BASIN BÜLTENİ DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ: “SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ’NİN GÖRÜŞLERİ SON DERECE ÖNEMLİ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ: “SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ’NİN GÖRÜŞLERİ SON DERECE ÖNEMLİ”
Tarih: 27.07.2014 > Kaç kez okundu? 1791

Paylaş


Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Sivil Toplum Örgütleri’nin görüşlerinin son derece önemli olduğunu, müzakere süreciyle ilgili değerlendirmelerinin kendilerine ışık tuttuğunu söyledi.

Kıbrıs konusunda Sivil Toplum Örgütleri’ni bilgilendiren Bakan Nami, bu çerçevede Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, İşadamları Derneği ve Genç İşadamları Derneği yetkilileri ile Bakanlık’ta biraraya geldi, süreçle ilgili bilgi verdi.

Bakan Nami, “Bu sürecin içinde bizim de yaptığımız değerlendirmeler, öngörüler var. Son zamanda kamuoyuna açık bir şekilde getirdiğimiz endişelerimiz, fikirlerimiz var. Bunlarla ilgili kendi görüşlerini de alma fırsatı bulacağız” dedi.

Müzakere sürecinin başında ortaya koydukları görüşlerin son derece olumlu olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı, özellikle ortak açıklama metninin tarihi bir belge olarak oluşmasının çok büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Nami, yıllardır müzakere edilip uzlaşmaya varılamayan konuların, ortak açıklama metninde uzlaştırıldığını ve bunun Ada’nın iki tarafındaki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, odalar, hatta dini liderler tarafından desteklendiğini hatırlattı.

Bakan Nami, “Bizim o zaman söylediğimiz şuydu; eğer bugüne kadar sağlanan yakınlaşmalara sadık kalınırsa ve bu ortak açıklama da bir zemin olarak kullanılırsa gerçek anlamda, o zaman yıllar değil, aylarla ifade edilen bir sürede Kıbrıs meselesini olumlu bir seviyeye getirmek mümkün olacaktır. Ancak gelinen noktada özellikle Rum tarafının geçmiş yakınlaşmalara saygı duymadığı bir noktaya müzakere süreci sürüklenmiştir. Bunun bir an önce düzeltilmesi lazım. Bunu el birliği ile yapacağız ve bu sürecin içinde Sivil Toplum Örgütlerimizin de çok büyük katkısı, desteği olacaktır” dedi.

Dışişleri Bakanı Nami, bundan sonraki aşamada, işçi örgütleri ve sendikalarla da biraraya gelerek, bilgilendirme toplantılarını sürdüreceğini söyledi.



2. CUMHURBAŞKANI TALAT: “YAPILMASI GEREKEN SORUNUN ÇÖZÜMÜNE ODAKLANMAK”



2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, müzakerelerin yolunun açılmasında tüm diplomatik yolların yanı sıra Türkiye’nin gücünün de kullanılması gerektiğini ifade ederek, yapılması gerekenin sorunun çözümüne odaklanmak olduğunu belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında çeşitli konuları değerlendiren Talat, müzakere sürecinin hangi noktada olduğunun sorulması üzerine, “kendisine göre sürecin tıkandığı, liderlerin biraraya geldiklerinde güven yaratıcı önlemleri görüşmelerinin bunun en net göstergesi olduğu” yorumunu yaptı.

Güven yaratıcı önlemlerin müzakereleri erteleyerek görüşülmesinin zaman kaybı olduğunu da ileri süren Talat, bu konunun teknik komitelerin gündeminde olması gerektiğini, teknik komitelerin tam da o amaçla kurulduklarını, böylece tam teşekküllü görüşmelerin kendi mecrasında devam edebileceğini anlattı.



KKTC’DE ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ



Türkiye’den sonra KKTC’de de Gazze’deki katliamı kınamak ve Filistin halkı ile dayanışma için üç gün yas ilan edildi. Dünden itibaren bayraklar yarıya indirildi.

Başbakanlık, İsrail’in Gazze’de Filistin halkına karşı yürüttüğü katliamları kınama, KKTC halkının Filistin halkıyla dayanışmasını gösterme ve yas belirtisi amacıyla tüm resmi kurum ve kuruluşlardaki bayrakların yarıya indirilmesi kararı alındığını duyurdu.

Başbakanlık, yaptığı yazılı açıklamayla, bayrakların dünden itibaren 24 Temmuz Perşembe gün batımına kadar yarıya indirileceğini duyurdu.



ALAMİNYO ŞEHİTLERİ ANILDI



Larnaka’ya bağlı Alaminyo köyünde yaşayan ve 1974 Barış Harekâtı sırasında şehit düşenler ölümlerinin 40’ıncı yıldönümünde törenle anıldı.

1974 Barış Harekâtı sırasında, Geçitkale Bölüğü Alaminyo Takımı’nda görev yaparken şehit düşenler için Değirmenlik’teki Alaminyo Şehitleri Anıtı önünde önceki gün anma töreni yapıldı.

Törende 1967’de şehit edilen Alaminyolular dâhil köyün 20 şehidi anıldı.



LAÜ’YE, LİTVANYA’DAN “MARIANNA MULLER” ÖDÜLÜ



Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 39 farklı ülkede faaliyet gösteren uluslararası EURHODİP Turizm Örgütü’nün “Marianna Müller” ödülüne layık görüldü.

LAÜ Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Nijeryalı Tolulope Busola Awabajo, Kazakistan ve Hırvatistan temsilcilerinin de bulunduğu ekiple hazırladığı “Yüksek Teknoloji Kullanılarak Bir Restoranda Uluslararası Menü Planlaması’’ başlıklı çalışma ile “2014 Marianna Müller” ödülünü almaya hak kazandı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1412
Toplam Tekil 4069333
IP 3.145.156.46






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu