Yapımcı ve Oyuncular Aranmaktadır - TürkBirDev - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Yapımcı ve Oyuncular Aranmaktadır - TürkBirDev
Tarih: 24.09.2009 > Kaç kez okundu? 3214

Paylaş


Merhaba,



Asagida gorulen senaryolari 60, 30 ve 15 saniyelik TV reklamlarina donusturecek yapimci ve oyuncular aranmaktadir.



En iyi reklam fimini ceken icin bilgileri enaltda bulunan bir odul ve basari plaketi verme soz konusudur.



Ilgili kisilerin asagidaki kisi ve adresleri yazmalari rica olunur.



Boston ve civarinda iseniz : bilgi@turkbirdev.info “ya yaziniz, lutfen.

Uzerinde calisilan "Ruya" Senaryosu icin aranan oyuncular Yurtana, Yigit, Dede ve Babaanneyi canlandiracaklardir. Ayni zamanda kalabiligi olusturacak her 7 devletimizden insanlara ihtiyac vardir. Film bu hafta sonu sutudyoda cekilecektir. Vurgulanmak istenen nokta: 1 kisinin gucu ve o gucun yarattigi fark



Senaryo 2”nin cekimlerini Emin Altug bey yapmaktadir. Bu cekimlere bulundugunuz yerden katilabilirsiniz. Emin bey” asagidaki bilgilerden ulasilabilir.

www.skype.com dan kullanici adi eturan

MSN adresi: eminaltug@hotmail.com



Mehmet Sezer bey”in yapmis oldugu ilk reklam videousu

http://www.facebook .com/video/ video.php? v=1128108014041

veya TBD4.wmv baglantisindan izlenebilir.





Reklam Senaryosu -1 : Ruya



Uçsuz bucaksız bir karanlığa bakıyordum. Var olan tek şey derin bir sessizlikti.



Yönümü görmek için çaktığım bir kıvılcım karanlığı yarıp sessizliği bozdu. Kıvılcımın ışığında TBD topraklarının uzaydan görüntüsü önünde bir kadın, orta yaşlarda bir babaannenin yüzü belirdi. Yüz ifadesi üzgündü. Gözler iri ve dolu.. 7 devletin bayrakları üzerindeki simgelerle mütavazi bir şekilde giyimliydi. Adi Yurtana idi, bilekleri ve ayakları zincirlenmiş; acı içinde inliyordu.



Yurtana”nın saçları uzundu ve saçlarının uçları karanlığın içinde kayboluyordu. Yurtana, dizleri üstüne çökmüş, ayağa kalkamıyordu.



Etrafa yine çöken uçsuz bucaksız bir karanlığı ve derin sessizliği başka bir kıvılcımın ateşi bozdu. Kıvılcımın yaktığı mesela ışığının yansımasına doğru Yurtana başını çevirmeye uğraşıyordu. Ama Yurtana”nın saçlarından tutan eller onun yüzünü geri karanlığa çevirmeye zorluyordu. Yurtana”nın yüzü yine karanlığın içine gömülürken büyüyen gözlerinden kalın bir damla yaş, süzülüp, boşluğa düştü.



Karanlığı yaran bir meşale uzaklarda bir evin dışında, bir eli ile bastonu üzerinde zorlukla duran bir dedenin diğer elinde yanıyordu. İyi giyimli bir genç arkasında dolu bir sırt-çantası ile eğilmiş babannesinin elini öpüyordu. Doğrulup, aşağı kaymış olan gözlüklerini geri gözlerine doğru iten genç, dedesine sarıldıktan sonra dedenin elinden meşaleyi alıp, yola koyulmuştu. Adi Yigit idi.



Yiğit”in meşale ışığı uzaklaşırken, Öğrenciler üniversitelerinden, memurlar dairelerinden, işçiler fabrikalarından ellerinde meşalelerle kasaba, köy, şehir yollarına koyuluyor, karanlığı artarak yaran meşale ışıkları ile aynı istikamette Yurtana”nın yardımına geliyorlardı.

Yurtana”nın yakınına ulaşanların sayıları çoğaldıkça, Yurtana”nın yüzüne vuran zayıf ışık kuvvetleniyor, meşaleyi tutanların sayıları arttıkça ışınlar güneş gücüne dönüşüyordu.

Işınlar Yurtana”nın yüzünün bir yanında parlamaya devam ederken, Yurtana yüzünü bir kere daha ışınlara çevirmeye çabalıyordu. Onu geri karanlığa çekmek isteyen güce karşı direniyordu.



Aynı zamanda Yiğit ön saflara ulaşmış ve meşaleyi var gücüyle yukarı kaldırmaya çalışıyordu. İste o anda, Yiğit”in meşalesini kaldırması ile birlik birden bire ışınlar çoğalmış ve Yurtana”nın yüzünü ve vücudunu sarıvermişti.



Yurtana ışınların verdiği güçle, kollarını ışığın geldiği yöne doğru açıp yavaşça ayağa kalkarken ipler ve zincirler eriyip yok oluyor, Yurtana aydınlığa çıktıkça dev gibi büyüyor – nurlaşıyordu.



Etrafını saran ve içinde bulunduğu kurak topraklardan bir eli yukarıya açık, diğeri toprağa donuk (derviş misali) göğe doğru yükseliyor (ayaklar yerde), parmaklar ve el karanlık bulutların içine girerken karanlık bulutlar yarılıyordu. İnsanı iliklerine kadar sarsan muazzam bir gök gürültüsü oluşuyor, şimşekler çakıyordu. Karanlık bulutlar yağmura dönüşüyor, güneş ışınları ile birlik aydınlık etrafı kaplıyordu.



Yurtana güneş ışınları ve yağmurla bir olup TBD topraklarına serpiliyordu.

Kurak topraklar yeşermeye, ağaç dallarında meyveler oluşmaya başlıyor, denizler, goller ve ırmaklar doluyor ve su değişik nehirler yolu ile diğer ülkelere ulaşıyor ve etraf yeşeriyordu..



.......



Her rüyayı dinlediğinde dedem "Hayırdır inşallah" derdi..



Hayırlara vesile olması ve



Başarılarımızın devamı dileğimle,



Sefer Özdemir

http://www.turkbirdev.info/





Reklam Senaryosu - 2



7 Bağımsız Türk devletinden birer kişi (kendi milli kıyafetlerini giymiş) ve/ya değişik meslek sahipleri teker-teker öz Türkçelerin de "Ben Türk Birliği" istiyorum diyecek,



Sıralama alfabetik olarak olacak:



Azerbaycan Türk”ü: "Ben Türk Birliği istiyorum"

Bu cümleyi söyledikten hemen sonra onun görüntüsü yerine Kazakistan Türkünün

görüntüsü ekrana gelecek ve o da aynı şekilde kendi şivesinde “Türk Birliği istiyorum” diyecek.

Sonra Kırgızistan, KKTC, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan”ı temsil eden kişiler.



Sonra onlar hep beraber yan-yana durmuş halde ekranda görünecekler, ve "Biz Türk Birliğini istiyoruz" cümlesini Türkiye Türkçesinde söyleyecekler.



Ardından bir erkek sesi "Türk Birliği sizinle mümkün, TürkBirDev sizinle daha da güçlü olacaktır!!! " diyecek.



Ve ekrana 31 Ekim Ankara Kurultayı hakkındaki bilgiler ekrana yansıyacaktır.



Hazırlayan: Ümide YUSUPOVA ÖZDEMİR





Reklam Senaryosu - 3



Güzel , güneşli bir gün. Kırlardayız. Güneş ışıkları çimenlerin üzerinde ışıldıyor.

Bir tepenin arkasından koşarak gelen bir çocuğu görürüz. Gülümsemekte ve arada bir arkasına bakmaktadır.



Ardından gelen insanları görürüz. Büyük bir kalabalıktır. Üstlerinde çok büyük bir bayrak taşımaktadırlar. Kamera biraz yukarı kalkar ve taşıdıkları devasa büyüklükteki Türk bayrağını görürüz. Bayrağın arkasından bayrağı taşımak için koşan çok büyük bir başka kalabalığı görürüz.



Detay çekimlerle bu kalabalığın toplumun her kesiminden genci yaşlısı ve farklı meslek gruplarından insanlardan oluştuğunu görürüz.



Alanın başka bir bölgesinden TürkBirDev üyesi başka bir ülkenin bayrağının da geldiğini görürüz. Onu da kalabalık bir insan grubu taşımaktadır.



Güneşin ışığını yüzlerinde hissettiğimiz güler yüzlü, kararlı ve gururlu insanları görürüz.

TürkBirDev üyesi bütün ülkelerin bayrakları dört bir yandan alana gelmektedir. Birçok insan da bayraklarla birlikte alana akın etmekte ve bayrakların altına girmektedir.



Kuşbakışı çekimlerle alanda hareket eden bayrakları görürüz. Logoyu oluşturan formasyondaki gibi yan yana dizilmektedirler. Yavaş çekimlerle bayrakların altındaki insanları görürüz. Kalabalığın ucu bucağı görünmemektedir. Herkes gülümsüyordur ve bayraklar rüzgarla dalgalanıyordur.



Film boyunca devam eden dış ses TürkBirDev”in gerekli ve gerçekleştirilebilir bir oluşum olduğunu vurgularken senfonik bir müzik de dış sese eşlik eder.



Bayraklar logodaki gibi yan yana dizilmişlerdir. Bayrakların altındaki yüzlerce insanı hızla tararız. Kamera hızlıca yukarı kalkar ve üst açıdan yan yana duran bayrakları görürüz. Ekran siyaha düşer ve TürkBirDev logosu oluşur.



Hazırlayan: Reklam Kuvvetleri.



Bu senaryo hakkındaki görüşlerinizi mektup ta yer alan iletişim bilgileri ile bizlere iletebilirsiniz.



Konu : Tasarım Yarışması: 500 TL, 1000 TL ödül.



TürkBirDev topluluğu, 2009 Kurultay tanıtım çalışmalarında kullanılmak üzere etkileyici tasarımlar arıyor.



Yarışma konuları:

1) TürkBirDev 2009 Kurultayı Afiş Tasarımı

2) TürkBirDev 2009 Kurultayı Reklam Filmi Kurgusu

Bu yarışma herkese açıktır. Etkileyici tasarım ve kurgular konusunda kendine güvenen herkes bu yarışmaya katılabilir. Bir kişi en fazla 2 çalışma ile yarışmaya katılabilir.

Kurultay çalışmalarında kullanılmasına karar verilen afiş ve TVde reklama konulan film kurgusu yarışmayı kazanmış sayılır. Kurultay tanıtım çalışmalarında kullanılmayan çalışmalar için bir ödül verilmeyecektir.



Kullanılmasına karar verilen çalışmalar için ödüller;

- Afiş tasarımı için 500TL,

- Reklam filmi kurgusu için 1000TL”dir.



Tasarımı Kurultay çalışmasında kullanılmasına karar verilen kişiye kurultay gününde para ödülünün yanı sıra , TBD Başarı Ödülü Plaketi de verilecektir.



Reklam çalışmalarından beklentiler,

-Öncelikle izleyeni ciddi anlamda derinden etkileyici ve akılda kalıcı olmalı.

-TürkBirDev düşüncesini iyi anlatabilmeli.

-İzleyen kişinin TürkBirDev fikrini iyi benimseyerek, vatani bir görev bilinciyle gerekli fedakarlıkları yaparak Kurultay günü o yerde Türk Birliği için yer gelmesini,yer almasını sağlamalı.

Bu yarışmaya katılım sadece internet üzerinden yapılmaktadır.



Yarışma katılım şartnamesi:

- Yarışmaya katılanlar afişlerinin özgün ve kendilerine ait olduğunu, daha önce hiçbir yarışmaya katılmadığını ve hiçbir yerde sergilenmediğini ve bu şartname hükümlerini aynen kabul ederler.

- Yarışma için yapılacak afiş çalışması 50 x 70 cm boyutlarında ve .jpg formatında olmalıdır.

- Yarışma için hazırlanacak reklam filmi kurgusu video formatlarından herhangi birinde olmalıdır.

- Başvurular e-posta yoluyla yapılmalıdır. Başvuru sahibinin kişisel iletişim bilgileri ve yaptığı tasarım çalışması birlikte tek posta halinde yollanmalıdır. Aksi halde başvuruları geçersiz sayılacaktır.



Son katılım tarihi : 10 Ekim 2009”dur

.

Bu tarihe kadar gönderilen uygun şekildeki başvurular yarışmaya hak kazanacaktır.



Yarışmaya katılım hakkında:

Yarışmaya katılacak adaylar;

Başvurularını aşağıdaki düzende bilgileri ve afiş,reklam kurgu çalışmalarını göndererek yapmalıdır. Aşağıdaki şekilde olmayan veya eksik olan başvurular geçerli sayılmayacaktır.



Başvuran kişinin,

Adı Soyadı:

Doğum yeri ve tarihi:

Yaşadığı şehir:

Mesleği:

E-posta adres:

Cep telefonu:

Ev ve ya iş telefonu:

Açık posta adresi:

ve yaptığı afiş ve ya reklam filmi kurgusunu da ekleyerek en son 10 Ekim 2009 tarihine kadar bilgi@turkbirdev.info adresine göndermeleri gerekmektedir.



Genel bilgi icin: http://www.turkbirdev.info/ ve http://turkbirdev.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 942
Toplam Tekil 4074218
IP 3.137.218.230






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu