Dünya Uygur Kurultayı Hollanda teşkilatında yönetim değişikliği - Hollanda TÜRK Federasyonu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Dünya Uygur Kurultayı Hollanda teşkilatında yönetim değişikliği - Hollanda TÜRK Federasyonu
Tarih: 21.12.2013 > Kaç kez okundu? 3292

Paylaş


Merkezi Almanya’da bulunan Dünya Uygur Kurultayı’nın (DUK) Hollanda teşkilatında, 15 Aralık 2013 tarihinde Haarlem’de düzenlenen kongre ile başkan ve yönetim kurulu değişti. Uluslararası düzeyde faaliyetlerini sürdüren Kurultay, 2004 yılında Münih’te kurulmuş olup, dünyanın dört bir yanında temsilcilikler kurarak Çin’de zulüm gören Uygur halkının özgürlüğü, demokratik hakları ve Doğu Türkistan’ın geleceği için mücadele etmektedir.

Bu çerçevede faaliyetlerini sürdüren DUK Hollanda Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu kongreye dünyanın farklı yerlerinden DUK temsilcileri katıldılar. Kongrede DUK Japonya başkanı ve Doğu Asya Bölge Sorumlusu İlhan Mehmut ve DUK Avrupa Sorumlusu Ümit Agahi söz alarak, Hollanda’da yaşayan başta Uygur Türkleri olmak üzere Türk milletine önemli mesajlar vererek, birlik çağrısında bulundular. Kısa söz alan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik kardeşlik mesajı vererek, Uygur Türklerinin daima yanında olacaklarını ve geçmişte olduğu gibi, gelecekte de ortak projelere imza atmak istediklerinin altını çizdi.

Seçimler ile devam eden kongrede söz alan başkan Parhat Kader’in konuşmasından sonra yeni başkan adayları kendilerini tanıttılar. Daha sonra yapılan oylama ile Dünya Uygur Kurultayı Hollanda Teşkilatı başkanlığına Abdussalam Niyas seçildi. Yönetim kurulu belirlendikten sonra tekrar söz alan Niyas, önümüzdeki dönem uygulamayı düşündüğü projelerden bahsedip, kendilerini bu kutlu davada uzun bir yolun beklediğini belirtti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 18
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1453
Toplam Tekil 4069374
IP 3.15.211.107






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.503 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu