Ercan Havalimanı’nın güvenliği tartışılamaz - Yurdagül BEYOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ercan Havalimanı’nın güvenliği tartışılamaz - Yurdagül BEYOĞLU
Tarih: 27.07.2014 > Kaç kez okundu? 1882

Paylaş


Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası(HTKS) Sivil Havacılık Dairesi Müdürü’nün açıklamalarına tepki olarak Hava Trafik Kontrol Merkezi’nde 24 saatlik grev yapacağını duyuruyor. HTKS Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız yaptığı yazılı açıklamada, grev nedeninin Sivil Havacılık Dairesi Müdürü’nün yaptığı son açıklamada Hava Trafik Kontrolörleri’ni küçük düşürmesi olduğunu kaydediyor.

Kapısız, Kurum Müdürünün açıklamalarının ‘çalışanı aşağılayıcı olduğu ve açgözlü olarak gösterdiği’ gerekçesiyle sendikanın Sivil Havacılık Dairesi ile olan tüm ilişkilerini askıya aldığını, grev dolayısıyla sadece VİP ve ambulans hizmetlerinin verileceği söylüyor.

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin açıklamaları kendilerini rahatsız ettiği için greve gidiyorlar yani…

Hava Trafik Kontrolörleri’nin neden alındığını anlamak zor. Sofi, Ercan Havalimanı’nda Hava Trafik Yönetim Merkezi Binası ve sistemlerinin yenilendiğini; radar sistemlerinin modernize edildiğini belirterek, “uluslararası standartlarda en modern sistemle donatılan çalışma ortamının bozuk ve olanakların yetersiz olduğunu söylemenin tam anlamıyla yapılanları görmemek olduğunu” belirtiyor açıklamasında.

Ve “Ayrıca uçuşlarda inişte ve kalkışta transit geçişlerde her türlü hizmet uluslararası hava kurallarına göre verilmekte olup, bugüne kadar uçuş emniyetini etkileyecek hiçbir olay yaşanmamıştır” diyor.

Baştan sona imzamızı atabileceğimiz sözler. Zira kendi vatandaşlarının Ercan havaalanını kullanmasından rahatsızlık duyan Rumların “Ercan güvensiz” iddialarına verilmiş güzel bir cevap…

***

Çok zaman değil, bundan bir ay kadar önce Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu, KKTC’deki Ercan havaalanından seyahat etme niyetinde olanları, kendi kişisel güvenliklerini ciddi bir risk altına koydukları uyarısında bulunmuştu. Kurumdan yapılan açıklamada, “Kuzey Kıbrıs’taki Ercan havaalanı ve Kontrol Merkezi herhangi bir yetkili kurumu tarafından denetlenmiyor, bunun yanı sıra uluslararası düzenlemeler ve güvenlik standartlarının şartlarını karşılayıp karşılamadığı bilinmiyor” ifadesine yer verilmişti.

Aslında Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu, Kıbrıs Türk basınında ve başka kaynaklardan gelen haberleri gerekçe göstererek, “Türkiye’ye ya da Türkiye üzerinden başka ülkelere seyahat etmek için Ercan havaalanını kullanan Kıbrıslı Rumlar ve başkalarının sayısı önemli ölçüde artmıştır” sözleriyle esas sorunun ne olduğunu ortaya koymuştu.

Bundan iki yıl önce de, çok sayıda Kıbrıslı Rum’un Ercan Havaalanı’nı kullandığına dair haberler çıkınca Rumlar harekete geçmiş, Ercan Havaalanı’ndan seyahat etmenin tehlikeli olduğu iddia etmişlerdi.

Haravgi gazetesi, “İşgal bölgelerinden seyahatler tehlikeli... Güneydoğu Avrupa Uçuş Güvenliği Kurumu uyarıyor!” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güneydoğu Avrupa-Ortadoğu-Kıbrıs Uçuş Güvenliği Kurumu’nun Ercan Havaalanı üzerinden seyahat edenler için “tehlike çanı çaldığını” söylediğini, yazmıştı.

Yolcular da tehditvari bir şekilde uyarılmıştı: “Ercan Havaalanı’ndan uçuşların, uluslararası ve Avrupa güvenlik kanunlarını yerine getirip getirmediği saptanamayacaktır, bu nedenle bu havaalanından seyahat eden her kişinin, seyahatinin güvenliği konusunda tehlikelerin var olduğunu bilmelidir!”

Ercan Havaalanı gibi tanınmamış bir havaalanından uçuşların “ciddi sigorta örgütlerinin sigorta kapsamında” olup olmadığının şüpheli olduğunu öne süren Kurum, son olarak halka, Ercan Havaalanı’ndan seyahat etmemelerini tavsiye etmişti.

Ki, Ercan Havalimanı’nın denetlenen, standartlara uygun, güvenli bir havaalanı olduğunu çok iyi bilmelerine rağmen…

Son olarak iki cümle; Birincisi, Ercan Havalimanı, La Guardia, John F Kennedy, Barajas, Changi havaalanı kadar risk taşıyor. İkincisi, Havaalanı, hastane gibi direk insan yaşamını etkileyen veya tehlike arzeden yerlerde grev yapılmaz…

(Not: Neyse ki olağanüstü olarak toplanan Bakanlar Kurulu Ercan’daki grevi 90 gün süreyle erteledi.)





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 673
Toplam Tekil 4066807
IP 18.218.61.16






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu