12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi - Prof. Dr. Ahmet Vecdi CAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi - Prof. Dr. Ahmet Vecdi CAN
Tarih: 20.02.2014 > Kaç kez okundu? 2825

Paylaş


12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi



www.turkkongre.com



Yapım Aşamasında







Muhterem Hocalarım,

Kıymetli Dostlarım,

Sevgili Öğrencilerim...



"12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” ni bu sene inşallah 30 Ağustos ile 6 Eylül 2014 tarihleri arasında Kazan şehrinde yapıyoruz. Bu vesileyle sizleri kongremize davet ediyoruz.



Kazan, Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyetinin başkentidir. Çok önemli bir tarih, bilim, sanat ve kültür kentidir. Kazan bu sene “Türk Dünyası 2014 Kültür Başkenti” seçilmiştir. Dolayısıyla "12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi”nin bu sene Kazan'da yapılması daha da anlamlı ve önemli hale gelmiştir. Bu amaçla Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliği aracılığıyla Kazan Federal Üniversitesi ile bağlantıya geçilmiştir. Ayrıca ön görüşmeler için heyet gönderilmiştir. Bu girişimlerimiz neticesinde "12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi”nin Tataristan Cumhurbaşkanlığının himayelerinde ve Kazan Federal Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılması kesinlik kazanmıştır.



Bilindiği üzere, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı bu kongrelerin öncüsü, başlatıcısı ve sahibidir. İlk kongre bundan yaklaşık 12 yıl önce Kırgızistan’ın Calalabat şehrinde düzenlenmiştir. Daha sonraki kongrelerde de uzun bir süre Calalabat şehrindeki İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi ev sahipliğini üstlenmeye devam etmiştir. Azerbaycan - Bakü ve Kırım - Akmescit'te düzenlenen 9. ve 10. kongrelerin ardından 11. kongre tekrar Kırgızistan - Calalabat'ta düzenlenmişti. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın 1992 yılından beri yükseköğretim faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü bu şehirdeki İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi'nin bugünkü adıyla "Türk Dünyası Prof. Dr. Turan YAZGAN Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü" son kongrede ev sahipliğini üstlenmişti.



Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongreleri çok ortaklı, çok taraflı ve geniş katılımlı kongrelerdir. Çok sayıda ülkeden, birden fazla kurum ve kuruluşun işbirliği ile düzenlenmektedirler. Katılımcılar da aynı şekilde farklı ülkelerden, farklı kurum ve kuruluşlardan olabilmekle beraber akademisyen ağırlıklıdır. Ancak katılım belirtmek gerekirse herkese açıktır, akademisyen olmak şart değildir.



Bu seneki kongremiz yine Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımızın öncülüğünde, Sakarya Üniversitesinin girişim ve koordinasyonuyla, Tataristan Cumhuriyetinin himayelerinde ve Kazan Federal Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Elbette kongremize katkı yapan ve destek olan kurum ve kuruluşlar bununla sınırlı değildir. Bununla birlikte Türkiye ve diğer ülkelerden bu kongrede kendileriyle işbirliği ve ortaklık yaptığımız kurum ve kuruluşlar ise şunlardır:



Kazan Federal Üniversitesi (Kazan - Tataristan - Rusya Federasyonu)

Kırım Mühendislik Ve Pedagoji Üniversitesi (Akmescit - Kırım - Ukrayna)

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (Bakü - Azerbaycan)

İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi (Calalabat - Kırgızistan)

Korkut Ata Devlet Üniversitesi (Kızılorda - Kazakistan)

Sakarya Üniversitesi (Sakarya - Türkiye)

İstanbul Üniversitesi (İstanbul - Türkiye)

Gazi Üniversitesi (Ankara - Türkiye)

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (İstanbul - Türkiye)



"12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” ile ilgili önemli tarihleri şöyle belirledik:

Bildiri Tam Metinlerinin Son Gönderilme Tarihi: 16 Mayıs 2014

Kabul edilen Bildirilerin İlan Tarihi : 6 Haziran 2014

Katılım İçin Son Kayıt Tarihi : 20 Haziran 2014

Kongre Tarihleri : 30 Ağustos - 6 Eylül 2014



Kongremize sosyal bilimlerin aşağıdaki alanlarından her hangi birinde özellikle Türk Dünyası ile ilintili olarak yazılmış bildiriler beklenmektedir. Gönderilen bildiriler aşağıdaki başlıklar altında ele alınıp değerlendirilecektir (Ancak özellikle Tataristan-Kazan ve Türkiye eksenli çalışmalar bu kongre açısından ayrı bir öneme sahip olduğu için ayrı değerlendirilecektir):



Antropoloji

Bilim Felsefesi ve Yöntem Bilim

Coğrafya

Çevresel Sorunlar ve Sağlık

Din Bilimleri

Eğitim Bilimleri

Ekonomi

Felsefe

Finans

Girişimcilik ve Küçük İşletmeler

Hukuk

Kamu Yönetimi

Maliye

Muhasebe

Pazarlama

Psikoloji

Siyaset Bilimi

Sosyoloji

Spor

Tarih

Töre Bilim ve Ahlaki Değerler

Turizm

Türk Dili

Türk Kültürü

Uluslararası İlişkiler

Üretim

Yönetim ve Organizasyon



Ayrıntılar belli oldukça size de gerekli duyurular yapılacak, internet sayfalarına açıklamalar konacaktır.



Bu vesileyle kongremize maddi ve manevi destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, kurullarımızda görev alan herkese teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diler, siz değerli akademisyenlerimizin katkı ve çalışmalarıyla katılımlarını bekler,

selam, hürmet ve muhabbetlerimizi sunarız.



7 Şubat 2014



Prof.Dr. Ahmet Vecdi CAN

Kongre Koordinatörü





Copyright © Tüm hakları saklıdır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 867
Toplam Tekil 4062258
IP 3.145.34.185






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu