İKİNCİ BAKÛ KONGRESİ - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İKİNCİ BAKÛ KONGRESİ - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 14.05.2014 > Kaç kez okundu? 2863

Paylaş


İki sene önce Azerbaycan’ın Başkenti Bakû’de bulunan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, İşletme Yönetimi Fakültesi (Azerbaycan Dövlet İktisat Üniversitesi Biznes İnzibatçılığı Fakültesi) tarafından, 23–25 Kasım 2012 tarihleri arasında, düzenlenen “1. Uluslararsı İşletme Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kongresi”ne (I. Biznes inzibatciligi ve korporativ sosial mesuliyyat beynalxalq elmi konfransi) iştirak etmiş ve Türkiye’ye döndükten sonra bir değerlendirme yazısı yayınlayarak ve şöyle demiştim:

— Benim Azerbaycan yetkililerine âcizane tavsiyem şudur: Üniversiteler, sık sık kongreler düzenlesinler… Arzum ve isteğim odur ki, iki güzel devlette tek milletten oluşan, kardeş Azerbaycan Üniversitelerinin her yıl çok sayıda bu tür Kongreler düzenleyerek kendilerini ve ülkelerini akademik dünyanın mensuplarına tanıtsınlar. Emin ki çok şey kazanacaklardır.



Arkasından Başkent Bakû’de, 31 Ekim- 1 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen ‘3. Uluslararası Bakû İnsani Forum’una ( Baku Beynelhalq Humaniter Forumu) davet edildim. Davetliler arasında, değişik ülkelerden 10’dan fazla Nobel Ödülü sahibi insanların bulunduğu, 70 ülkeden 900'e yakın katılımcı, bu 'İnsani Forum'a katılmak için başkentte buluştu. 80 civarında ülkeden 1000 civarında, her kesimden insan, dünyanın birçok ülkesinde yaşanan zulme, savaşlara, adaletsizliğe ve fakirliğe Azerbaycan'da çözüm aradı.



Bu yılın başında beni mutlu eden, güzel bir haber aldım: Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi İşletme Yönetimi Fakültesi, yukarıda bahsettiğim kongrenin ikincisini (2. Uluslararası İşletme Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kongresi) düzenleme kararı almış... 30 Nisan – 02 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılan kongreye beni da davet ettiler. Çok mutlu oldum. ‘Sık sık kongre ve konferanslar düzenlemek gerek’ tezimin gerçekleşmeye başlamasından memnun oldum.



Kongrenin açılış töreninde bana da söz verdiler ve şu mealde bir konuşma yaptım:



— Değerli katılımcılar! Bu gün burada olmaktan ve sizlere hitap etmekten mutluyum. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Benim Azerbaycan’a bu gelişim 3 ncü. Buraya gelişimin her defasında ayrı bir haz aldım, mutluluk duydum.



— Düzenlenen ilmi kongre ve konferanslar bir ülkenin ilmi inkişafında önemli araçlardır. Bunların önemlerinin yetkilileriniz tarafından da anlaşılmış olması memnuniyet vericidir. Faaliyetleri organize ve teşvik eden başta Rektörümüz Hörmetli Prof. Dr. Adalet Celaloğlu ve Fakülte Dekanı Hörmetli Doç. Dr. Hankişi Hankişiyev ile canla başla çalışan ekibine alenen teşekkür ediyorum.



— Salonda görüyorum ki çok sayıda, pırıl pırıl gençlerimiz, öğrencilerimiz var. Onların bu tür etkinliklere katılmasından da ayrıca mutluluk duyuyorum. Yapılan bu tür ilmi faaliyetlerin asıl amacı siz gençlerimizin iyi yetişmeleridir. Bu kongre ve konferanslardan elde edilecek ilmi sonuçlar, sizlere ışık tutacak, bilgi ile donanmanıza vesile olacak ve sizler güzel Azerbaycan’ın kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacaksınız.



— Bu kongre vesilesiyle dünyanın değişik bölgelerinden gelen ilim sahibi katılımcıların tecrübelerinden faydalanmak ve burada edinilen tecrübeleri onlara aktarmak, ülkelerarası işbirliğinin güçlenmesine da katkı sağlayacaktır.



Daha sonra konferans heyetinin planladığı şekilde oturumlara geçildi.



İlk gün, sabah iki, öğleden sonra 2 olmak üzere 4 oturumda 24 bildiri sunulup tartışıldı.



Öğleden sonra benim oturum başkanlığını yaptığım sunumda Gürcistan’dan 4, Rusya Federasyonu’ndan 1 ve Bangladeşli 1 öğretim üyesinin sunumu planlanmıştı.



Tüm Konferans süresinde toplam 13 ayrı oturumda 78 bildiri tartışıldı. Söz konusu bildiriler 2 cilt halinde iştirakçilere dağıtıldı.



Konferans saatleri dışında yabancı konuklar, Bakû şehrini ve civarındaki yerleri gezip görme imkânı buldular.



Fırsatta istifade ben de Abşeron Yarımadası’ndaki petrol kuyularını tesisleri gezdim.



Son gün Kapanış Töreni ve Kapanış Konseri ile program sona erdi.



Bu vesileyle Can Azerbaycan’ın Devlet İktisat Üniversitesi Rektörlüğü ve İşletme Fakültesi Dekanlığı’na teşekkür ediyorum.



Önümüzdeki dönemlerde de, daha geniş çerçevede, yeni ‘tedbir’lerinin olmasını (faaliyetlerin yapılmasını) diliyorum.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1255
Toplam Tekil 4074531
IP 3.21.248.47






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu