Sarkisyan geliyor ama... - Yeni Şafak - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Sarkisyan geliyor ama... - Yeni Şafak
Tarih: 08.10.2009 > Kaç kez okundu? 3013

Paylaş




Bursa”daki maça geleceği artık netleşen Sarkisyan için bir dizi önlem alınıyor. Türk ve Ermeni bayrakları dışında üçüncü bir ülkenin bayrağı stada alınmayacak. Siyasi slogan taşıyan pankartlar açılmayacak. Seyirciler arasına sivil polisler yerleştirilecek.



Bursa”da 14 Ekim”de oynanacak Türkiye Ermenistan milli maçına gelecek olan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarj Serkisyan için olağanüstü önlemler alınıyor.



Cumhurbaşkanı Gül, Bursa”da oynanacak olan Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesi Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü”nde kabul etti.



Gül, Türkiye-Ermenistan milli maçının dostluk havasında geçmesi için “iyi bir misafirperverlik” gösterilmesini istedi. Toplantıda Türkiye-Ermenistan arasındaki siyasi açılımı hedef alacak siyasi sloganların atılmaması için alınacak tedbirler masaya yatırıldı.



GÜL”DEN MAÇ ZİRVESİ



Tüm dünyanın dikkatinin 14 Ekim”de yapılacak olan Türkiye-Ermenistan maçına odaklandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, maçın dostluk havası içinde geçmesi ve iyi bir misafirperverlik gösterilmesinin önemini vurgulayarak herkesi hassas ve sorumlu davranmaya çağırdı.



Toplantıda Yukarı Karabağ”a ilişkin döviz ve pankartların açılmaması, Azerbaycan bayraklarının stada sokulmamaması da alınacak tedbirler arasında yer aldı. Gül”e Bursaspor forması hediye eden Bursa il heyeti de herhangi bir tatsız olay yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğini ifade etti.



Öte yandan, Fransız AFP haber ajansına demeç veren Gül, "Geçmişin sorunlarını bugün yaşamaya devam edersek geleceği zehirleriz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, "Bizim arzumuz, tarihçilerin, uzmanların bu konuya eğilmesi. Ortak tarih komisyonunun varacağı sonuçları kabul etmeye hazırız" dedi.



Azeri bayrağı alınmayacak



Yeni Şafak”ın sorularını cevaplandıran Bursa Valisi Şehabettin Harput, Türk milletinin Azerbaycan ile ilgili hassasiyetinin ve milli duygularının üst seviyede olduğunu hatırlatarak, “Bu hassasiyeti farklı istikametlere çekmek isteyen kitleler olabilir. Bu maç Türkiye-Ermenistan ilişkileri kadar, Azerbaycan”a da olumlu etkileri olacağını gözününde bulundurmalıyız. Bu sebeplerle maça bazılarının Azerbaycan bayrağı ile gelmesine müsade edilmeyeceğini valilik olarak ifade ediyoruz.



Maçta tek bayrak Türk bayrağı, tek pankart Türkiye pankartı olacaktır. Bunun dışındaki bayrak, flama ve sloganlara müsaade edilmeyecek” diye konuştu. Maçın oynanacağı Bursa Atatürk Stadı”nda olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Tribünlerde çok sayıda sivil polisin görevlendirileceğini belirten Harput, “Seyirciler arasına sızma, slogan atılma ihtimallerine karşı sivil polislerin yerleştirilerek istenmeyen olaylara müdahale ile engel olunması yönünde kararımız var” dedi.



Kaynak: Yenişafak





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1329
Toplam Tekil 4067463
IP 18.119.126.80






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu