İLEM Bülten 6 2014 Bahar yayımlandı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İLEM Bülten 6 2014 Bahar yayımlandı
Tarih: 27.07.2014 > Kaç kez okundu? 1976

Paylaş


Değerli Gönüldaşlarımız,



Sizler kadar bizleri de saran bir heyecanla hazırlandı bu bülten



Dünden bu güne gelen sürede, her yıl biraz daha ileriyi hedefleyerek adımlıyoruz yolumuzu; dünden ders alarak, yarına daha büyük hedefler koyarak heyecanla büyüyor ve paylaşıyoruz.



Rahmet Peygamberinin sözüyle hareket ettiğimizde rahmete mazhar olacağız. İslam ilim geleneğinden beslenen medeniyetinin köklerinden güç alarak azimle çalışan genç arkadaşlarımıza onların kendilerini geliştirmeleri yolunda katkı sağlamak için buradayız.



Bu katkılar gerek ulusal gerek uluslararası birçok faaliyetle 2014 Bahar döneminde de devam etti.



Bu dönemde bir yandan başlamış çalışmalarımıza devam ederken bir yandan da yenilerini ekleyerek yolumuza devam ettik. “Sosyal Bilimlerde Eleştirel Yaklaşımlar Çalıştayları”nın, Konya’da “Avrupamerkezciliğin Ötesi” başlığı ile ilkinin gerçekleştirilmesinin yanı sıra “Bedenin Anlamı ve Sınırları” gibi dizi seminerlerinin ikincisini bu dönemde gerçekleştirdik ve oldukça nitelikli olan bu seminerlerin çıktısı olacak bir kitap çalışması başlattık.



Lisansüstü Eğitimler ve Etkinlikler Komisyonu (LEEK) tarafından da lisansüstü çalışma yapan birçok akademisyen adayının yararlandığı Akademik Proje Geliştirme ve Yazma Eğitimi, Eleştirel Okuma Eğitimi, Nitel ve Nicel Araştırma Yöntemleri, Akademik Yazım Teknikleri Eğitimi, gibi birçok özel eğitim gerçekleştirdik.



Her yıl düzenlenen, artık bir İLEM geleneği haline gelen Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK) de yukarıda kısmen bahsettiğimiz çabanın bir yansıması. Bu yıl Sakarya’da gerçekleştirdiğimiz 3. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ne dair ayrıntıları hem kongrenin internet sitesinde hem de elinizdeki bültende TLÇK’ya ayırdığımız sayfalarda bulabilirsiniz.



Eğitim programımızda ise kültür ve medeniyet gezileri, kamplar, kademe seminerleri ve kitap okuma gruplarıyla İLEM öğrencileri için dolu dolu geçen bir dönem olması için çaba sarf ettik. Geleneksel hale gelen kapanış konferansıyla bir yılı daha tamamlarken, İLEM olarak öğrencilerimizden bir dönemi daha mezun etmenin gururunu yaşadık.



Düzenlediğimiz programların yanı sıra yayınladığımız dergi ve kitaplar da söz konusu çabamızın bir neticesi… Doğu Batı Arasında İslam Birliği İdeali Vefatının 10. Yılında Aliya İzzetbegoviç ve İslam İktisadını Yeniden Düşünmek kitaplarını, Ocak- Haziran döneminde ilim dünyasının istifadesine sunduk.



Tamamlanan ve yürüyen projelerin yanında yepyeni projeler ve araştırmalar da bu dönemde can buldu. İslamcı Dergiler Projesi bunlardan biri. Daha geriden gelen ve tamamlanan birçok araştırmanın da ürünlerini vermek üzere kitap çalışmaları sürmekte ve bu güzide eserler kütüphanelerinizdeki yerlerini almaya hazırlanmaktadır.



İlmi Etüdler Derneği, yeni dönemde de yol kat etmeye devam edecek. Yeni etkinlikler, konferanslar, sunumlar, eğitimler, araştırma ve projelerle ilkesinden ödün vermeden daha iyiyi aramayı sürdürecek.



2014 Bahar döneminde gerçekleşen bu etkinliklerin detaylarını bulabileceğiniz bültenimizle sizleri baş başa bırakıyoruz.



Hayırlara vesile olması ümidi ile…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 288
Toplam Tekil 4077017
IP 18.224.95.38






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu