SAKALIN KERAMETİ (!) - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SAKALIN KERAMETİ (!) - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 23.11.2013 > Kaç kez okundu? 2455

Paylaş


Unutulmayan Bir 12 Eylül Vakası daha:



S.D.M.M.A. (Sakarya Devlet mühendislik ve mimarlık Akademisi)’nin şiddetle akademisyen aradığı günler… Yeni yeni arkadaşlarımız aramıza katılıyor. Aramızda akademik unvanlı kişi yok. Mevcutlar arasında hatırlayabildiğim İngiltere’de doktora yapmış bir hocamız Dr. İhsan Uluer var. İdari görevi, Akademi Başkan Yardımcısı… Nev’i şahsına münhasır bir Fizikçi.



Bir süre sonra Dr. Kemal Güleç isminde bir hocamız geldi. Kendisi mühendis… O da nev’i şahsına münhasır bir insan… Kendisine de bir Başkan Yardımcığı görevi verildi. Her şeye karışmak gibi bir huyu var…



Bir gün baktık sakal bırakmış. Herkesin sakal bırakmasını istiyor. Bir kısım arkadaşlar sakal bıraktılar. Tüm ısrarlara rağmen bazı arkadaşlar bırakmadılar. Öyle anlar geldi ki, Kemal Güleç Hoca, sakal bırakmayanları neredeyse dinden atacaktı (!).



Kemal Hoca, Akademi’de gayri resmi bir ‘tüketim kooperatifi’ kurdu ve kooperatif bir süre sonra iflas etti.



Şimdiki Adapazarı Ozanlar semtinde bulunan Akademi’ye yaya gidip geliyoruz. Dolmuş ve belediye otobüsü yok…



Akademinin eski bir otobüsü sabah, öğle ve akşamları personel servisi yapıyor. Servise yetişemeyenler ya yaya olarak gidiyor ya da taksi tutmak zorunda kalıyor.



Bu arada çok sayıda asistan arkadaşımız bisiklet alıp onunla işyerine gidip gelmeye başladılar…



Derken 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi oldu. Mesainin başladığı ilk gün, evimin bulunduğu Adapazarı Ulu Sokak durağından servise bindim. Servis, rutin güzergâhı takip ederek şehir merkezindeki Yeni Cami durağına geldi.



Kemal Hoca’nın evi burada olduğu için hep bu duraktan binerdi. Otobüs, durakta durdu ve ön kapıdan Kemal Güleç hoca girdi.



Hayret! Sinekkaydı bir sakal tıraşı olmuş. Damatlar halt eder onun o günkü tıraşı yanında… Mübarek sanki sakalsızlığa hasret kalmış gibiydi. Otobüsün içinde bulunan insanların yüzleri o gün görülecek şeydi…



Daha sonraları Kemal Hoca, Doçent oldu. Doçent unvanı alıp okula geldiği ilk gün söylediği şu söz hâlâ meşhur olup söylenir:

— İlim bitti!



Bir süre sonra Akademiden ayrılıp Ankara’da Demetevler semtinde Necmettin Erbakan Hoca’nın organize ettiği bir süpermarketin başına geçti.



Bir süre sonra duyduk ki Market bir süre sonra batmış.



Uzun bir süre görünmeyen, ya da benim gözümden kaçan Hoca, Genç Parti’ye katıldı. Şaşalı bir törenle Genç Parti rozeti takti... Salondan bolca alkış aldı. Salonda takdim edilirken ‘Prof. Dr. Kemal Güleç’ diye takdim edildi. Benim bildiğim kadarıyla ‘Profesör’ unvanı ancak Doçent Unvanı alındıktan 5 yıl sonra bir üniversiteye intisap edilince alınıyor. Yine bildiğim kadarıyla Hoca, Sakarya’dan ayrıldıktan sonra her hangi bir üniversitede de çalışmadı.



Bir de baktık ki bir süre sonra da Genç Parti tarih oldu.



Şu dünyada ne şanslı adamlar var, anlamak mümkün değil.



Şimdi nereleredir bilmiyorum ama çok başarılar sergilediğinden eminim…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1377
Toplam Tekil 4062767
IP 3.141.244.201






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu