DİKENLİ/ DİKENSİZ SÖZLER YA DA DERLER Kİ… - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DİKENLİ/ DİKENSİZ SÖZLER YA DA DERLER Kİ… - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 27.12.2013 > Kaç kez okundu? 2435

Paylaş


— Derler ki; amacınız Allah’ın rızası olsun, ama aracınız putunuz olmasın!



— Derler ki; hayret, bazıları öyle hızlı yaşıyorlar ki, ölmeye bile zaman bulamıyorlar.



— Derler ki; ‘doğru’ yola ‘yanlış’ adamlarla çıkanların, ne ile karışılacakları hiç belli olmaz!



— Derler ki; bazı insanlar vardır ölü fare hükmünde oldukları halde bunun farkında olmazlar!



— Derler ki; kişiliğini makamdan alanlar, makamdan düştükten sonra kişiliksiz kalırlar.



— Derler ki; ‘tutunacak dalım yok’ diyenlerin çoğu, tutunacakları dalı önceden kırmışlardır!



— Derler ki; yenilmek bazıları için hiç mesele değil, çünkü onlara tekrar denemeyi ilham eder.



— Derler ki; Herkesin bir sonbaharı vardır, kiminin yaşamadan yaşlandığı; kiminin de yaşlanmadan yaşadığı,



— Derler ki; zalimlerini seven ‘mazlumlar’ ile kasaplarına ‘yalakalık’ yapan kurbanlar, ancak zavallı mahlûklardır!



— Derler ki; zamanla gerçek yüzünü ortaya çıkaran insanlar yoktur; zamanla ‘gerçek’ yüzünü gördüğümüz insanlar vardır!



— Derler ki; Müslümanlar sabah namazı vaktinde uyurken, Müslüman olmayan bazıları köpeklerini gezdiriyorlar!



— Derler ki; gerektiğinde ‘keskin’ konuşmak gerekiyormuş, çünkü geniş ve büyük kütüler için keskin balta gerekiyormuş.



— Derler ki; Mevlana ‘ne olursan ol gel diyordu’; birileri de, ‘parayı verin ne olursanız olun, gelirim’ diyor. Tercih sizin!



— Derler ki; makam, unvan ve rütbe sahibinin ‘köpekleşmesi’, köpeğin ‘makam sahibi’ olmasından daha tehlikelidir!



— Derler ki; Lawrence'lar ölmedi. Zamanında ektikleri tohumları küçükten ilaçlamadık, şimdi yaprakları yolumuzu kirletiyor.



— Derler ki; ‘sabır’ her ne kadar yüzünüzü buruşturmadan ve ekşitmeden acıyı ‘yudumlamaktır’ dense de, bazen öyle olmuyor işte…



— Derler ki; zamanla ‘gerçek’ yüzlerini ortaya çıkaran insanlar yoktur; zamanla gerçek yüzünü gördüğümüz insanlar vardır!



— Derler ki; ne garip: Lokantaya gittiğinde ‘Az kuru ve az pilav’ yiyen milletten; tam ‘tesettür’ ve tam ‘istikamet’ bekliyorlar!



— Derler ki; ‘kaynatılmak/haşlanmak, ölmekten iyidir, yani kırılan bir şey tamir edilebilir’ dense de, bazen ölüm daha makbul olabilir.



— Derler ki; sağır birinin kapısını kimin çaldığının hiç önemi yoktur! Ayrıca, sağırın kapısı, ömür boyunca çalınsa bir şey fark etmez ki…



— Derler ki; hani, sizin derdiniz, bizim derdimiz olmalıydı; bizim derdimiz de sizin… Öyle buyurmuştu Efendimiz, Hatırlamadınız mı?



— Derler ki; Yahudi olmak günah değildir, ‘Yahudileşmek’ günahtır... En acı ve en kötüsü de, Müslüman’ım diyenin Yahudileşme’sidir!



— Derler ki; yanlış yapan her âdemoğlu, hırsızlık yapan her hırsız, kılıfına uyduran her istismarcı, bir gün gelir kendilerini muhakkak ele verirler.



— Derler ki; hizmet (!) etmeye hazır, üzerlerine binilmeyi sabırsızlıkla bekleyen en yetenekli eşekler, atlar ve develer her yerde olduğu gibi bizde de vardır.



—Derler ki; vatan hainlerinin en son sığındıkları sığınak, ‘vatanperverlik’; ahlâksızların sığındığı sığınak, ‘etik değerler’ ve namussuzların sığındıkları sığınak da ‘namus’ kavramıdır!



— Derler ki; Derler ki; şu garip âlemde kendilerini adam sanan bir kısım zevat vardır ki, önüne gelen her yazıya çakma isimlerle ‘okuyucu (!) yorumu (!)’ yazma hastalarıdır da kendileri bunun farkında değillerdir.



— Derler ki; artık vaktimiz çok… İşimiz gücümüz de yok… Bol bol dolaşıp sempozyum düzenleyebilir, kongrelere iştirak edebilir ve sempozyumlarda baş konuşmacı olarak bulunabiliriz. Meselâ, orada müthiş bir konuşma yapmak için, Köroğlu Sempozyumu’ndan sonra Ayvaz Sempozyumu’nun da yapılmasını dört gözle bekliyoruz.



Hülâsa;



Merhum Necip Fazıl Kısakürek, sağlığında yıllar önce, o zamanki ortama bakıp, “utanmaktan, utanan bir nesil yetişiyor” demişti. Ne dersiniz, merhum ‘haklı’ çıktı mı?





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 513
Toplam Tekil 4066647
IP 18.189.170.17






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu