BASIN BÜLTENİ: EROĞLU İLE ANASTASİADİS BUGÜN BİRARAYA GELİYOR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: EROĞLU İLE ANASTASİADİS BUGÜN BİRARAYA GELİYOR
Tarih: 03.06.2014 > Kaç kez okundu? 1912

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasına yönelik müzakereler çerçevesinde bugün, ara bölgede biraraya geliyor.

BM kontrolündeki ara bölgede BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi’nin ikametgâhında yapılacak görüşme, saat 11.30’da başlayacak.

11 Şubat’ta başlayan müzakere sürecinde, Eroğlu ve Anastasiadis, 31 Mart’taki ikinci görüşmelerinin ardından, 22 Mayıs'ta da, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın adaya ziyareti çerçevesinde, ara bölgede akşam yemeğinde biraraya gelmişti.





ÖZERSAY: “UZMANLAR HAYAL OLDUĞUNU SÖYLÜYOR”







Müzakereci Kudret Özersay, Yunanistan’ın “Doğu Akdeniz Boru Hattı” ile ilgili yakında fizibilite çalışması başlatacak olmasını değerlendirirken, bu projenin fiziksel olarak gerçekleşmesinin zorluğuna işaret etti. Özersay, böyle bir hattın, bölgedeki diğer boru hatlarıyla rekabet gücünün az ve uzmanlara göre gerçekleşmesinin ise bir hayal olduğunu savundu.



Geçtiğimiz Cuma günü Kıbrıs Rum basınında çıkan bir habere göre Yunanistan Çevre ve Enerji Baklanı Yanis Maniatis, Güney Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinden çıkacak doğalgazı Yunanistan’a oradan da Avrupa’ya aktaracak olan Doğu Akdeniz Boru Hattı ile ilgili fizibilite çalışmasının yakında başlayacağını açıklamıştı.



Yapılan ön çalışmaların, projenin teknik olarak mümkün olduğunu gösterdiğini iddia eden Maniatis, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon yataklarının, Avrupa kıtasına güvenli enerji akışı sağlayacak nitelikte olduğunu belirtti.



Kudret Özersay, bölgenin yapısı ve boru hattının çok derin sulardan geçmek durumunda kalmasının projenin dezavantajlarından biri olduğunu belirtti.



Müzakereci Özersay, konunun bugünlerde yeniden gündeme geliyor olmasının nedeninin, Yunanistan’ın diğer AB projelerinde avantaj sağlayabilmek için bir strateji çalışmasının parçası olduğunu kaydetti. (KIBRIS)





DAÜ MEZUNU ARNAVUTLUK BAKAN YARDIMCISI DUÇKA KONFERANS VERECEK



Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü 2005 yılı mezunu olan ve şu anda Arnavutluk Enerji ve Endüstri Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürüten Dorian Duçka, KKTC’ye gelerek Üniversite’de bir konferans verecek.

“Güney Gaz Koridoru Aracılığıyla Enerji Diplomasisi” konulu konferans bugün saat 14:30’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.







KKTC Dışişleri Bakanlığı



Enformasyon Dairesi







Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241



Fax: +90 (392) 228 4847



E-Mail: pio_news@kktcenf.org



Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC



via Mersin 10 / TURKEY







Twitter (Türkçe): @KKTC_Disisleri



Twitter (English): @MFATRNC



Facebook: KKTCDisisleri



Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 925
Toplam Tekil 4062315
IP 3.141.244.201






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.716 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu