CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “MÜZAKERELERDE AMAÇLADIĞIMIZ SONUCA ULAŞABİLMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “MÜZAKERELERDE AMAÇLADIĞIMIZ SONUCA ULAŞABİLMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”
Tarih: 25.02.2014 > Kaç kez okundu? 1977

Paylaş


BASIN BÜLTENİ





CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “MÜZAKERELERDE AMAÇLADIĞIMIZ SONUCA ULAŞABİLMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir kabulü sırasında yaptığı konuşmada, müzakerelerde amaçladıkları sonuca ulaşabilmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, “karşı taraf da aynı düşünceler içerisindeyse ve tabi ki Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğunun bilinciyle hareket ederlerse anlaşmaya varmamamız için bir neden yok” dedi.

“Temennimiz komşularımızın da aynı niyetle aynı düşüncelerle masada, zamana değil anlaşmaya yönelik uğraşlar içerisinde olmalarıdır” diyen Eroğlu, Kıbrıs sorununun çok uzadığını ve insanların yarın ne olacak sorusunu düşünerek huzurlarını kaçırdığını belirtti.

Eroğlu, şimdi artık ne olacağını görmek ve bu sorulardan kurtulmanın zamanının geldiğini vurguladı. Eroğlu, müzakereler sürdükçe ortaya çıkacak durumlara göre yeniden bir araya gelerek istişarelerde bulunacaklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU ALMANYA’NIN GÜNEY KIBRIS BÜYÜKELÇİSİ GUELLIL’İ KABUL ETTİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün, Almanya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Gabriela Guellil’i kabul etti.



MECLİS BAŞKANI SİBEL SİBER, İRAN TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İran’da katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Arası Birlik Toplantısı’yla ilgili bilgi verdi.

Siber, lobicilik faaliyetlerinin sürdürülmesi, düşünce kuruluşlarını da davet ederek lobicilik faaliyetlerini artırmak için neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiğini kaydetti.

Yaptığı görüşmelerde kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesi yanında eğitim, ticaret ve turizm konularında işbirliğinin artması konularının görüşüldüğünü kaydeden Siber, görüşmelerle ilgili İran basınında çok sayıda haber yayınlandığını ifade etti.



DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İLE ICDT ORTAK ÇALIŞTAY DÜZENLİYOR



Dışişleri Bakanlığı ile İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ortak organizasyonuyla “Küreselleşme Bağlamında İhracat Teşviki ve Yatırım Stratejileri” konulu çalıştay düzenleniyor.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek çalıştaya ICDT Genel Müdürü El Hassane Hzaine başta olmak üzere, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ve gözlemci ülkelerin Ekonomi ve Ticaret ile ilgili bakanlıklarından üst düzey yetkililer ile ICDT bünyesinde görev yapan uzmanlar ve KKTC üniversitelerinden akademisyenler katılacak.

Çalıştayın açılışında, Kuran’dan bölümler okunmasının ardından, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, YDÜ Rektörü, IDB Grubu temsilcisi, ICDT Genel Müdürü El Hassane Hzaine’nin konuşmaları ve belgesel film gösterimi yapılacak.

Yapılan sunumların ardından çalıştay, 5 Mart Çarşamba gün saat 17.00’de yapılacak değerlendirme ve katılım sertifikalarının takdimiyle sona erecek.





MÜZAKERECİLER ÖZERSAY İLE MAVROYANNİS YENİDEN BİR ARAYA GELDİ



Kıbrıs Türk ve Rum Müzakereciler Kudret Özersay ile Andreas Mavroyannis dün ara bölgede yeniden bir araya geldi.

Görüşme sonrasında BRT’ye konuşan Müzakereci Özersay, toplantının Ankara ve Atina ziyaretleri öncesinde olumlu bir havada geçtiğini kaydederek, konuların özünün konuşulmaya başlandığını söyledi.

Özersay toplantının başında yöntem ve prosedür konusunun ele alındığına işaret ederek, “Ancak esasen bu toplantıda bir yanda yönetim ve güç paylaşımı ana başlığı altında bir kaç konuyu tartıştık diğer yanda AB ile ilgili bazı konuları da değerlendirdik. Görüş alış verişi biçiminde oldu ama bazı şeyleri test etmeniz açısından başlangıç itibarı ile olumlu geçtiğini söyleye bilirim. Hangi konularda anlaşmakta zorlanacağımızı daha net bir şekilde gördüğümüz gibi hangi konularda da daha kolay anlaşabileceğimizi de görmüş olduk.” dedi.

Kudret Özersay, “Bir sonraki toplantı için 4 Mart Salı günü anlaştık. Pazartesi yapmayı düşünüyorduk ama Rum tarafında resmi tatil olduğu için Pazartesi, dini bir tatil olduğu için bizde toplantının Salı günü yapılması konusunda uzlaşmaya vardık.” dedi.



ANASTASİADİS, AKEL’İ DE KARŞISINA ALDI



Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde “münhasır ekonomik bölgesine” girmesi halinde müzakerelerden çekileceği tehdidinde bulunmasının ardından önceki gün de, Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması hedefiyle “Kıbrıs”ın NATO’nun Barış İçin Ortaklık programına girmesinden söz eden Rum Yönetimi Başkanı AKEL’i de karşısına aldı.

NATO’ya karşı olan AKEL, koalisyon hükümeti dağılmakta iken Kıbrıs müzakerelerinde kendisine destek veren tek parti olduğunu hatırlattı.



DİKO MERKEZ KOMİTESİ TOPLANTISI ÖNCESİNDE SESLER YÜKSELDİ



DİKO’nun, hükümette kalıp kalmayacağı konusunda kararın verileceği DİKO Merkez Komite toplantısı öncesinde seslerin yükselmeye başladığı belirtildi.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos önceki gün bir açıklama yaparak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e yönelik eleştirilerine devam etti.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Papadopulos, Anastasiadis’i, “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile anlaşmaya vardıklarının, ülkeyi taksime götüreceği” şeklinde eleştirdi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise yaptığı açıklamada, Papadopulos ile direkt çatışmadan kaçındı ve kimseyle çatışma sürecine girmeyeceğini ifade etti.



“DÜNYA İLERİCİ İTTİFAKI”NDAN KIBRIS BARIŞ SÜRECİNE DESTEK



Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP/BG) kurucu üyesi olduğu Dünya İlerici İttifakı, kabul ettiği kararla Kıbrıs’taki barış sürecine destek verdi.

CTP/BG’ den yapılan yazılı açıklamaya göre, 21-22 Şubat tarihlerinde Tunus’ta gerçekleşen İlerici İttifak Zirvesi’nde CTP/BG’yi, Milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Armağan Candan temsil etti.

22 Şubat 2014 tarihli, “Kıbrıs’ta Barış Sürecinin Yeniden Başlamasına İlişkin Dünya İlerici İttifakı Kararı” şöyle:

“Dünya İlerici İttifakı, Kıbrıs adasının iki kesimli, iki toplumlu ve Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğine dayalı bir federasyonu amaçlayan müzakerelerin yeniden başlamasını memnuniyetle karşılar. Dünya İlerici İttifakı adadaki iki liderin 11 Şubat 2014 tarihinde anlaştığı ortak metnin sonuç alıcı müzakereler ve Kıbrıs sorununun Birleşmiş Milletler himayesinde barışçıl çözümü için somut bir temel oluşturduğuna inanır. Kıbrıslılara adalarını birleştirmek için ortaya koydukları çabalarda her türlü başarıyı dilerken bütün ilgili tarafları da Doğu Akdeniz’deki yarım yüzyıllık bu sorunun erken bir zamanda çözümü için iyi niyetle katkı yapmaya davet ederiz.”



CTP/BG KADIN ÖRGÜTÜ MÜZAKERE SÜRECİNE DESTEK VERDİ



CTP/BG Kadın Örgütü, müzakere sürecine destek belirtti ve Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün Kıbrıslı Türklere çok ağır bedeller ödettiğini vurguladı.

CTP/BG Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın tarafından yapılan yazılı açıklamada, savaşsız ve özgür bir yaşamın Kıbrıs’ta bulunacak çözümle gerçekleşebileceğinin iyi bilindiği ifade edildi.

Sorakın, ayrıca, yeniden başlayan müzakere sürecinin başarı ile sonuçlanması için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 863
Toplam Tekil 4068785
IP 3.146.37.35






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu