EKOAVRASYA BAŞKANI HİKMET EREN DE YEMEKTE BİR KONUŞMA YAPTI VE “KAZAKİSTAN BUGÜN AVRASYA COĞRAFYASININ PARLAYAN BİR YILDIZIDIR” DEDİ. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









EKOAVRASYA BAŞKANI HİKMET EREN DE YEMEKTE BİR KONUŞMA YAPTI VE “KAZAKİSTAN BUGÜN AVRASYA COĞRAFYASININ PARLAYAN BİR YILDIZIDIR” DEDİ.
Tarih: 21.03.2014 > Kaç kez okundu? 1901

Paylaş


EkoAvrasya’nın geleneksel Nevruz yemeği Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev’in katılımıyla İlci Residence Otel’de gerçekleştirildi. Çok sayıda işadamının katıldığı yemekte, bir konuşma yapan Janseyit Tüymebayev, ’’Nevruz, baharın uyanışı yeni bir yılın başlangıcıdır. Tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramını tebrik ediyorum’’ dedi. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Tüymebayev, ’’Özellikle Ekonomik ilişkilerde yaşanan gelişmeler memnuniyet verici… Türk İşadamlarını sadece iş yapmaya değil yatırım yapmaya da davet ediyoruz’’ dedi.

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ’’Kazakistan, Türk dünyasının aksakalı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in önderliğinde 23 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük yol kat etmiştir. Kazakistan bugün Avrasya coğrafyasının parlayan yıldızıdır. Bu yıldızın dünyaya tanıtılmasında büyük vizyon sahibi olan Sayın Nursultan Nazarbayev’e saygılarımızı sunuyoruz. EkoAvrasya olarak özellikle Türk İşadamlarının Kazakistan’da yapmak istedikleri yatırımlarla ilgili olarak 2014 yılında Kazakistan’a yapacağımız iş gezisi kapsamında ekonomi çevreleriyle önemli görüşmeler gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Ekoavrasya’nın Türk Dünyasına hizmet ettiğini, bu hizmet ağını daha da genişleteceklerini ifade eden Hikmet Eren, Nevruz nedeni ile verile yemeğe katılanlara da teşekkür etti. Eren“Biz, kardeş ülkelerle olan ilişkilerimizi her alanda geliştirme ve genişletme kararlılığındayız. Ekoavrasya olarak çok büyük projelerimiz var ve bunları da zaman dilimi içinde gerçekleştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

2017 yılında Astana’da gerçekleştirilecek olan ’’Expo 2017’’ fuarı ile ilgili bir sunumunda gerçekleştirildiği toplantının akabinde günün anısına EkoAvrasya Kadın Komisyonu Başkanı Yeşim Özcan tarafından Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev’e Kazakistan’ın simgelerinden biri olan bürküt kuşu takdim edildi. Organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan Başak Group Yönetim Kurulu Başkanı Vecihi Çınar’a EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

e.mail: necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 80
Toplam Tekil 4074862
IP 3.141.202.187






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu