BASIN BÜLTENİ: EROĞLU İLE ANASTASİADİS BUGÜN BİR ARAYA GELECEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: EROĞLU İLE ANASTASİADİS BUGÜN BİR ARAYA GELECEK
Tarih: 31.03.2014 > Kaç kez okundu? 1989

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 11 Şubat’ta yeniden başlayan Kıbrıs barış müzakereleri çerçevesinde bugün ikinci kez bir araya gelecek.

BM kontrolündeki ara bölgede BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi’nin ikametgâhında gerçekleşecek görüşme saat 11.30’da başlayacak.





YORGANCIOĞLU: “KIBRISLI TÜRKLERİN DE TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU’NA BAŞVURABİLMESİNİ SAĞLAYACAK YASAL DÜZENLEME TAMAMLANMAK ÜZERE”



Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türklerin de Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurmasının yolunu açacak yasal düzenlemenin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, dün, Hava Sporları Federasyonu’nun, 12 ülkeden hava sporcularının katılımıyla düzenlediği Uluslararası Kuzey Kıbrıs Model Uçak F3J Şampiyonası’nın yapıldığı Geçitkale ziyareti sırasında, hükümet olarak amaçlarının, Güney Kıbrıs’ta taşınmaz mal bırakan ve KKTC’de karşılığını alamayan Kıbrıs Türklerin de Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurabilmesini mümkün kılmak olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, “Puanı olup da eşdeğerini veya herhangi bir şey almayanlar için böyle bir yöntemi düşünüyoruz” dedi.



2. CUMHURBAŞKANI TALAT: “RUM POLİS GENEL MÜDÜRÜ’NÜN GÖREVDEN ALINMASI YERİNDE BİR DAVRANIŞ”



İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Elam tarafından kendisine yapılan saldırıya atıfta bulunarak, Limasol’a giderken herhangi bir endişesi olmadığını, Elam’ın saldırısı sırasında güvenlik zafiyeti olduğunun tespiti üzerine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum Polis Genel Müdürü’nü görevden almasının yerinde bir davranış olduğunu belirtti.

Katıldığı bir TV programında çeşitli konuları değerlendiren Talat, “Elam ırkçı bir örgüt. Bu tür kuruluş ve hatta kişiler, Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan görüşmelerde konu edilmeli, bu unsurların toplumlardan izole edilmesi gerekiyor” dedi.

Maraş ile ilgili soruya karşılık da Talat, Maraş’ın açılmasının güven yaratıcı bir adım olmaktan çok ekonomik bir adım olduğunu kaydetti. Talat, Maraş’ın çözümsüzlük ortamında açılmasının zor olduğunu söyledi.



Öte yandan, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un açıklama yaparak ELAM’ı kınamasının, Kıbrıs sorununun kalıcı bir şekilde çözülebilmesi için önemli bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Talat, Hrisostomos’un önceki gün öğle saatlerinde kendisini telefonla arayarak takdirlerini ve sempatilerini ilettiğini ve ELAM’ı kınadığını söylediğini kaydetti.

Talat, konuyla ilgili TAK’a yaptığı açıklamada, Hrisostomos’un saldırıyı “aşırıların” hareketi olarak tanımladığını ve “Rum hükümetinin, olaya tepki gösteren diğer unsurlarla aynı görüşte olduğunu” anlattığını aktardı.

Hrisostomos’un Talat’a, “Kıbrıs sorunu ve ülkenin geleceğiyle ilgili görüşlerini ortaya koymak üzere orada bulunurken böyle bir harekete maruz kalmanız kabul edilemez. Bu durum misafirperverliğe de sığmaz” dediğini belirten Talat, Hrisostomos’un kendisine aynı ifadeleri içeren imzalı bir mektup da gönderdiğini ekledi.











DİN GÖR-SEN, II. HRİSOSTOMOS’A TEŞEKKÜR ETTİ



Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen), Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a Limasol’da ELAM tarafından yapılan saldırı için özür dilemesine teşekkür etti.

Din Gör -Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İkinci Cumhurbaşkanı Talat’a yapılan bu ve benzer eylemler, yarım asırdır süren ihtilafları sonlandırabilmek için yakalanan ivmeyi, barışa ulaşmak için oluşan uygun iklim koşullarını, yeşeren barış ümitlerini yok etmeyi amaçlamaktadır” denildi.

Güney Kıbrıs yetkililerinin bu tür girişimleri süratle cezalandırması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Nereden ve kimden gelirse gelsin ayrımcı, şiddet içerikli, söylem ve eylemi terör kokan, toplumsal ve evrensel huzura hizmet etmeyen, inşa edici değil, tarumar edici, yıkıcı her türlü marjinal yaklaşımı şiddetle kınıyor, bunlara prim vermenin insanlık suçu olduğuna inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.







TERAZİLİ 6 KAYIP ŞEHİT GAZİMAĞUSA’DA TOPRAĞA VERİLDİ



Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmaları sonucunda kalıntılarına ulaşılıp kimlikleri belirlenen Terazili 6 kayıp şehit geçtiğimiz cuma günü düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

15 Ağustos 1974 tarihinde EOKA-B örgütü tarafından evlerinden alındıktan sonra 40 yıldır haber alınamayan 11 Terazili’den Ekrem Ahmet Küçük, Arif Ahmet, Ahmet Mustafa Canlıbalık, Hasan Ahmet Küçük, Muharrem Ekrem (Beteri ), Erdoğan Hüseyin için Lala Mustafa Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından kayıp şehitler Canbulat Şehitliği’nde toprağa verildi.



CITTASLOW BAŞKANI MARCONİ: “KIBRIS ÇOK ÇOK GÜZEL BİR ADA, CITTASLOW TARZINA DA UYGUN”



Uluslararası Yavaş/Sakin Şehirler Örgütü (International Cittaslow Association) Başkanı, İtalyan tıp doktoru ve belediye başkanı Gian Luca Marconi, TAK muhabirine yaptığı değerlendirmede, Kıbrıs’ın cittaslow felsefesine uygun, çok güzel bir ada olduğunu söyledi.

Marconi, “Kıbrıs, model olarak da bizim görüşlerimize, felsefemize çok uygun, ülkenizle ilgili izlenimlerim çok çok olumlu” dedi.



GAÜ VE DUBAİ KANADA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI



Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Dubai Kanada Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Protokolle, iki üniversitenin ortak bilimsel çalışmalara imza atması hedeflenirken, bilim insanları ve öğrenciler akademik değişim programı ve şartları kapsamında dönemsel eğitimlerine diğer üniversite kampuslarında devam edebilecek.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, işbirliklerini “dışarıya açılan kapılar” olarak nitelendirdi. Vehbi, GAÜ’nün İngiltere, ABD, Singapur, Hong Kong ve İstanbul’da da kampüsleri olduğunu belirterek, bunların dışında da 150’den fazla üniversite ile akademik işbirliği anlaşması içerisinde olduklarını söyledi.

Dubai’de bulunan Kanada Üniversitesi ile gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, birkaç öğrenci ile sınırlı olmayacak şekilde birçok öğrencinin faydalanacağı sistem yarattıklarını vurgulayan Vehbi, Dubai’den KKTC’ye, KKTC’den de Dubai’ye öğrenci değişimi yapılacağını belirtti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 675
Toplam Tekil 4068596
IP 18.223.196.211






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu