BASIN BÜLTENİ: DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ BERABERİNDEKİ HEYETLE BUGÜN ALMANYA’YA GİDİYOR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ BERABERİNDEKİ HEYETLE BUGÜN ALMANYA’YA GİDİYOR
Tarih: 24.03.2014 > Kaç kez okundu? 2105

Paylaş


Dışişleri Bakanı Özdil Nami, üst düzey temaslarda bulunmak üzere bugün, Almanya’nın başkenti Berlin’e gidiyor.

Nami, Berlin temasları çerçevesinde basın mensuplarına ve düşünce kuruluş temsilcilerine Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ve müzakere süreciyle ilgili bilgi verecek.

Bakan Nami ve beraberindeki heyet adaya 27 Mart’ta dönecek.







DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: “AB, GÖRÜŞMELERİ MEMNUNİYETLE KARŞILADIĞINI VE BM ÇERÇEVESİNDE VARILACAK KAPSAMLI VE YAŞAYABİLİR BİR ÇÖZÜMÜ DESTEKLEMEKTE OLDUĞUNU TEYİT ETTİ”





Avrupa Birliği Konseyi’nin geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı Zirve Sonuç Bildirgesi’nin Kıbrıs’a ilişkin paragrafının, Avrupa Birliği’nin Liderlerin Ortak Açıklaması temelinde başlayan görüşmeleri memnuniyetle karşıladığını ve Birleşmiş Milletler çerçevesinde varılacak kapsamlı ve yaşayabilir bir çözümü desteklemekte olduğunu teyit ettiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Liderler tarafından kabul edilen Ortak Açıklama’nın ardından AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile AB Konsey Başkanı Herman Van Rompuy’un ortak beyanatlarında, varılacak bir anlaşmanın Avrupa Birliği hukukuna derç edileceğinin ifade edildiğinin de hatırlanması gerektiğini vurgular, anılan açıklamada yer verildiği gibi Kıbrıs Türk tarafının Avrupa Birliği’ne uyumu hedefiyle Avrupa Birliği Komisyonu’nun sağladığı yardımların artırılacağı ifadelerinin somut adımlara dönüşmesi gerektiğini hatırlatırız” denildi.



Bu çerçevede, Avrupa Birliği kapsamlı çözüme varmak için yürütülen müzakereleri izlemeye devam ederken, varılacak anlaşma sonucunda ortaya çıkacak çözümün bazı unsurlarının birincil hukuk haline getirilmesi gerekeceğini de hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, “Bakanlığımız, BM Genel Sekreteri’nin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde yürütülen görüşmelerin kısa sürede iki halkın siyasi eşitliği ile Kıbrıs Türk Kurucu Devleti ve Kıbrıs Rum Kurucu Devleti’nin eşit statüsüne dayanan federal bir çözümle neticelenmesi için çalışmalarını kesintisiz olarak devam ettirecektir” ifadelerine yer verdi.







MÜZAKERECİLER BUGÜN GÖRÜŞECEK



Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde, Kıbrıs Türk müzakerecisi Kudret Özersay ve Rum Yönetimi müzakerecisi Andreas Mavroyannis, bugün, yeniden bir araya gelecek.

Müzakerecilerin, saat 10.00’da, ara bölgede BM tarafından görüşmeler için ayrılan binada bir araya gelmesi bekleniyor.



ÖZERSAY, NİHAİ ÇÖZÜMÜ BEKLEMEDEN ADADAKİ TARAFLARIN SOMUT İŞBİRLİĞİ ALANLARINDA HAREKETE GEÇMESİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI



Kıbrıs Türk müzakerecisi Kudret Özersay , Kıbrıs’ta, nihai çözümü beklemeden adadaki tarafların somut işbirliği alanlarında harekete geçmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Amerika’nın Sesi radyosuna Kıbrıs konusundaki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Özersay, Rum tarafında, adadaki statükonun sürdürülebilir olmadığı yönünde algıya sahip insan sayısının giderek arttığını, bunun Rum siyasi liderliğine ne ölçüde yansıyacağını ise zamanın göstereceğini kaydetti.

Özersay, “uluslararası ilgi, ya da müdahiliyet, teşvik hangi düzeyde olursa olsun günün sonunda akılda tutulması gereken şey, bu sorunun çözümünü Kıbrıslı Türkler’le Kıbrıslı Rumlar’ın bulmak zorunda olduğudur. Ancak bu şekilde kalıcı bir çözüm elde edebiliriz” dedi.





DOWNER SALI GÜNÜ KIBRIS’A GELİYOR



BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanlığı görevi sona eren ve veda ziyaretlerine başlayan Alexander Downer, salı günü Kıbrıs’a gelecek ve çarşamba günü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

BM Barış Gücü ve BM Genel Sekreteri İyi Niyet Misyonu Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, görevini nisan ortasında bırakacak olan Downer, 19-20 Mart tarihleri arasında ziyaret ettiği New York’ta, Ban ve danışmanlarına Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşama hakkında kapsamlı bir sunum yaptı ve geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

Downer’ın, adadan ayrılmadan önce 27 Mart’ta ara bölgedeki Ledra Palace Otel'de basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.



DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY, GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİNDE MARONİT BAŞPİSKOPOS YOUSSEF SOUEİF ‘İN İSİM GÜNÜ AYİNİNE KATILDI



Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Güney Kıbrıs Rum kesiminde Maronit Başpiskopos Youssef Soueif’in isim günü ayinine katıldı.

Ayine Din İşleri Başkanlığı Güney Kıbrıs Temsilcisi Şakir Alemdar ve Girne Temsilcisi Fuat Tosun da katıldı.



Böylece, tarihte Maronit Kilisesi’nde gerçekleşen ayine iki Müslüman din adamıyla katılan ve konuşma yapan ilk Din İşleri Başkanı oldu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1128
Toplam Tekil 4073055
IP 18.218.184.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu