BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “ANLAŞMA OLABİLMESİ İÇİN, HER İKİ TARAFIN DA ANLAŞMA İSTEMESİ GEREK” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “ANLAŞMA OLABİLMESİ İÇİN, HER İKİ TARAFIN DA ANLAŞMA İSTEMESİ GEREK”
Tarih: 20.08.2014 > Kaç kez okundu? 1755

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının müzakereleri anlaşma gayreti içinde sürdürdüğüne dikkat çekerek, bir anlaşma olabilmesi için, her iki tarafın da anlaşma istemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Rumların müzakere masasına olmayacak isteklerle geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “anlaşma sadece bizim arzumuzla olacak olsaydı, çoktan gerçekleşirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir kabulü sırasında yaptığı konuşmasında, Kıbrıs Türk tarafının müzakereleri anlaşma gayreti içinde sürdürdüğüne dikkat çekti.

Anlaşma olmamasından Rum tarafının bir kaybı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, esas kaybı olanın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu belirtti.

Hem Kıbrıs Türk tarafının, hem de Rum tarafının gerçekleri görüp ona göre hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının müzakere masasında 1974 öncesine dönüş ve olamayacak isteklerle karşılarına çıktığını söyledi.

Kıbrıs’ta var olan gerçekler dikkate alınarak, 1974 öncesine dönülmeyecek bir anlaşma için uğraş verdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1974’den bu yana 40 yıl geçtiğini, Rumların ise dünyaya olayları, 1974’te başlamış gibi gösterdiğini söyledi.

Rumların Kıbrıs’ta var olan gerçekleri görüp kabullenmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, şu anada Rumlarda bir anlaşma iradesi göstermediklerini belirtti.

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarın, sivil toplum örgütleri ile sendikaların yer aldığı “Halk Konseyi”ne Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakerelerde gelinen aşamaya ilişkin bilgi verecek ve görüş alışverişinde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Meclisi’nde temsilcisi bulunan siyasi partilerin oluşturduğu Meclis Platformu ile de biraraya gelecek.

Cumhurbaşkanı, ardından da Eylül ayında çalışmalarına başlayacak Cumhuriyet Meclisi’nde, milletvekillerine son gelişmelerle ilgili bilgi aktaracak ve milletvekillerinden gelen görüşleri dinleyerek soruları yanıtlayacak.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1311
Toplam Tekil 4074587
IP 3.141.100.120






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu