İLESAM’ın 47. Çınaraltı Sohbetleri’nde Hollywood'da Bir Türk Sinemacı: Metin Güngör Konuşulacak.. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İLESAM’ın 47. Çınaraltı Sohbetleri’nde Hollywood'da Bir Türk Sinemacı: Metin Güngör Konuşulacak..
Tarih: 20.02.2014 > Kaç kez okundu? 2044

Paylaş


İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin kırk yedincisi 22 Şubat 2014,Cumartesi günü gerçekleşecek.







İLESAM İstanbul Şubesi’nin her ay Gülhane Parkı girişindeki Alay Köşkü'nde, (Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi) gerçekleştirdiği faaliyetleri arasında bu ay da “Hollywood'da Bir Türk Sinemacı: Metin Güngör” konuşulacak.







İLESAM üyesi yönetmen-yazar Ekrem ERGÜDER’in yöneteceği toplantıda, İLESAM üyesi Metin GÜNGÖR’de katılımcılarla söyleşi yapacak.







Kamikaze, Donüsüm, Hugo,Conan, Da Vinci Şifresi,Cinderella Man,Harry Potter,Yıldız Tozu,Yarından Sonra,Ben Robot gibi elliye yakın filmde görsel efekt uzmanı olarak görev alan Metin Güngör 1964’te Van’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel sanatlar resim bölümünü okudu. 1987’de yurt dışına gitti. Londra’da ressam olarak çalıştı.Oyunculuk okulu Lee Strasberg Sütudyosu’nda üç yıl kamera karşısında oyunculuk dersleri aldı ve İngiliz TV’de, bazı filmlerde, dergi ve gazetelerde oyunculuk yaptı.







1997 yılında Kanada da, Bilgisayar Animasyon ve Özel efektler bölümünde master eğitimi aldıktan sonra İngiltere’ye geri döndü ve Londra’da, Londra Film Okulu’nda Dijital Compositing eğitimi gördü. Amacı yeteneklerini bir alanda toplamak resmi ve sinemayı birleştirmekti. Görsel efektler dalında Hollywood’un ünlü şirketlerinde popüler filmlerde Matte Painter ve Süpervisor olarak çalışmaya başladı. Mill Film, Jim Henson’s Creature shop, Digital Domain, Senata-VFX, VTR-group, Primefocus, Spin, Famepost, Trixter, Pixamondo, wwfx-Millenium Pictures ve BBC gibi.







Daha sonra Los Angeles’te UCLA’de Fundimental Film Yönetmen okulunu bitirdi. Son olarak yine bir şubesi Los Angeles, Universal stüdyolarında olan New York Film Akademisi’nde Yönetmenlik okudu ve birçok kısa metrajli filmlerden sonra Amerika’da ilk uzun metrajlı sinema filmini yaptı. “Fist of Righteous Harmony” 2008’de gösterime girdi. Şu anda, ünlü ressam Fikret Mualla’nın hayatını anlatan yapımcı, yönetmen ve başrol oyunculuğunu üstlendiği “Renklerde Kaybolan Hayat” filmini tamamlıyor.







Metin Güngör aynı zamanda Da Vinci Şifresi ve Ben Robot'ta Iki defa Oscar ödülüne aday gösterildi.







İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer VAYNİ, “Metin Güngör Hollywood sinemasına önemli katkılar yapmıştır. İLESAM olarak onun birikimini Türkiye’ye ve Türk sinemasına da aktarmasına vesile olmak istemekteyiz ” dedi.







“Hollywood'da Bir Türk Sinemacı: Metin Güngör” başlıklı 47. Çınaraltı Sohbet’inin, 22 Şubat 2014,Cumartesi günü Saat 15.00’de başlayacağı ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1633
Toplam Tekil 4067767
IP 18.217.83.97






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu