin devamında “hiç mi olumlu bir şey yapmadım? Downer’i kovdum, İngiliz Üslerinden toprak aldım” ifadesini kullandı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 433
Toplam Tekil 4072361
IP 3.133.108.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu