“Her Hesabın Bir Tersi, Her Zulmün Bir Süresi Var” - H. Alperen BURAK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Her Hesabın Bir Tersi, Her Zulmün Bir Süresi Var” - H. Alperen BURAK
Tarih: 10.12.2013 > Kaç kez okundu? 2630

Paylaş


H. Alperen BURAK

alperenburak67@hotmail.com

09 Aralık 2013



İktidarın “ileri demokrasi” vaadiyle ortaya koyduğu uygulamalar ve sonrasında başlayan “açılım süreci”nin getirdiği aşırı özgürlük havası, siyasal Kürtçülere geniş bir alan bırakmıştır.

Bir yandan silahlı terör örgütü PKK, Türk Milletini açıkça tehdit ederken, diğer yandan PKK’nın siyasi uzantıları bu tehdidi; demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi ulvi kavramlarla süsleyerek kendilerine meşru bir taban oluşturma gayretindedirler.



Kendi tabanını güçlü kılmak ve safları sıklaştırmak için her fırsatta sokaklarda eylem yapan siyasal Kürtçüler, Anadolu'da milli uyanışa dönük yapılan her hareketi “provakosyon” ve “sürecin sabote edilmesi” olarak lanse etmektedir. Siyasi iktidar da ne hikmetse Kürtçülerle ağız birliği etmişçesine, masum bayrak yürüyüşlerine bile tahammül edememektedir.



İstanbul'da Alperenlerin “bayrak” yürüyüşünde polisinin aşırı güç kullanması ve “vatan-millet-bayrak” diyen bir grubu şiddet ve gaz kullanarak dağıtması ne ile açıklanabilir? Oysa o yürüyüşü tertip edenler, “12 Eylül Referandumu” gibi birçok kararda –kendi ilkeleri çerçevesinde- iktidara açık destek vermişlerdi.



Yine Ankara'da - Başbakanın ilk kez Kürdistan ifadesini kullandığı- Barzani ile Diyarbakır buluşmasına tepki adına yürüyen şehit ailelerinin yürüyüşü polis tarafından engellenmiş ve evlatlarının madalyalarını taşıyan şehit anne-babalarının gönlü incitilmişti.



Demek ki “açılım süreci” ve siyasal Kürtçülerin hatırı, “şehit analarının” ve “bayrak sevdalılarının” hatırından önce gelmektedir.



Bu ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük bir tehlikedir.



*******************



Anayasanın değiştirilemez maddelerini tartışmaya açan, ülkenin farklı bölgeleri için alternatif haritalar çizen ve bölücülüğü geçer akçe olarak sunan, yandaş-yalaka aydın güruhu, terör örgütü destekçileri ve siyasal Kürtçüler bilmelidir ki;

• Bugün ayrı bir devlet hayalini kurduğunuz ve adına “Kürdistan” dediğiniz coğrafya, Artuklular, Saltuklular, Karakoyunlular, Akkoyunlular’ın hüküm sürdüğü, ata topraklarımızdır. Siz istiyorsunuz diye ata topraklarımızdan vazgeçecek değiliz.

• Sizin “BM sözleşmelerine dayanarak halk oylaması ile özerklik” talebiniz, ülkemizin bölünmesi, yurdumuzun parçalanması anlamı taşır ki; Türk Milleti buna müsaade etmeyecektir. Kanla aldığımız toprakları; sırtların ve çakalların eline bırakıp, sizin belirleyeceğiniz kadere terk etmeyeceğiz.

• “Hayali Kürdistan’a başkent yapmak istediğiniz Diyarbakır, Büyük Türkmen Beği Uzun Hasan’ın şehridir. Don Kişotlar’ın başkenti olamaz.” (H.N.Atsız)

• Özeklik, bağımsızlık vb. çıkışların bölge ülkelerinde neye mal olduğu ortadır. Suriye ve Irak'ta yaşananlardan ders almak lazımdır. Türkiye'ye sizin içerden, sizle aynı kaba pisleyenlerin dışarıdan vereceği zarar, bölge halkına huzur vermeyecek, sonsuz bir düşmanlığa sebep olacaktır.

• Bin yıldır bu coğrafyada vuruşa vuruşa kurduğumuz devletimizi ve kanla ortaya koyduğumuz medeniyetimizi yaşatmak ve bölünmez bütünlüğümüz korumak bizim en doğal hakkımızdır. Türk milleti zor zamanlarda vatanı için bedel ödemeyi bilmiştir tarih bunun en büyük şahididir.



Yazımı, Merhum Başbuğ’un siyasal Kürtçülere yaptığı ihtarla bitiriyorum:

“Türkiye’yi parçalatmayacağız. Buna gücünüz yetmez bunu iyi anlayın. Kan dökmek gerekirse vatanımızın bütünlüğü için kan da dökeriz. Devletimizi ayakta tutmak için canımızı da feda ederiz. O yüzden bundan haberiniz olsun. Yanlış yoldasınız. Kendinizi düzeltin.”



NOT: Yazıyı bitirdiğimde, haber sitelerinde “Meclis Genel Kurulu'nda Bütçe Görüşmesi tutanaklarından "Kürdistan" kelimesinin çıkarılması için yapılan tartışma büyüyünce MHP ve BDP'li vekillerin kavga ettiği, BDP milletvekili Baluken'in, MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri'ye yumruk atmaya kalkıştığı” yazıyordu.



Sabrımızın sonundayız… Bıçak kemiği çoktan geçmiştir. Hesap günü yakındır.



“Her hesabın bir tersi, her zulmün süresi var

Bir tilki hükmü varsa, bir de kurt töresi var” (A.KINIK)





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1774
Toplam Tekil 4067908
IP 3.137.164.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu