BASIN BÜLTENİ: “DÜNYA VE AVRUPA NASIL DEĞİŞİYOR? KIBRIS’IN UFKUNDA NELER VAR?” KONULU PANEL DÜZENLENİYOR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: “DÜNYA VE AVRUPA NASIL DEĞİŞİYOR? KIBRIS’IN UFKUNDA NELER VAR?” KONULU PANEL DÜZENLENİYOR
Tarih: 11.06.2014 > Kaç kez okundu? 1941

Paylaş


BASIN BÜLTENİ





“DÜNYA VE AVRUPA NASIL DEĞİŞİYOR? KIBRIS’IN UFKUNDA NELER VAR?” KONULU PANEL DÜZENLENİYOR





İş Adamları Derneği (İŞAD), bugün, “Dünya ve Avrupa Nasıl Değişiyor? Kıbrıs’ın Ufkunda Neler Var?” konulu panel düzenliyor.

Açılış konuşmasını Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin yapacağı panele TÜSİAD Brüksel ve Dışilişkiler Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası konuşmacı olarak katılacak.

Panel saat 18.00’de Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.



ÖZERSAY LONDON SCHOOL OF ECONOMİCS'DE KONFERANS VERDİ



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, İngiltere'nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Londra Üniversitesi’ne bağlı London School of Economics’de (LSE) “Kıbrıs Sorununun Çözümünde Eksik Unsur” başlıklı konferans verdi.

Müzakereci Özersay, Ortak Açıklama’yla iki tarafın genel anlamda yeni ortaklığın temel özellikleri, ayırıcı nitelikleri konusunda uzlaşmaya vardıklarını, ancak aynı metinde bizzat sürecin kendisiyle ilgili olarak adımların yer almadığına dikkat çekti.

Geçmişte üzerinde anlaşılmış olan yakınlaşmalardan Rum tarafınca sapılmasının süreçte yaşanan en önemli sıkıntılardan birisi olduğunu anlatan Özersay, süreçte asıl eksik olanın ise, bir yol haritası olduğunu ifade etti. Özersay, müzakerelerin bir yol haritasıyla yapılandırılmasının sürecin bir sonuca ulaştırılması için çok büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Özersay, müzakere sürecinin sadece teknik bir egzersiz olmadığına işaret etti ve siyasi bir bağlam içerisinde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hidrokarbon konusuna da değinen Özersay şunları söyledi: “2004 yılında AB üyeliği öncesinde çok önemli bir fırsat yitirildi. Eğer aynısını yeniden yaşamak istemiyorsak, hidrokarbon konusunda bugünkü yaklaşımlar değiştirilerek bir fırsatın ortaya çıkması sağlanabilir. Bugün olduğu gibi değil ama bu kaynakların çıkarılıp işletilmesi kapsamlı çözüm olması şartına ya da çözümden önce olacaksa Kıbrıslı Türklerin de rızasının alınması şartına bağlanırsa o zaman Kıbrıs’ta bir sonuç almak gerçekten çok kolaylaşacaktır.”

BM'nin rolü ve üçüncü tarafların da sürece katkıları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Özersay, sürecin BM çerçevesinde kalmasının önemine vurgu yaparak, diğer aktörlerin sürece katkılarını da bu çerçevede görmek istediklerini ve dengeli, adil olması kaydıyla bu türden katkılara karşı olmadıklarını ifade etti.

Özersay ayrıca, Ortak Açıklama’daki temel prensiplere aykırı olmamak kaydıyla Birleşmiş Milletler’in rolünün bu süreçte yükseltilmesinin yararlı olacağını değerlendiklerine dikkat çekti.

















KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter (Türkçe): @KKTC_Disisleri

Twitter (English): @MFATRNC





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1119
Toplam Tekil 4074395
IP 3.144.233.150






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 9.059 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu