SİZ HÂLÂ CHP’NİN İKTİDAR İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? - Dr. Tahir Tamer KUMKALE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SİZ HÂLÂ CHP’NİN İKTİDAR İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? - Dr. Tahir Tamer KUMKALE
Tarih: 30.11.2013 > Kaç kez okundu? 2221

Paylaş


Memleket işlerinde, millet işlerinde, gerçek işlerde, duyguya, hatıra, kardeşliğe ve dostluğa bakılmaz. - Gazi Mustafa Kemal Atatürk(1921)



-------------------------------------------------------------------



Gören gözler ve düşünen beyinler, 11 yıldır kesintisiz iktidar olan AK Partinin iktidar yorgunu olduğunu değerlendiriyor. AK Parti gerçekten yoruldu. Hata üzerine hata yapıyor, ülkemiz her alanda kan kaybediyor.



Normal işleyen demokrasilerde bu durumda ülkenin iktidar alternatifi olan ana muhalefet partileri büyük prim yaparlar. İktidarın hatalarından yararlanarak halk içindeki itibarlarını ve güvenilirliklerini arttırırlar.. Bir sonraki seçimlerde iktidar olmayı kesinleştirip halkın karşısına ülkeyi kalkındıracak parti plân ve proğramları ile çıkarlar.



Oysa bizde bu durum bunun tam tersidir. Bugün Atatürk’ün CHP’si ile sadece amblem ve isim benzerliği kalan, Atatürkçü Düşünceden giderek uzaklaşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni CHP’den iktidara alternatif olmasını beklemek gittikçe zorlaşıyor..



Çünkü yeni CHP, hergün eleştirdiği AK Partinin kötü bir kopyası olmaktan öteye gidemiyor. Çok deneyimli kadrolara sahip olmasına rağmen tepe yönetiminin hatalı tutumlarından dolayı CHP; her geçen gün toplum desteğini yitirdiği açıkça görülen AK Partiden aldığı gollük pasları devamlı taça atmaktadır..



Türkiye’de iktidar olmak için ABD’den icazet almanın şart olduğuna inanılmış olmalı ki, CHP üst yönetimi de şimdi başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere kalabalık bir heyetle ABD’ye gidiyor. Bu davranışın hâlâ bu partinin Atatürk’ün partisi olduğuna inanan gerçek Atatürk milliyetçisi olan parti tabanında nasıl karşılanacağının farkında bile değilller. Parti yönetiminin, CHP tabanının ABD’den alınacak icazet ve destekle iktidar olmayı kabul edip-etmeyeceğini değerlendirdiklerini de sanmıyorum.



Türkiye çok önemli günlerden geçiyor. Bu sıkıntılı günlerde, iletişim çağında olmamıza rağmen sadece bir elin parmakları kadar kalan basın-yayın organı her türlü baskıya karşı amansız bir mücadele vererek halkın doğru haber alma işlevini yerine getirmeye çalışıyorlar. Basının büyük kısmı ise ya haberi görmüyorlar ya da kendisine dikte ettirilenleri aynen yayma görevini yapıyorlar..



Bu gerçek ortada dururken Türkiyenin ana muhalefet partisi CHP; doğruları yansıtmaya çalışan bu basını değil, kayıtsız şartsız AK Parti iktidarı emrindeki basını baş tacı ediyor. CHP, heyeti ile ABD’ne götürülen basın mensupları arasında Türk halkının büyük ekseriyetinin destek verdiği ULUSAL KANAL, HALK TV, YENİÇAĞ GAZETESİ, AYDINLIK GAZETESİ ve SÖZCÜ GAZETESİ yok. Ama yalan-yanlış haberlerle Türk milletinin gerçeklerle buluşmasını önleyen her devrin adamı durumundaki isimler var.



Bu husus tamamen üst yönetim hatasıdır. “Efendim gözden kaçmış. Benim haberim yok. Filanca yapmış” gibi basit gerekçelerle geçiştirilemez.



Çok merak ediyorum. CHP üst yönetiminin 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim, ve 10 Kasımlarda ülkemizin tüm yollarını ve meydanlarını doldurarak anıtkabir istikametinde birleşen milyonlardan haberleri yok mu?



Eğer haberleri varsa bu yapılan nedir?



Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bütün iyiniyetine rağmen ana muhalefet partisinin başkanı olduğundan ve 11 yıllık AK Parti gittiğinde yerine kendi partisinin geleceğinden haberi yok gibi davranmaktadır.



İktidar yorgunu olan AK Partinin yönetim hatalarının vebali sadece AK Partililerin değildir. Kendilerine iktidar alternatifi olamayan ana muhalefet kadrolarınındır.



Sonuç olarak; seçimlere dört ay kala CHP’nin silkelenip kendine gelmesi gerekmektedir. Başta eski genel başkan Deniz Baykal olmak üzere deneyimli CHP kadrolarının biraraya gelerek bu partiyi hızla Atatürk çizgisine çekmeleri ve Atatürkte birleşen geniş halk yığınlarını kucaklamaları gerekmektedir.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1286
Toplam Tekil 4076067
IP 18.118.227.69






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu