PKK, ŞİMDİ DE KKTC’Yİ KARIŞTIRIYOR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









PKK, ŞİMDİ DE KKTC’Yİ KARIŞTIRIYOR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 14.11.2013 > Kaç kez okundu? 2194

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



PKK, ŞİMDİ DE KKTC’Yİ



KARIŞTIRIYOR…



KKTC’ne son gittiğimizde kendileri ile görüştüğümüz üniversite öğrencileri, öğrenci olarak üniversitelerde okuyan bazı PKK yandaşlarının, kendilerini rahatsız edecek boyutlarda tehditlerle karşılaştıklarını söylediler. Daha önceki yıllar içinde de yavru vatandan bu tür şikâyetleri bulunduğumuz mekânlarda dinledik. Açık söyleyelim, Kıbrıslı kardeşlerimiz, PKK’dan son derece rahatsızlar. Önlem alınmad ığı takdirde de çok kanlı eylem ve olayların olabileceğini söylüyorlar.



Gazimağusa’da başlatılan olaylar, Girne’ye kadar taşınmış. KKTC ‘nin hemen her tarafına da yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.



ÜNİVERSİTELERİ KARIŞTIRIYORLAR



KKTC’nde PKK ve yandaşları var ve giderek de çoğalıyorlar. Son aylarda ard arda çıkan olaylarda PKK, şimdi de yavru vatan’ı hedef seçtiğini gösteriyor. Türkiye’de “barış süreci” adı altında terör örgütünün alanını genişleten, yapılan hukuksuz ve su&cc edil; sayılacak eylemlere ses çıkarmayan bugünkü AKP Hükümeti’nin bu tutumundan cesaret alan terör örgütü, şimdi de KKTC’ne çöreklenmesi ve burada alan yaratmaya çalışması hiç kuşkusuz büyük rahatsızlık yaratmaya başladı. PKK ve yandaşlarının huzur yuvası haline gelen üniversiteleri karıştırmaya çalıştıklarına dikkat çekiliyor.



Bazı üniversitelerdeki PKK yandaşlarına, dışarıdan gelen PKK’lılar da karışıyor ve özellikle de Milliyetçi kesim öğrencilere saldırıyor. Kendilerini korumak durumunda olan Milliyetçi çocuklar ile PKK’lılar arasında bu nedenle de zaman zaman çatışmalar oluyor. İşte, bu çatışmaların boyutlarının genişleyebileceğinden kuşku duyuluyor.



Yazımızın başında da değindiğimiz gibi, konu bugünün konusu değil. PKK ve yandaşları, “Barış süreci” ile başlatılan süreçte KKTC’nde de meydanı boş bulup, varlığını ve ağırlığını ortaya koymaya çalışıyor. Ancak, buna hem Türkiye’den üniversitede okumaya gelen öğrenciler, hem de yavru vatanda ki kardeşlerimiz karşı çıkıyor. PKK’nın meydan okumasının ve saldırılarının karşısında güç birliği sağlıyor.



ÜLKÜ OCAKLARI’NIN AÇIKLAMASI



Konu ile ilgili olarak geçenlerde KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül, bir açıklamada bulundu. Bu açıklama bize de ulaştırıldı. Konun daha iyi anlaşılması için biz yapılan bu açıklamayı sizlerle paylaşmak istiyoruz:



“ Tüm kamu oyunun malumu olduğu üzere 07.11.2013 tarihinde Gazimağusa’da PKK sempatizanları tarafından , vatandaşlarımıza yönelik taş atıp kaçma eyleminde bulunmuşlardır.Ne mutlu ki yapılan bu haince eylemde hiçbir vatandaşımız yaralanmamıştır.Ancak basında yer alan asılsız haberler bizleri derinden üzmüştür.Medya da yanlış ve yanlı yapılan iddialara karşılık vermek adına ve kamuoyuna olayların aslını anlatmak için bu basın bildirisini yayınlamış bulunuyoruz.

Öncelikle belirtmek isterim ki vuku bulan olay Kürt öğrenciler tarafından değil PKK terör örgütü üyesi ve sempatizanları tarafından gerçekleşmiştir. Ancak her zaman olduğu gibi bazı kişiler tarafından olay Kürt kökenli kardeşlerimiz ve ülküdaşlarımız arasında gösterilmeye çalışılmıştır. Basında yer alan haberler biz Ülkücü gençliğe ve mücadelesini verdiğimiz dava da kol kola yürüdüğümüz Kürt kökenli kardeşlerimize karşı yapılan bir hakarettir. Yine basında yer aldığı üzere Ülkücü gençler ve polis arasında arbede yaşandığı iddiası asılsızdır. Polis olay yerine gelerek tedbir almıştır ancak polis ile ülkücü gençler arasında her hangi bir arbede yaşanmamıştır. KKTC Ülkü Ocakları her zaman devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Hiçbir zaman bu devletin polisi ile karşı karşıya gelmemiştir ve gelmeyecektir. Bizler vatandaşımıza saldırıyı yapıp ve kaçan PKK sempatizanlarına yönelik demokratik tepkimizi göstermiş bulunmaktayız.

Sivil halka ve esnafa zarar veren PKK sempatizanlarının bir an önce yakalanmalarını ve cezalarını çekmelerini istiyoruz. KKTC Ülkü Ocakları olarak sağduy umuzu koruyarak arkadaşlarımızı sükûnete davet ettik. Yüce önder Atatürk’ün dediği gibi vatan aşkıyla yanıp tutuşan ve milletinin bekası için çalışan gençler olarak sabrımızı koruyacağız kurulan tuzağa düşmeyeceğiz. Son olarak şunu belirtmek isterim ki KKTC Ülkü ocakları yapılan bu saldırıya kayıtsız kalmayacaktır ve suçluların cezalandırılması için olayın takipçisi olacaktır.



Burada şu noktaya dikkat edilmelidir:



KKTC’ne öğrenciler de, soydaşlarımız da Kürt kardeşlerimizle bir sorun yaşamıyor. Kürt vatandaşlarla iyi geçindiklerini, onları kucakladıklarını söylüyorlar. Terör örgütünden gelen saldırı ve tehditler karşısında demokratik tepkilerini ortaya koyuyorlar. Üniversitelerde olay çıkaran, tehdit yağdıran PKK sempatizanlarının da cezalandırılması ve üniversitelerle ilişkilerinin kesilmesini istiyorlar.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1167
Toplam Tekil 4065374
IP 3.137.199.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu