BASIN BÜLTENİ EROĞLU: “MÜZAKERE MASASINDA TÜM AMACIMIZ KENDİ DEVLETİMİZE, KENDİ BAYRAĞIMIZA, KENDİ ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ EROĞLU: “MÜZAKERE MASASINDA TÜM AMACIMIZ KENDİ DEVLETİMİZE, KENDİ BAYRAĞIMIZA, KENDİ ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR”
Tarih: 13.09.2014 > Kaç kez okundu? 1735

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün akşam bir açılışta yaptığı konuşmada, kendi kültürüne ve sanatına sahip çıkmanın, kendi yerleşim yerine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurgulayarak, “Müzakere masasında tüm amacımız kendi devletimize, kendi bayrağımıza, kendi ülkemize sahip çıkmaktır” dedi.

“Müzakereleri sürdüren biri olarak bütün amacımız halkımızın, insanımızın, kendi bölgesine, toprağına ve devletine sahip çıkmasıdır. Biz kendi devletimize ve halkımıza sahip çıktığımız sürece ve halkımız da kendi devletine sahip çıktığı sürece emin olun ki müzakere masasında oturanların eli çok daha güçlü olur” diyen Eroğlu, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda yaşama hakkının olmaması için çok şey istediğini söyledi.





AVRUPA RALLİ ŞAMPİYONASI KIBRIS AYAĞI 19 EYLÜL’DE YAPILACAK



Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağı 19 Eylül’de yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, rallinin koşulacağı parkurda incelemelerde bulundu.

Denktaş, organizasyonun KKTC devleti, ülke gençleri ve sporcuları için önemine dikkat çekti.

Kişmir dünyaca ünlü pilotların katılacağı yarışta, Kuzey Kıbrıs’ın bu pilotlar açısından unutulmaz olmasını hedeflediklerini kaydederek, ralliyi 50 bin kişinin takip etmesinin beklendiğini ifade etti.

Tigin Kişmir, sporun yanında dünyaya mesaj verileceğini ifade eden ve “Bu bizim için bir ralliden daha fazlası” dedi.



DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY İSVEÇ’E GİTTİ



Din İşleri Başkanı Talip Atalay, İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Topluluğu’nun davetlisi olarak İsveç’e gitti.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, dini liderler arasında İsveç Büyükelçiliği’nin desteğiyle yürütülen diyalog süreci kapsamında İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Topluluğu’nun davetlisi olarak İsveç’e giden Atalay, “Dini Liderler Arası İletişim-Kıbrıs’ta Barış Sürecine Katkıları” ve dini konularda konferanslar verecek.

Atalay, 10-14 Eylül tarihlerini kapsayan ziyareti süresince çeşitli sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek ve bazı İsveçli yetkililerle de görüşmelerde bulunacak.





RUM YÖNETİMİ DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ’NİN TEMASLARINDAN RAHATSIZ



Rum tarafı, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Londra ziyaretinde yaptığı temaslardan rahatsızlık duydu.

Rum tarafı, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Londra ziyaretinde Dışişleri Bakanı Nami’ye basamak sağlandığı ve kendisini Dışişleri Bakanı olarak lanse etmesine müsaade edildiği suçlamalarında bulundu.

Rum yönetimi, “KKTC’nin siyasi açıdan yükseltilmesi kaygısıyla” protesto girişimlerinin, İngiliz ve Amerikalılar tarafından yeterince ciddiye alınmadığını ileri sürerek, İngiliz ve Amerikalıları, Rum Yönetimi’ni “işletmekle” suçladı.



RUMLAR BU YIL 8 AYDA KKTC VE TÜRKİYE’DE 7,5 MİLYON EURO HARCADI



Kıbrıslı Rumların bu yılın ilk 8 ayında KKTC ve Türkiye’de yaptıkları 7,5 milyon Euro’luk kredi kartı harcaması, Rum basınında iki ülke ekonomisine “kan verildiği” şeklinde yorumlandı.

Simerini gazetesi, ödeme sistemleri şirketi JCC’nin yayımladığı verilere dayanarak, Rumların bu yılın Ocak-Ağustos ayları arasında, toplam 54 bin 166 kullanımla 7,5 milyon Euro’luk harcama yaptıklarını ve bu rakamı, otellerde konaklamaya, uçak biletlerine ve eğlenceye harcadıklarını yazdı.

Gazete, 7,5 milyon Euro’nun 4,1 milyon Euro’sunun KKTC’de, 3,3 milyon Euro’sunun da Türkiye’de harcandığını belirtirken, en büyük miktarın, 2,3 milyon Euro ile otellerde konaklamaya harcandığını kaydetti.

Diğer başlıca harcamaların 1,9 milyon Euro’yla havayolu şirketlerine ve 925 bin Euro’yla da eğlenceye gittiğini belirten gazete, sadece Ağustos ayında, KKTC ve Türkiye’de kredi kartlarıyla 1,1 milyon Euro harcandığını bildirdi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 385
Toplam Tekil 4066519
IP 3.145.206.169






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu