BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU BUGÜN MECLİS PLATFORMU’YLA BİRARAYA GELECEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU BUGÜN MECLİS PLATFORMU’YLA BİRARAYA GELECEK
Tarih: 18.09.2014 > Kaç kez okundu? 1730

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin genel başkan ve temsilcilerinin oluşturduğu Meclis Platformu’yla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşecek toplantıda Kıbrıs sorunuyla ilgili son gelişmeler değerlendirilecek.



ALMANYA DEVLET BAKANI ROTH: ÇÖZÜMÜN TAM ZAMANI



Almanya’nın Avrupa Birliği’nden sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, 17-19 Eylül tarihlerinde Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde verdiği röportajda, Kıbrıs’ta siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüme ulaşmanın önemine vurgu yaptı. Bakan Roth, hem Kıbrıs Türk tarafına hem de Kıbrıs Rum tarafına müzakerelerin başarı ile sonuçlanması için çok çalışmaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon’un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin adada yapmış olduğu ilk temasların çözüm umutlarını yeniden yeşerttiğini belirten Roth “Şu an çözümün tam zamanıdır” dedi.

Alman Bakan ayrıca, Doğu Akdeniz’deki doğalgaz potansiyelinin hem Kıbrıs, hem de bölgenin tamamı için büyük siyasi ve ekonomik fırsatlar yaratabileceğine dikkat çekti. (HAVADİS)



BARCELONA SPOR KULÜBÜ ESKİ BAŞKANI LAPORTA: "KIBRISLI TÜRK GENÇLERİN DE ULUSLARARASI ARENADA REKABET ETME HAKKINA SAHİP OLMASI GEREKİR"





İspanya’nın Barcelona Spor Kulübü eski Başkanlarından ve İspanya’nın özerk bölgesi olan Katalonya’nin eski meclis üyelerinden Joan Laporta, Kıbrıslı Türk gençlerin de uluslararası arenada rekabet etme hakkına sahip olması gerektiğini belirtti. Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile görüşen Laporta, Kıbrıslı Türklere sportif alanda uygulanan izolasyonlara anlam veremediğini, Kıbrıslı Türk gençlerin de farklı ülkelerin gençliği ile rekabet edememesinin büyük haksızlık olduğunu belirtti.

Güney Kıbrıs’ta futbolu organize eden Kıbrıs Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu arasında başlatılan süreci desteklediğini kaydeden Laporta, “FIFA uzun zamandandır bu ülkeye borçlu olduğunu düşünmektedir. Sürecin başlatılmasındaki esas neden de budur” dedi.

KKTC’nin Katalonya ile maç yapmasının mümkün olduğunu kaydeden Laporta, bunun için KTFF ile Katalonya Futbol Federasyonu’nun görüşüp sadece ayarlama yapması gerektiğini kaydetti.

Bununla birlikte, Laporta, KKTC ve İspanya’da bağımsızlık mücadelesi veren Katalonya’nın, bağımsızlık için önümüzdeki haftalarda sandığa gidecek İskoçya’yla farklı muameleye tabi tutulmaması gerektiğini vurguladı.



DENKTAŞ, KKTC’NİN FASHION TV’DE TANITILMASI İÇİN ANTLAŞMA YAPILDIĞINI AÇIKLADI





Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş KKTC turizminin tanıtılması için Fashion TV ile antlaşma imzaladığını açıkladı.

Fashion TV üzerinden KKTC’nin turizminin tanıtılacağını kaydeden Denktaş, “Fashion TV ile bir tanıtım antlaşması yapmış durumdayız” dedi.

Denktaş, Fashion TV’de yayımlanacak tanıtımlarla 33 milyon insana ulaşılacağını kaydetti.



DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY, İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KIBRIS MASASI SORUMLUSU BERGLUND’U ZİYARET ETTİ



İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Topluluğu’nun davetlisi olarak İsveç’te bulunan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, İsveç Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Masası Sorumlusu Johan Berglund’u ziyaret etti. Atalay, dini liderlerin politikacılardan farklı bir dil kullanması ve bu dilin evrensel barışı teşvik ederek politikacılara barış ortamını sağlamada yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Ziyarette, İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Lideri Peter Weiderug ve İsveç İslam Federasyon Başkanı Tahir Akan da hazır bulundu.

Atalay, Kıbrıs'ta yaşanan birçok sorunun çözülememesinin temelinde çoğunlukla oluşmuş psikolojik bariyerlerin olduğunu, bu bariyerlerin ortadan kaldırılmasında dini liderlere büyük sorumluluk düştüğünü kaydederek, tüm dinlerin barışı ve kardeşliği salık verdiğine dikkat çekti.



LEFKOŞA EKONOMİK FORUMU, ÇÖZÜME ULAŞMA SÜRECİNE DESTEĞİNİ YİNELEDİ



Kuzey ve Güney Kıbrıs ile Türkiye ve Yunanistan’daki ticaret ve sanayi odalarının katılımıyla bu yıl haziran ayında kurulan “Lefkoşa Ekonomi Forumu”, ikinci toplantısını İstanbul’da yaparak,“İki Kıbrıs halkının liderlerinin cesurca tekrar başlattığı adada adil ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşma sürecine destek” yinelendi.

Ayrıca Forum üyelerinin “iki halk arasındaki tampon bölgeyi bir ayrıştırma bölgesi olmaktan çıkartıp, birlik bölgesi haline getirmek amacıyla bir öneri listesi hazırladığı” duyuruldu.

Buna göre, iki kesimdeki iş adamları arasındaki anlaşmazlıkları çözecek bir tahkim merkezi, genç girişimciler için kuluçka merkezi ve ortak doğal afet yönetim birimi kurulacak. İki toplumdan yatırımcıların ortak yatırım yapabilmesi yönünde fizibilite çalışması da hazırlanacak.



YORGOS VASİLİU: “AB ÜYELİĞİNİ BAŞARDIK ÇÜNKÜ ANNAN PLANINI KABUL ETTİĞİMİZ GÜVENCESİNİ VERMİŞTİK”





Rum Alithia gazetesi, Rum yönetimi eski başkanlarından Yorgos Vasiliu, Niyazi Kızılyürek tarafından kaleme alınan “Geçmişe ve Yarına Dair Düşünceler” isimli kitapta Vasiliu’nun, Kıbrıs sorununun gidişatı, Kıbrıslı Türklerle Rumlar arasındaki ilişkiler yanında Annan planı öncesi ve sonrasındaki kritik dönemle ilgili anlattıklarından bir bölümü aktardı.

Gazeteye göre Vasiliu, Helsinki’de 1999’da gerçekleşen AB zirvesinin, Kıbrıs sorununun çözümünün Güney Kıbrıs’ın AB üyelik sürecinden ayrılması kararının alındığı çok önemli bir dönemeç olduğuna vurgu yaptı, süreci özetle şöyle anlattı:

“Kopenhag’da Kıbrıs’ın AB’ye kabul edilmesini başardık, daha doğrusu Türkiye’nin, Kıbrıs sorununun çözülmesi ve AB’ye eşzamanlı üyeliğimiz vetosunu koyma çabası kabul edilmedi. Son ana kadar Denktaş’ın olumsuz tavrı devam etti, biz de müzakerelere devam ettik. Kıbrıs Avrupa müktesebatını uygulama prosedürünün tamamını başarıyla tamamlayan ilk ülkeydi ve dolayısıyla BM’nin, destekleyebileceğimiz bir planın oluşturulması çabasının öncüleri olduğumuzu yineledik. Türkiye ve Denktaş olumsuz tavırlarını sürdürüyordu. Üyeliği başardık çünkü Annan planını kabul ettiğimiz güvencesini vermiştik. Bu, BM Genel Sekreteri’nin ilgili raporunda da görünüyor.”





TÜRKİYE - KKTC İKİLİ SAT/ÖZEL HAREKAT TİMLERİ MÜŞTEREK TATBİKATI BUGÜN BAŞLAYACAK



Türkiye-KKTC ikili Sat/Özel Harekat Timleri Müşterek Tatbikatı, 15-26 Eylül'de KKTC'nin ev sahipliğinde yapılacak.

Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT timleri ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Özel Harekat timleri katılacak.

T.C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 8 kişilik SAT Timi ile iştirak edeceği tatbikatla, Türk Deniz Kuvvetleri SAT timleri ile KKTC Özel Harekat timleri arasında müşterek çalışabilirliği sağlama ve KKTC ile askeri işbirliğini geliştirme amaçlanıyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1082
Toplam Tekil 4065289
IP 18.191.135.224






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu