İLEM Politika Notları‘nın ilki yayımlandı! "Ahmedinejad Sonrası Türkiye-İran İlişkileri" - - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İLEM Politika Notları‘nın ilki yayımlandı! "Ahmedinejad Sonrası Türkiye-İran İlişkileri" -
Tarih: 21.03.2014 > Kaç kez okundu? 2061

Paylaş


İLEM Politika Notları‘nın ilki yayımlandı!



"Ahmedinejad Sonrası Türkiye-İran İlişkileri"



İlmi Etüdler Derneği’nin kamuoyuna yönelik bilgi ve politika önerilerinin paylaşıldığı bir Politika Notları dizisinde ilk yazıyı İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik kaleme aldı. Ahmedinejad Sonrası Türkiye-İran İlişkileri başlıklı yazı küresel ve bölgesel dengeler ışığında Türk-İran ilişkilerinin geleceğini ele alıyor.



İlmi Etüdler Derneği’nin temel gayesi, ilim geleneğimizi sürdüren ilim adamlarının yetişmesine zemin oluşturarak, ulusal veya küresel düzeyde ortaya çıkan sorunların çözülmesi için çalışmalar yapmaktır. Bu gaye ile nitelikli ve özgün eserlerin yayınlanması teşvik edilmekte, Türkiye ve Dünya meselelerine yönelik düşünce ve özgün alternatifler üretilmesine gayret edilmektedir. İLEM Politika Notları, bu yönde yürütülen çalışmaların neticelerinin kamuoyu ile paylaşılması ve bir tartışma platformu oluşturmak amacıyla başlatılmış bir yayın dizisidir.



Bu dizide ilk olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik’in kaleme aldığı Ahmedinejad Sonrası Türkiye-İran İlişkileri başlıklı politika notunu yayımlıyoruz. Elik bu yazıda Ahmedinejad döneminin sona ermesi ve İran’ın kaotik siyasetine rasyonellik ölçüsü getireceği vaatleri neticesinde seçilen Hasan Ruhani’nin göreve gelmesi ile birlikte yaşanan gelişmeler ışığında Türkiye İran ilişkilerinin muhtemel biçimini ve seyrini tartışıyor. Bu ilişkinin uluslararası siyasetteki dengeler kadar iki ülkenin iç siyasetleri ile ilişkisini de çözümleyen yazar yeni dönemde, Türkiye ve İran, ekonomik ilişkilerde de, özellikle İran enerji kaynaklarını ülkeye akıtacak projeler ve bölgesel sorunları çözecek siyasi mekanizmalar üzerine, karşılıklı bağımlılık geliştirecek bir siyaset arayışı içerisinde olunacağı öngörüsünde bulunuyor.









*Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik





İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi / Uluslararası İlişkiler bölümünde çalışmaktadır. İran-Türkiye İlişkileri, 1979-2011: Orta Ölçekli Güçteki Devletlerde Siyaset, Din ve Güvenlik Dinamiklerini Kavramsallaştırmak (Iran-Turkey Relations, 1979-2011: Conceptualizing the Dynamics of Politics, Religion and Security in Middle-Power States) (London: Routledge, 2011) kitabının yazarıdır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 944
Toplam Tekil 4074220
IP 3.140.185.147






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu