BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “ŞUANDA ANLAŞMA OLMAMASININ ZARARINI GÖRECEK OLAN TÜRK TARAFIDIR” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “ŞUANDA ANLAŞMA OLMAMASININ ZARARINI GÖRECEK OLAN TÜRK TARAFIDIR”
Tarih: 07.06.2014 > Kaç kez okundu? 1943

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, mevcut statükonun sürmesinden, anlaşma olmamasından faydalanan tarafın Rum tarafı olduğunu belirterek, “Şu anda anlaşma olmamasının zararını görecek olan Türk tarafıdır. Bu nedenle biz anlaşma arzusundayız” dedi.

Mülkiyet konusunda geçmiş Rum lideriyle 6-7 aylık bir müzakere dönemi geçirdiklerini ve bir kısım noktalarda da yakınlaşma sağladıklarını anımsatan Eroğlu, “Ancak yeni Rum Lideri mülkiyet konusunda ön koşullu önerilerde bulunuyor” dedi.

Eroğlu, ön koşullu önerileri kabul etmenin mümkün olmadığını ancak bunların müzakere masasında tartışılacağını belirterek, Rum Lideri Anastasiadis' le 2 kez biraraya geldiğini ve 23 Haziranda bir kez daha biraraya gelerek önemli başlıkları görüşeceklerini söyledi.

Anastasiadis’in, önceki liderlerin görüşmelerini ve sağladıkları yakınlaşmaları kabul etmemesinin sıkıntı yarattığını dile getiren Eroğlu, “Ortak metinde bile anlaşılmamış konularda müzakere devam etsin deniyordu” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere sürecini hem Kıbrıslı Türklerin, hem de Kıbrıslı Rumların iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çözüm için anahtar ikimizin de elinde” dedi.



CUMHURBAŞKANI EROĞLU SİVAS’A GİDİYOR



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Üniversitesi’nin davetlisi olarak Kıbrıs konusunda konferans vermek üzere Sivas’a gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre, Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki konferans sonrasında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na uluslararası ilişkiler alanındaki başarılı hizmetleri dolayısı ile fahri doktora ünvanı takdim edilecek.







KUDRET ÖZERSAY: COĞRAFİ ANLAMDA BİR HARİTANIN MASAYA GELEBİLMESİ İÇİN BİR YOL HARİTASININ BELİRLENMESİ GEREKİYOR”



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, coğrafi anlamda bir haritanın masaya gelebilmesi için bir yol haritasının belirlenmesi gerektiğini, bir yol haritasına karşı bir coğrafi harita gibi bir denklemin söz konusu olduğunu kaydetti. Özersay, Kıbrıs Türk tarafının tarafları adım adım referanduma götürecek bir yol haritası üzerinde uzlaşıldığında coğrafi haritayı müzakere etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Özersay, “Bu denklemin içerisinde eğer Rum tarafının da bir iradesi söz konusu olursa gecikmeksizin çok kısa süre sonra harita müzakeresi de dahil olmak üzere bizi adım adım referanduma götürecek olan süreci yaşayabiliriz. Bu mantık ortadadır” diye konuştu.

Kıbrıs Rum tarafının bu sürecin en başından itibaren geçmişte anlaşılmış konulardan sapan bazı yaklaşımları olduğunu kaydeden Özersay, önceden anlaşılmış konularla ilgili olarak bir sapma, bir uygun davranmama durumu olan Rum önerilerini dikkate almayacaklarını vurguladı.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis dün yeniden bir araya geldi. Ara bölgede müzakereler için ayrılan BM binasında saat 10.00’da başlayan görüşme yaklaşık 5 saat sürdü.



MECLİS BUGÜN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ OYLAYACAK



Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün, Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa Önerisi’nin bütününü oylayacak.

Meclis Genel Kurulu bugün toplanacak.

Önerinin kabulü için en az 34 milletvekilinin olumlu oy vermesi gerekiyor.



ERENKÖY’E KARADAN GEÇİŞLERDE RUMLAR SORUN ÇIKARIYOR



Erenköy Mücahitleri Cemiyeti, Erenköy’e, Yeşilırmak-Pirgo Sınır Kapısı’ndan karadan gidişlerde, Rumlar tarafından sorunlar yaratıldığına ve iki taraf arasında imzalanan protokole uygun davranılmadığını belirtti.

Cemiyet başkanı Kutlay Keço, Erenköy’e geçişlerde Rum ile Türk tarafları arasında protokol imzalandığını ve Yeşilırmak-Pirgo Kapısı’ndan, Erenköy’e geçiş için salı, cuma ve cumartesi olmak üzere 3 gün kararlaştırıldığını, fakat Rum tarafının geçişler için hafta içi izin vermediğini kaydetti.



GAZİMAĞUSA’DA PAZAR GÜNÜ İKİ TOPLUMLU DENİZ PANAYIRI DÜZENLENİYOR



Gazimağusa’da bu pazar, iki toplumlu Deniz Panayırı (Kataklismos) düzenleniyor.

Mağusa İnisiyatifi ile Mağusa Şehrimiz’in düzenleyeceği panayırda, sportif, kültürel ve dini etkinlikler yapılacak.







KKTC Dışişleri Bakanlığı



Enformasyon Dairesi







Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241



Fax: +90 (392) 228 4847



E-Mail: pio_news@kktcenf.org



Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC



via Mersin 10 / TURKEY







Twitter (Türkçe): @KKTC_Disisleri



Twitter (English): @MFATRNC



Facebook: KKTCDisisleri



Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 847
Toplam Tekil 4075629
IP 3.133.147.87






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu