BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “İNSANLIĞA, BARIŞA KARŞI ASLA KABUL EDİLEMEZ BİR SALDIRI” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “İNSANLIĞA, BARIŞA KARŞI ASLA KABUL EDİLEMEZ BİR SALDIRI”
Tarih: 14.06.2014 > Kaç kez okundu? 1847

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Musul Konsolosu, Konsolosluk çalışanları ve çok sayıda Türk TIR sürücüsünün Kuzey Irak’ta terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti militanları tarafından rehin alınmasının insanlığa, barışa karşı asla kabul edilemez, bir saldırı olduğunu belirterek, olayı kınadı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu yayımladığı mesajda, saldırıyı yapan veya yaptıranların terörün hiç bir şekilde haklı gösterilemeyeceğinin, kimseye bir yarar sağlamayacağının farkında olmaları gerektiğini vurguladı.





ÖZDİL NAMİ: “BİZ YAPICI, RUM TARAFI UÇ NOKTALARLA MASAYA GELİYOR”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, dün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Musul’da yaşanan olayla ilgili derin üzüntü duyduklarını belirterek, olayın kısa sürede çözülmesi temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, toprak konusunda sıkıntılar yaşandığını, Türk tarafının müzakere masasına yapıcı önerilerle, Rumların ise uç noktalarla geldiğini kaydederek, bunun müzakerelerin sonlandırılacağı anlamına gelmediğini, Cumhurbaşkanı ve ekibinin görüşmeleri özverili çalışmalarla sürdürdüğünü söyledi.

Özdil Nami, geçmiş mutabakatlara sadık kalınmasını ve coğrafi haritanın müzakerelerin sonunda çıkarılması gerektiğini savunduklarına işaret etti. Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki görüşünün de Cumhurbaşkanı ve hükümet ile aynı noktada olduğunu belirten Nami, müzakerelerin federal bir çözüme ulaşmak için sürdüğünü kaydetti.



ÖZERSAY: "MÜZAKERE MASASINDA BİR YOL HARİTASINA İHTİYACIMIZ VAR"



Kıbrıslı Türk müzakereci Kudret Özersay, müzakere masasında bir yol haritasına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Özersay, İngiltere'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmelere ilişkin konferans verdi. Londra'daki Kıbrıs Türklerinin yer aldığı etkinlikte konuşan Özersay, Kıbrıs Türk tarafı olarak Birleşmiş Milletler'in müzakerelerdeki rolünün artırılmasından yana olduklarını kaydetti. Müzakere sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için tarafların birlikte adım atması gerektiğini vurgulayan Özersay, şunları söyledi:

"Müzakere masasında bir yol haritasına ihtiyacımız var. Yani buradan oraya nasıl gidilecek? Ya da bir bardak su içmek için ne yapmak gerekli, bunun için bir yol haritasına ihtiyaç var. Eğer bir yol haritanız yoksa içecek bir suyununuz yoktur, olmasının da bir manası yoktur. Dolayısıyla bu müzakerelerden bir sonuç elde etmek istiyorsak, bir yol haritasına ihtiyaç var."

Görüşmelerde tarafların artık birbirini suçlamaktan vazgeçmesi gerektiğini anlatan Özersay, "Biz bu yol haritasını başkası bizim yerimize yapsın demiyoruz. Bu yol haritasını, Kıbrıslı Rumlarla oturup hazırlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun bir ihtiyaç olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.





"KIBRIS SORUNU ASLINDA BİR ANLAMDA BİTMİŞTİR"

Kıbrıs Türk Müzakereci Kudret Özersay, Kıbrıs sorununun sadece konuşularak çözülebilecek bir mesele olmaktan çoktan çıktığını belirterek "Kıbrıs sorunu aslında bir anlamda bitmiştir. Her şey tüketildiği için yapılması gereken şey, adım adım taraflar arasında var olan farkı kapatacak bir nevi al-vere girmektir" dedi.

Özersay, İngiltere’deki temasları çerçevesinde, Anadolu Ajansı'nın Londra bürosunda, İngiltere temaslarıyla ve Kıbrıs sorunuyla ilgili yürütülen kapsamlı müzakerelerle ilgili soruları yanıtladı.

Müzakerelerde "özlü müzakere aşaması olan ikinci aşamada bulunduklarını" belirten Özersay, "Bizim yaşadığımız sıkıntı bir sonraki aşamanın ne olduğunun bilinmiyor olmasıdır. Oysa bu belli olmuş olsa taraflar da müzakere ederken ona göre davranırlar, adımlarını ona göre atarlar, daha ciddi bir müzakereye girerler. Ucu açık bir görüntü şu anda maalesef var. Ama diğer taraftan bazı doğal takvimler de var. Dikkate alınması gereken bazı siyasi ve ekonomik gelişmeler hepimizi bekliyor. Kimse bundan kaçamaz" diye konuştu.

"Kıbrıs sorunu aslında bir anlamda bitmiştir. Her şey tüketildiği için yapılması gereken şey, adım adım taraflar arasında var olan farkı kapatacak bir nevi al-vere girmektir" diyen Özersay, Kıbrıs sorununun sadece konuşularak çözülebilecek bir mesele olmaktan çoktan çıktığını ifade etti. Kıbrıs Türk tarafı olarak müzakerelerde yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladıklarını belirten Özersay, yol haritasının eksikliğini vurgulamalarının müzakerelerin çöküyor anlamına gelmediğini söyledi.

Özersay, Kıbrıs Rum tarafının mevcut durumu değiştirmek istemesini sağlayacak adımların atılmasına ihtiyaç olduğunu ve bu tür adımlar atılmazsa sadece müzakereyle Kıbrıs sorununu çözmenin pek mümkün olmadığını kaydetti.



TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK:"TÜRKPA'NIN KKTC'YE GÖZLEMCİ STATÜSÜNÜN VERİLMESİ KONUSUNDAKİ GEREKLİ KARARI TEZ ZAMANDA ALACAĞINI ÜMİT EDİYORUM "



TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nde (TÜRKPA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gözlemci statüsü verilmesi konusunda adım atılmasının zamanı geldiğini söyledi.

TÜRKPA 5. Genel Kurulu için Bakü'de bulunan Çiçek, Asamble Konseyi'nin açılış konuşmasını yaptı. Çiçek konuşmasında, Türkmenistan ve Özbekistan'ın davet edilmelerine rağmen TÜRKPA'ya üye olmadıklarına dikkati çekerek, üye olmak isteyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) TÜRKPA üyesi bazı kardeş ülkeler tarafından gözlemci olarak bile kabul edilmek istenmemesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Çiçek:"Kıbrıs Türklerinin yaşadığı haksızlıklar ve hukuka aykırı bir şekilde maruz kaldığı ambargo sürmektedir. Ne yazık ki Bakü'de yapılmakta olan bu Genel Kurula büyük bir hayal kırıklığı, içerisinde geldim. Bu konuda birlik olamayacaksak hangi konuda olacağız," diye konuştu.



SENNAROĞLU: “GÜNEY KIBRIS’TAN ELEKTRİK SATIN ALINMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”



Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Güney Kıbrıs’tan elektrik satın alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Sennaroğlu, Rum basınında yer alan “KKTC’nin Türkiye’den su temin projesi kapsamında ortaya çıkan elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için Güney Kıbrıs’tan elektrik enerjisi satın alacağı, bu çerçevede KIB-TEK ile Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) gayrı resmi temas halinde olduğu” yönündeki iddiaları yanıtladı.

Bakan Sennaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, KIB-TEK ile AİK arasında gayrı resmi temasların olduğunu, ancak söz konusu temasların basında dile getirildiği gibi su temin projesi ile yakından uzaktan ilgisi olmadığını vurguladı.

Sennaroğlu, günümüz koşullarında KIB-TEK’in Güney Kıbrıs veya Türkiye sistemleri ile enterkonnekte olmasının getireceği faydalardan yola çıkarak, bu yöndeki araştırma ve temasların zaman zaman olabileceğini, KIB-TEK ve AİK arasındaki temasın da bu çerçevede olduğunu söyledi.



FIBAA AKREDİTASYON BELGELERİ DAÜ’DE DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ



FIBAA akreditasyon belgeleri Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) düzenlenen törenle verildi.

Tören, FIBAA Başkanı Daisuke Motoki’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Bilgisayar Teknoloji Yüksek Okulu FIBAA Akreditasyonu belgesi aldı.

ÖZTOPRAK

Sertifika töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, 3 fakültede toplam 16 programın FIBAA akreditasyonunu aldığını belirterek, bunun son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

FIBAA Başkanı Daisuke Motoki de, FIBAA olarak akreditasyon alan tüm programları kutladığını belirterek, uzun ve zorlu geçen çalışmalardan sonra söz konusu programların akredite olmaya hak kazandığını vurguladı.

Motoki, DAÜ’nün uluslararası araştırma alanında gösterdiği başarıların kayda değer bir seviyede olduğuna da dikkat çekti.









KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter (Türkçe): @KKTC_Disisleri

Twitter (English): @MFATRNC

Facebook: KKTCDisisleri

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 100
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 980
Toplam Tekil 4072907
IP 3.133.108.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu