BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “ABD’NİN BAYRAKLARIN İNDİRİLMESİ TALEBİ OLMADI” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “ABD’NİN BAYRAKLARIN İNDİRİLMESİ TALEBİ OLMADI”
Tarih: 29.05.2014 > Kaç kez okundu? 1753

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yapılan görüşmede, Cumhurbaşkanlığındaki bayrakların her zamanki yerinde olduğunu vurgulayarak, “bayrakların indirilmesi istenseydi bu görüşme gerçekleşmezdi” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in danışmanlarının görüşme öncesinde Cumhurbaşkanlığı’nı gezdiğini ve görüşmede tercüme yapılacak olmasından dolayı da konutun şeref salonunun uygun bulunduğunu dile getiren Eroğlu, görüşmenin konutta yapılmasının nedeninin tercümeden kaynaklandığını, bayraklardan kaynaklanmadığını vurguladı.

Öte yandan Eroğlu, “Amerika Devlet Başkan Yardımcısının görüşmesini tabi ki kabul etmek durumunda olduğunu” söyleyen Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı’nın KKTC’yi ve Cumhurbaşkanlığını ziyaret etmesinin anlamının önemli olduğuna işaret etti.



Avrupa Parlamentosu seçimlerini de değerlendiren Eroğlu, seçimlerin Türkler için fiyaskoyla sonuçlandığını kaydetti.







MÜZAKERECİ ÖZERSAY FRANSA’NIN DAVETİ ÜZERİNE PARİS’E GİTTİ





Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak resmi görüşmelerde bulunmak üzere dün akşam, Fransa’nın başkenti Paris’e gitti.

Kıbrıs Türk tarafının Fransa’da bu düzeyde ilk kez temsil edileceği Paris ziyaretinde, Özersay’ın Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.



Özersay, Fransa temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı’nda yapacağı üst düzey temasların yanı sıra, 28 Mayıs Çarşamba günü, Avrupa-Amerikan Ticaret Odası’nda bir de konferans verecek.

Diplomatik kaynaklara göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinden biri olan Fransa ile temasların, “kritik bir zamanda” gerçekleşmesi olayın önemini arttıran bir başka unsur olarak ifade ediliyor.



SLOVAKYA BAŞBAKAN YARDIMCISI BAZI KIBRISLI TÜRK VE KIBRISLI RUM SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİYLE ARA BÖLGEDE BİRARAYA GELDİ



Slovakya Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Miroslav Lajcak, rutin olarak bir araya gelen bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti temsilcileriyle ara bölgede biraraya geldi.

Çekoslovakya tarafından başlatılan daha sonra Slovakya tarafından sürdürülen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler arasındaki toplantıların 25’inci yıldönümü vesilesiyle adaya gelen Miroslav Lajcak, toplantıda Slovakya’nın kapsamlı çözüm ve kapsamlı çözüme yönelik güven arttırıcı önlemlere desteğinin tam olduğunu ifade etti.

Ara bölgede yer alan toplantıda siyasi parti temsilcilerinin üzerinde mutabık kaldığı bir ortak metin okundu.

Ortak Metinde Slovak Cumhuriyeti’ne Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler arasında diyaloğu geliştirmek amacıyla son 25 senedir toplantı düzenlediği için teşekkür edildi ve toplantıların devamı talep edildi.

“Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler, devam eden uğraşlarda ana hedefin, ilgili BM kararlarında ve Doruk Antlaşmalarında belirtildiği gibi, Avrupa Birliği prensipleri doğrultusunda tüm Kıbrıslıların hak ve özgürlüklerine uyumlu, siyasi eşitliğe dayalı iki bölgeli iki toplumlu federasyon çerçevesinde Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne katkıda bulunmak olduğu üzerinde hem fikirdir” denildi.

Mevcut statükonun da kabul edilebilir olmadığı kaydedilen ortak metinde “Siyasi partiler, mevcut durumun devamının kabul edilemez olduğu ve fırsat penceresinin halen açık olduğu, bundan tüm Kıbrıslıların yararına barışçıl bir çözüm bulmak için yararlanılması gerektiği konusunda da aynı fikirdedir” denildi.



GAÜ 30. YILINDA MOLDOVA’DA ÜNİVERSİTE KURUYOR



Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 30. yılında İngiltere, Amerika, Türkiye ve Hong Kong’tan sonra Moldova’nın başkenti Kishniev’de “Moldova Amerikan Üniversitesi” ve “GAÜ Amerikan Koleji”ni kurma kararı aldığını açıkladı.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ile ülke bayrağını her yere götürerek Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sisteminin geldiği noktayı dünyaya anlattığını belirtti. Akpınar, Amerikan eğitim sisteminin GAÜ tarafından Moldova’ya taşınacağını ve Moldova’nın ilk uluslararası üniversitesinin GAÜ tarafından açılacağını söyledi.











KKTC Dışişleri Bakanlığı



Enformasyon Dairesi







Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241



Fax: +90 (392) 228 4847



E-Mail: pio_news@kktcenf.org



Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC



via Mersin 10 / TURKEY







Twitter (Türkçe): @KKTC_Disisleri



Twitter (English): @MFATRNC



Facebook: KKTCDisisleri



Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1930
Toplam Tekil 4076712
IP 18.116.47.111






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu