BASIN BÜLTENİ LİDERLER BUGÜN YENİDEN BULUŞUYOR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ LİDERLER BUGÜN YENİDEN BULUŞUYOR
Tarih: 27.07.2014 > Kaç kez okundu? 1848

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis müzakereler çerçevesinde bugün saat 10.00’da yeniden buluşuyor.

Liderler görüşmede, geçtiğimiz Cuma günü müzakerecilerin ele aldığı konuları görüşecek.

Eroğlu ile Anastasiadis, görüşmeleri öncesinde ise, kayıp şahıslarla ilgili kimlik tespitlerinin yapıldığı laboratuvarı ziyaret edecek.

Öte yandan, görevi sona eren Almanya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Gabriella Guellil, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, dün, veda ziyaretinde bulundu.



ÖZERSAY : “TARAFLAR İKİNCİ AŞAMADA YAPMASI GEREKEN HER ŞEYİ YAPTI, TÜM ÖNERİLER SUNULDU”



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay Kıbrıs müzakerelerinin ikinci aşamasında tarafların bugün (dün) itibarıyla birbirine söz verdiği ve yapılması gereken her şeyi yaptığını, tüm konularda karşılıklı önerilerin verildiğini söyledi.

Her iki tarafın ekonomi uzmanlarının da görüşmede hazır bulunduklarını ve karşılıklı sorularla tartışmalar yapıldığını anlatan Özersay, toprak ayarlaması konusunda Rum tarafına ikinci kâğıdın verildiğini, AB konusunda da ayrıntılı bir öneri sunulduğunu kaydetti.

Özersay, Rum tarafının güvenlik ve garantilerle ilgili daha önce sözlü sunduğu önerileri kâğıda döktüğünü ve Türk müzakere heyetinin sorular sorarak kâğıtta ne denmek istendiğini öğrenmeye çalıştığını bildirdi.





TUZLA ŞEHİTLERİ ANILDI



Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi sırasında 1956-1974 yılları arasında şehit olan 21 Tuzlalı, dün, düzenlenen törenle anıldı.

Piyade Üsteğmen Bülent Eryürek törende yaptığı konuşmada, Enosis amacıyla Kıbrıs Türk halkının varlığına kastedilen günlerin bir kez daha acı ve hüzünle hatırlandığını ifade etti.

Eryürek, Kıbrıs Türk halkının verdiği onurlu mücadelenin dünya durdukça unutulmayacağını belirterek, 11 yıl süren baskı, zulüm ve katliamların Barış Harekatı ile sona erdiğini; Harekat’ın Rumların da can ve mal güvenliğini sağladığını söyledi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 19
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1519
Toplam Tekil 4069440
IP 18.225.149.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu