BASIN BÜLTENİ: DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ SUUDİ ARABİSTAN’A GİTTİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ SUUDİ ARABİSTAN’A GİTTİ
Tarih: 22.06.2014 > Kaç kez okundu? 1905

Paylaş


Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Cidde’de yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 41’inci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılma ve ikili görüşmeler yapmak üzere dün Suudi Arabistan’a gitti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenecek İİT’nin 41’inci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılma ve ikili görüşmeler yapmak üzere ülkeden ayrılacaklarını belirterek, toplantıda başta İİT Genel Sekreteri İyad Amen Medeni ve Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere ikili temaslarda bulunacağını söyledi.

Toplantıda, söz hakkı kullanarak bir konuşma yapacağını ifade eden Bakan Nami, teşkilata üye ülkelere devam eden Kıbrıs müzakare süreci hakkında bilgi vereceğini kaydetti.

Bu tür temasların dünyaya açılım açısından son derece faydalı olduğunu da belirten Bakan Nami, Kıbrıslı Türkler’in Avrupa ve batı ülkeleriyle olduğu kadar, diğer ülkelerle de dışilişkiler kurma durumunda bulunduğunu ve bunun izolasyonların bertaraf edilmesinde son derece önemli etkileri olduğunu vurguladı.



İRAN BÜYÜKELÇİSİ REZAEİ, DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ’YE VEDA ETTİ



Adadaki görev süresini tamamlayan İran Büyükelçisi Ali Akbar Rezaei, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’ye dün veda ziyaretinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen ziyarette, İran ile Kıbrıslı Türkler arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin geldiği aşama ve varolan ilişkilerin daha ileriye götürülmesi konuları ele alındı.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami kabulde yaptığı konuşmada, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı şemsiyesi altında İran ile artan bir diyaloğun söz konusu olduğunu söyledi.

Büyükelçi Rezaei’ne bu süreçte koyduğu olumlu katkılarından dolayı teşekkür eden Nami, Rezaei’ne yeni görevinde başarılar diledi.



CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ ERTUĞ: “GÖRÜŞMEDİĞİMİZ VEYA GÖRÜŞMEKTEN KAÇINDIĞIMIZ HERHANGİ BİR BAŞLIK BULUNMAMAKTADIR”



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Kıbrıs Rum yetkililerinin son günlerde müzakerelerle ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafını suçlayıcı açıklamalar yaptığını, ancak Kıbrıs Türk tarafı olarak gündemde bulunan tüm başlıkları görüşmeye devam ettiklerini, görüşmedikleri veya görüşmekten kaçındıkları herhangi bir başlık bulunmadığını bildirdi.

Ertuğ, Rum iddialarının aksine tablonun bütününü görüşmeyi reddeden ve bir yol haritası oluşturmaktan kaçınan, “Çok Taraflı Toplantıyı” gerçekleştirmekten imtina eden, ayrı ayrı ve eş zamanlı referandumların tarihini saptamayı kabul etmeyen ve yapılandırılmış görüşmelerin bir gereği olan zaman takvimini dahi kabul etmeyerek görüşmeleri ucu açık bir şekilde sürdürmek isteyenin “Rum tarafının kendisi” olduğuna dikkat çekti.

Osman Ertuğ, Rum yetkilileri bir an önce bu konuda yapıcı bir tutum sergilemeye ve suçlama oyununa son vermeye çağırdı.

Ertuğ, son günlerde Kıbrıs Rum yetkililerinin müzakerelerle ilgili Kıbrıs Türk tarafını suçlayıcı açıklamalarında belirgin bir artış gördüklerini belirterek, bu konuda halkın gerçekleri bilmesi adına bazı hususlara dikkat çekmeyi gerekli gördüğünü kaydetti.





MÜZAKERECİLER BUGÜN YENİDEN BİRARAYA GELECEK



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis bugün yeniden biraraya gelecek.

Özersay, son görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum yetkililerin “Federal Yargı” konusunda, Kıbrıs Türk Müzakere heyetinin ise “yeni ortaklığın Birleşmiş Milletler’de ve Avrupa Birliği’nde nasıl yer alacağı”, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ne adım atması gerektiği” ile “geçmişte idari, yasama ve yargı alanında çözüm öncesi yapılan işlemlerin çözüm sonrası geçerliliğiyle” ilgili olmak üzere iki öneri sunduğunu söylemişti.

Kıbrıs Rum müzakere heyetinin, üzerinde geçmişte anlaşmaya varılan konularla ilgili, üzerinde anlaşılan unsurları dikkate almayan yeni öneriler getirmeye devam ettiğini de kaydeden Kudret Özersay, bu konuyla ilgili gerekli adımı atması için Birleşmiş Milletler’e çağrı yaptığını da belirtmişti.



SERHAT AKPINAR, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ



Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, BM ve AB Komisyonu onayı ile kurulan Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, böyle önemli bir göreve layık görülen ilk Kıbrıslı Türk olarak ülkesi adına büyük onur duyduğunu ifade etti.

Akpınar, Uluslararası Diplomatlar Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ile Eğitim Elçisi ünvanın; ülke yükseköğretiminin dünya ile entegre olmasını sağlaması, uluslararası küresel yükseköğretime yön veren GAÜ uluslararası kampüslerinin bilimsel faaliyetleri yanında eğitime üstün hizmetlerinden dolayı ilk kez bir Kıbrıslı Türk’e verildiğini söyledi.









KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter (Türkçe): @KKTC_Disisleri

Twitter (English): @MFATRNC

Facebook: KKTCDisisleri

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1916
Toplam Tekil 4066123
IP 3.17.28.48






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu