TEHCİRİN 100. YILINDA OSMANLI’NIN SON DÖNEMİNDEKİ İSYANLAR ULUSLARARASI SEMPOZYUMU - Yrd. Doç. Dr. Kasım TATLILIOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TEHCİRİN 100. YILINDA OSMANLI’NIN SON DÖNEMİNDEKİ İSYANLAR ULUSLARARASI SEMPOZYUMU - Yrd. Doç. Dr. Kasım TATLILIOĞLU
Tarih: 30.07.2014 > Kaç kez okundu? 3017

Paylaş


16-18 Ekim 2014











Sempozyum Hakkında



Farklı etnik ve dini grubu bünyesinde barındıran Osmanlı Devleti, tebaasını millet sistemi çerçevesinde Müslim ve gayrimüslim şeklinde ikiye ayırmış ve her iki gruba da, İslam hukukunun kendilerine sağladığı temel haklar ekseninde, sorumluluklar yüklemiştir. Ancak, asırlarca Müslümanlarla beraber yaşayan gayrimüslimler, 19.yüzyılın başlarında, bazı iç ve dış nedenlerden dolayı birtakım arayışlar içerisine girmişlerdir. Dış sebepler içerisinde en önemlisi Fransız İhtilalıdır. Avrupa’da Fransız İhtilalı ile ortaya çıkan milliyetçilik düşüncesi, Osmanlı’da yaşayan gayrimüslimleri de zamanla etkilemiştir. Bunun sonucunda, Osmanlı’nın son yüzyılına gelindiğinde, Avrupa devletlerinin de kışkırtma ve destekleriyle Sırp, Yunan, Bulgar, Karadağ ve Ermeni ayaklanmaları baş göstermiştir.



Bu çerçevede, sempozyumun amacı; Osmanlı Devleti’nin son dönemindeki milliyetçi ayaklanmaların sebeplerini, gelişim süreçlerini, sonuçlarını ve günümüze yansımalarını gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarmak ve yeniden yorumlamaktır.



Sempozyumun Kapsamı



Sempozyum;



ü Sırp Ayaklanmaları



ü Rum Ayaklanmaları



ü Bulgar Ayaklanmaları



ü Hersek Ayaklanmaları



ü Karadağ Ayaklanmaları



ü Ermeni Ayaklanmaları



ü Söz konusu ayaklanmaların sebep ve sonuçları



ü Osmanlı Devleti’nin tutumu



ü Olayların failleri vb. konularını kapsamaktadır.







Düzenleyen Kurumlar



Diyarbakır Valiliği



Dicle Üniversitesi



Türk Tarih Kurumu







Sempozyum Onur Kurulu



Mustafa Cahit KIRAÇ, Diyarbakır Valisi



Prof. Dr. Ayşegül Jale SARA, Dicle Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Metin HÜLAGÜ, Türk Tarih Kurumu Başkanı



Düzenleme Kurulu Görevi



Prof. Dr. Sabri EYİGÜN Başkan



Doç. Dr. Mehmet KARATAŞ Başkan Yrd



Yrd. Doç. Dr. Hatip YILDIZ Üye



Yrd. Doç. Dr. Hasan KARACAN Üye



Yrd. Doç. Dr. Oktay BOZAN Üye



Arş. Gör. Asım KAÇMAZ Üye



Arş. Gör. Emel DEMİR Üye



Arş. Gör. Veysel Olkan YEŞİL Üye



Arş. Gör. Abdullah CENGİZ Üye







Sempozyum Yeri



Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi, Kampus/DİYARBAKIR







Ulaşım ve Konaklama



Sempozyuma bildiri sunacak katılımcıların yol, konaklama ve yemek giderleri Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ve Türk Tarih Kurumu tarafından karşılanacaktır.







Sempozyum Programı



Sempozyumdan 15 gün önce program duyurulacaktır.















Sosyal Etkinlikler



Sempozyumun son gününde Mardin ve Diyarbakır şehir gezisi ve tanıtımı (Surlar, Ulu Camii, Hasan Paşa Hanı, On Gözlü Köprü, Kırklar Dağı, Gazı Köşkü, Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Türbeleri, Meryem Ana Kilisesi, Surp Giragos Ermeni Kilisesi vs. yerler gezilecek) yapılacaktır.







Sempozyum Takvimi



Özetlerin gönderilmesi için son tarih : 15 Ağustos 2014



Kabul edilen özetlerin duyurulması : 1 Eylül 2014



Sempozyum tarihi : 16- 18 Ekim 2014



Makalelerin gönderilmesi için son tarih: 15 Kasım 2014







İletişim



Yrd. Doç. Dr. Hatip YILDIZ e-mail. hatipyildiz@mynet.com







Sekretarya



Arş. Gör. Asım KAÇMAZ (Sosyal Bilimler Enstitüsü)



Arş. Gör. Emel DEMİR (Sosyal Bilimler Enstitüsü)



Arş. Gör. Abdullah CENGİZ (Sosyal Bilimler Enstitüsü)



Arş. Gör. Veysel Olkan YEŞİL (Sosyal Bilimler Enstitüsü)



Sabiha ÖZTÜRK (Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Kalem)







İrtibat Telefonları:



0.412.2488139 Dâhili: 8480-8466







E-Posta:



abd-cngz@hotmail.com



olkan56@hotmail.com







Adres:



Dicle Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve



Sosyal Araştırmalar Merkezi



Kampus/DİYARBAKIR











Bildiri Yazım Kuralları







- Yazılar, A4 boyutunda MS Word uyumlu programda Trans Baskerville veya Times New Roman yazı karakterinde yazılmalıdır.



- Başlık, 12 punto, beyaz ve büyük harf olmalıdır. Başlık ortadan hizalı olmalıdır. Metinde ana ve ara başlıklar kullanılabilir. Ana başlıklar 10 punto, büyük harf ve koyu olarak sola dayalı; ara başlıklar 10 punto, koyu ve küçük harf yazılmalı sola dayalı olmalıdır. Başlıklar ve paragrafların arasında 6 nk aralık bırakılmalıdır.



- Yazar adı ve soyadı, ana başlığın altına 12nk aralık bıraktıktan sonra 10 punto, beyaz, büyük harf ve ortaya hizalı olarak yazılmalıdır. (*) işareti ile sayfanın altına unvan, adres ve e-posta bilgileri 8 punto olarak verilmelidir.



- Metin, 10 punto, iki yana dayalı olmalıdır. Üstten: 5,8 cm, Alttan: 5,8 cm, Sağdan: 4,5 cm, Soldan: 4,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Satır arası 3 nk olmalıdır. Paragraf araları 6 nk, paragraf girintisi 0,8 cm olmalıdır.



- Üstbilgi-Altbilgi, makalenin bir nüshasında metin üstbilgi kısmında çift sayfaya yazarın adı ve soyadı; tek sayfaya makalenin anlamlı kısaltılmış hali büyük harfle, 8 punto yazılmalıdır.Diğer iki nüshada bu alanlar boş bırakılmalıdır. Üstbilgi: 4,45 cm, Altbilgi: 0 cm.



- Sayfa numaraları, makalenin ilk sayfasında görünmeyecek şekilde, üstbilgi içinde sağ ve sol üst kenara 8 punto olarak yerleştirilmelidir.



- Alıntılar, 5 satırı geçtiğinde paragraf girintisinden 1 cm içeriden başlatılmalı, tırnak içinde 1 punto küçük yazılmalıdır. 5 satırdan az olan alıntılar metin içerisinde italik olarak verilir. Vurgulanması gereken ifadeler de italik yapılır.



- Dipnotlar, 8 punto tek aralık yazılmalıdır. Hizalaması iki yana dayalı ve paragraf girintisi 0.5 cm olmalıdır. Dipnot ayıraç çizgisi olmamalıdır. Metin içindeki atıflar sayfa altına dipnot şeklinde 1’den başlayarak numaralandırılmalıdır. Bunun dışında metin içinde atıf yapılmamalıdır. Dipnotlarda kaynaklar verilirken, kitap ve dergi ismi italik olmalı, makale isimleri tırnak içerisinde düz olarak verilmelidir. Dipnotlarda, ilk geçtiği yerde kaynak künyesi tam olarak verilmeli, daha sonra a.g.e., a.g.m., veya a.g.t. gibi yazarın belirlediği kısaltmalarla yazılmalıdır. Bir yazarın birden fazla kitap ve makalesi kullanılıyorsa ikinci eserin ilk kullanımından sonra, yazarın soyadı, sonra kitap veya makalenin tam veya kısaltılmış adı verilmelidir. Çok yazarlı kaynakların ilk geçtiği yerde yazarların tümü yazılmalı, daha sonrakilerde kısaltarak verilmelidir.







Örnekler:



Makale: İsmail Hakkı Uzunçarşılı, “Osmanlılarda İlk Vezirlere Dair Mütalea”, Belleten, c. III/ sy. 9 [veya III/9] (1939), s. 101.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 64
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 570
Toplam Tekil 4077299
IP 18.188.44.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu