BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU, TC BAŞBAKANI ERDOĞAN’A MÜZAKERE SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU, TC BAŞBAKANI ERDOĞAN’A MÜZAKERE SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Tarih: 10.06.2014 > Kaç kez okundu? 1982

Paylaş


Türkiye temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, adaya dönüşünde Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi ve Erdoğan’a müzakere süreciyle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı’ndaki Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen görüşme hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Eroğlu, Erdoğan ile bir buçuk saat süren bir sohbet toplantısı yaptıklarını kaydetti.

Eroğlu, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı toplantıda Erdoğan’a müzakere süreci ile ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Erdoğan ile Kıbrıs konusunda uzun süredir görüşemediklerini kaydeden Eroğlu, “Böyle bir görüşmeye gerek vardı. Sayın Başbakan ile Kıbrıs konusunda uzun zamandır görüşememiştik. Görüşmelerin seyri ve liderlerin pozisyonlarının samimi bir diyalog ile aktarılması bana göre önemlidir” şeklinde konuştu.

Özelikle Maraş konusunda Rumların büyük beklentilerin olduğunu kaydeden Eroğlu Başbakan Erdoğan ile bu konuları değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.



ÖZERSAY, İNGİLİZ AB BAKANI’NIN DAVETLİSİ OLARAK LONDRA’YA GİTTİ



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, Garantör ülke İngiltere’nin Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Bakanı David Lidington’un daveti üzerine, Kıbrıs müzakere sürecini ele almak için dün sabah İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

AB Bakanı Lidington yanında İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs ve Doğu Akdeniz bölgesinden sorumlu yetkilileriyle de biraraya gelecek olan Müzakereci Kudret Özersay, Londra temasları bağlamında ayrıca Londra Üniversitesi’ne bağlı London School of Economics’de (LSE) bir konferans vererek, Kıbrıs Türk tarafının çözüm vizyonunu ve müzakere sürecinde ortaya koyduğu düşünceleri anlatacak.

Londra ziyareti öncesinde TAK muhabirine konuşan Müzakereci Özersay, “Birleşik Krallık, Kıbrıs konusundaki ana aktörlerden birisidir, bir Garantör ülkedir. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi arasındadır” diyerek, şunları söyledi:

“Kıbrıs müzakerelerine uluslararası ilginin bu denli arttığı bir dönemde, yarım asırlık bu sorunun çözümü ve Kıbrıslı Türklerin haklarının korunacağı yaşayabilir bir çözüm bulunabilmesi için çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Londra ziyaretimizde hem müzakerelerin sonuç alıcı olması ve kapsamlı çözüme ulaşılması ile ilgili olarak, hem de Kıbrıslı Türklerin dünyanın önde gelen aktörlerince iyi anlaşılması için görüşmeler yapacağız. Bu tür diplomatik girişimlerimiz devam edecek.”



GAZİMAĞUSA’DA İKİ TOPLUMLU DENİZ PANAYIRI YAPILDI



Gazimağusa’da iki toplumlu Deniz Panayırı (Kataklismos) yapıldı.



“Mağusa İnisiyatifi” ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Mağusa Şehrimiz”in düzenlediği panayır çerçevesinde dün sabah saatlerinde Ay İkserinos Kilisesi’nde ayin, Buğday Camii’nde de sema gösterisi yapıldı.







KKTC Dışişleri Bakanlığı



Enformasyon Dairesi







Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241



Fax: +90 (392) 228 4847



E-Mail: pio_news@kktcenf.org



Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC



via Mersin 10 / TURKEY







Twitter (Türkçe): @KKTC_Disisleri



Twitter (English): @MFATRNC



Facebook: KKTCDisisleri



Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 616
Toplam Tekil 4077344
IP 3.145.63.136






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu