Yerel gazetecilere Hollanda Türk Medyası anlatıldı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Yerel gazetecilere Hollanda Türk Medyası anlatıldı
Tarih: 18.04.2014 > Kaç kez okundu? 2038

Paylaş


Türkevi Araştırmalar Merkezi, Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında T.C. Lahey Büyükelçiliği Basın Müşavirliği ile NVJ ( Hollanda Gazeteciler Vakfı) organizasyonuyla Hollanda'yı ziyaret eden Türkiye yerel medya temsilcilerine Hollanda Türk Medyası hakkında bilgilendirdi.







Türkiye’den gelen yerel gazetecilerle Amsterdam Meram restourant’da bir araya gelen Türkevi Araştırmalar Merkezi (ATAM) başkanı Veyis Güngör, geçen yıl yaptırdıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı ve Hollanda Türk Medyası hakkında bilgi verdi.



Hollanda’da Türkçe medyanın tarihsel gelişimi hakkında bir konuşmayapan Veyis Güngör, Avrupa Birliği Erasmus değişim projesi çerçevesinde Hacettepe Üniversitesinden gelen stajer öğrencilerin de yardımıyla gerçekleştirdikleri “Hollanda’da Türkçe Yerel Medya Araştırması Anket ve Mülakat Sonuçları”ndan örnekler verdi. Güngör araştırmanın “Türk medyası ve Türkler; Türk medyası ve Hollandalılar; Haber kalitesi ve sektörde profesyonellik; Türkçe medya organlarında Türkçe kullanımı; Sübvansiyon ve reklam gelirleri; Medya kuruluşları için mesleki örgütlenme / rekabet” gibi temalar üzerinde yoğunlaşıldığını açıkladı.



Hollanda’daki Türklerin bilgi, haber, kültür, eğitim, eğlence ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak, Türkçeyi yaşatmak gibi önemli bir misyona sahip olan Türkçe yerel medya’nın genel olarak aylık ve üç aylık yazılı basın, haftalık ya da periyodik televizyon yayıncılığı ve internet gazete ve televizyon yayıncılığı olarak devam



ettiğini belirten Veyis Güngör ‘Türkçe yerel medya Hollanda’da, Avrupa’da yaşayan ve Tükçe konuşan kitlenin başta Türkiye olmak üzere Türkçenin konuşulduğu tüm dünya coğrafyasındaki kitelelerle iletişimi sağlaması için önemlidir. Türkçe medya, Avrupa’nın geleceği için de önemlidir. Zor şartlar altında hayatiyetlerini devam ettiren Türkçe medya, Avrupa’da genç Türk çocuklarının Türkçe’yi unutmamaları için bir fırsattır. Türkçe medya, karşılaştıkları sorunları aşarak, direnmeli ve ayakta kalmalıdır” dedi.





Programa T.C. Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz katılırken, Türkiye’den de Emrah Sümer (Uzman), Serkan Yücel (Uzman), Cihat Gemici (Uzman Yardımcısı), Mehmet Pişkin (Eruh) Yenigün Gazetesi, Bilal Dalgıç (Ergani) Diyarbakır Haber Gazetesi, M. Yücel Durak, (Siirt) Siirt'te Son Söz Gazetesi, Cumhur Dülek (Gaziantep) Gaziantep Olay Gazetesi, İsmail Koyuncu (Kahramanmaraş ) Kahramankent Gazetesi, Fatih Şendil (İzmir) Yeni Asır Gazetesi, Gökhan Aytaç ( Manisa ) Manisa Olay Gazetesi, Ali Yahya Öztürk, (Trabzon/Akçaabat ) Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Karadenizin Sesi Gazetesi, Nurgül Günaydın Kurum (Trabzon/Vakfıkebir ) Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Karadeniz'den Günebakış Gazetesi Bilgi Satıcı ( Malazgirt ) katıldılar.



Araştırma sonuçları info@turevi.org adresinden temin edilebilir.







http://www.turkevi.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 531
Toplam Tekil 4072458
IP 3.133.109.211






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu