Yusufiyeli Cengiz vuslata ermiş ha? - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Yusufiyeli Cengiz vuslata ermiş ha? - Murat GEDİK
Tarih: 27.01.2014 > Kaç kez okundu? 2038

Paylaş


Dediler ki Yusufiyeli Cengiz şehit olmuş, kurşunlara kurban gitmiş vuslata ermiş.

Elim kolum çözüldü, hani şu gözlerinin içi gülen, her hareketinde samimiyet olan Baba Yusufiyeli Cengiz Akyıldız mı?

12 Eylül’ün düzmece oyunlarıyla 11 sene zindanlarda kalıp çile dolduran her türlü işkencenin yok edemediği Yusuf yüzlü Cengiz abi mi?

Hani nice idamlardan yargılanıp bir türlü vuslata eremeyen Cengiz abi mi?

****

Suçu Allah rızası için Türk’ü sevmekti ve ona hizmet etmekten başka bir gayesi yoktu onun. Hem 12 Eylül öncesi hayatı çile ile dolu geçmiş, hem 12 Eylül sonrası bir ömür zindanlarda çile ile geçmişti.

Dışarı çıktığında kaldığı yerden devam etmişti mücadeleye. Zorluklar içinde günü kurtarayım derdine düşmemiş, varsa da yoksa da Allah davasına devam demişti.

Yiğit diye gözümüzde büyüttüğümüz bazıları gibi kendisini pazara çıkarmamıştı. Satmamıştı milletini, davasını,ülküsünü. Satıp sırt çevirmemişti Başbuğ Türkeş’e. O ne eskimişti, ne de bağımsızlaşmıştı. O ülkü devi olarak mücadele etmiş, ülkü devi gibi de Allah ona vuslatı nasip etmişti.

****

Dört kolla sarılmıştı ülküye. Sevdiklerini birer kutsal emanet sayarak ölümüne bile onları kollamaya hazırdı.

Yusufiyeli deyip kendine pirim yaptırmak için hiç bir girişimi olmamıştı. Hem Yusufiyeli, hem de Yusuf yüzlü Cengiz’di bu giden. Lafın kısası gerçek Baba Yusufiyeli Cengiz bu idi. Yusuf da Cengiz de ona çok yakışmıştı.

Belki de 12 Eylül öncesi ve zindanlarda şehit olmak için çok istemişti ama, nasip olmamıştı.

Yusufluğun, Cengizliğin yanında bir şehit ünvanı eksikti, onu da aldı gitti.

****

Görmek isteyen olmadı şehitliğini. Saatlerce yapılan yayınlarda altyazı olarak bile geçmedi. Gerçi ne göreceklerdi ki; o ne yeter ki Devlet feda edilsin Bilal’e birşey olmasınlardandı, ne de gayri milli unsurları çağrıştıranlardandı. Onların gayesi sadece hırsızı savunmak mücadelesi, neden göstersinler Cengiz abimi ki?

O Yusuf yüzlü idi, o Cengiz’di, o bir ülkücüydü; yani Türk oğlu Türk’tü. O ülkücülüğü kendine görev kabul ettiği günden beri kınalı kuzu olarak hayat sürmeye başlamıştı. O kınasını Töre’ye göre yakmıştı.

O dönülmeyecek bir yola çıkmıştı.

****

Sevinsin şimdi BOP’çular, eş başkanlar, açılımcılar, çözümcüler. Sevinsin Türk’ü yok sayan ona düşman olanlar. Ve sevinsin müslüman görünüp din tüccarlığı yapanlar. Bir yerlerine kına yaksın eski yaftasını kendine layık görenler.

****

Gitti Cengiz abim, gitti gerçek alperen derviş! O vuslata erdi, bizler ise yasa büründük.

Körlenen vicdanların moda olduğu bir dönemde yine biz ağladık ona.

Yasin okurken gözler çeşme gibi akıyor, secdeye giderken bir daha şükrediyor, dualarda elleri açıp “Allahım biz ondan razıydık, sende razı ol” diye yalvarıyoruz.

Ağlıyoruz her zaman olduğu gibi namertler sevinmesin diye gözyaşlarımızı içimize dökerek. Ve ağlıyoruz Yusuf yüzlü Cengiz gitti diye.

Ve ağlıyoruz o vuslata erdi biz ise yine kaldık buralarda diye.

****

Bende geride kalan “İstanbul’a geldiğinde mutlaka görüşelim” sözleri ve burada telefon numaram yazıyor diye vermiş olduğu kartı.

Birde bende kalan Ruhi Kılıçkıran ile başlayan şehitlerin şimdilik son ismi.

Demek Yusufiyeli Cengiz şehit olmuş, vuslata ermiş ha?



Murat Gedik, 26 Ocak 2014

E-posta: muratgedik@muratgedik.nl





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1492
Toplam Tekil 4069413
IP 18.190.217.134






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu