ATATÜRKÇÜ OLMAK - Dr. Tahir Tamer KUMKALE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ATATÜRKÇÜ OLMAK - Dr. Tahir Tamer KUMKALE
Tarih: 30.10.2013 > Kaç kez okundu? 2214

Paylaş


Biz ilhamlarımızı gökten ve görünmez alemlerden değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. Bizim yolumuzu çizen; içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk milleti ve bir de milletler tarihinin binbir facia ve ızdırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız neticelerdir.- Gazi Mustafa Kemâl Atatürk – 1927



Bugün 29 Ekim 2013. Ve biz Türk milleti olarak Cumhuriyetin 90 ıncı kuruluş yılını tüm yurt sathında muhteşem törenlerle kutluyoruz.



Bu kutlu günde Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türk milletinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir Türk aydını olarak manevi borcumu bir kere daha ödemenin gururunu yaşıyorum.



Atatürk’ü ve O’nun Düşünce Sistemini Türk milleti ile birlikte tüm insanlığa tanıtmaya yönelik Atatürk serisi kitaplarımın altıncısı “ATATÜRKÇÜ OLMAK” isimli kitabım bugün Amazon yayınlarından piyasaya sürülerek okuyucuların hizmetine sunuldu.



(http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=tamer%20kumkale&sprefix=tamer%2Caps&rh=i%3Aaps%2Ck%3Atamer%20kumkale)



Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletinin öz benliğinde bulunan hürriyet, bağımsızlık,dürüstlük, çalışkanlık ve bilimsellik gibi özgün vasıflarını modern bir devlet bünyesinde bir araya getirmenin huzuru ile anıtkabirde yatarken, Türk cumhuru; O'nun eseri olan Cumhuriyetimiz ile bu Cumhuriyetin temeli olarak kabul ettiğimiz üstün Türk kültürüne sahip çıkmaktadır.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk; örnek bir lider ve devlet adamıdır. 20 nci Yüzyılın insanlık tarihinin yazılmasında en çok adı geçen fikir, düşünce ve eylem insanıdır. Sadece Türkler değil, bütün dünya milletleri tarafından tanınmaktadır. Bir bakıma Atatürk’ün adı, kurduğu Türkiye Cumhuriyetinden daha öndedir..



Gazi, tüm insanlar üzerinde az veya çok, müspet veya menfi mutlaka bir etki bırakmıştır. Dünya üzerinde bu büyük liderden esinlenmeyen insan yoktur..



Geçen asırdan 21 nci Asra fikir ve düşünceleri ile ulaşarak bugün insanlığa yön veren Atatürk’ün düşünce sisteminin sonsuza kadar bizi yöneteceğine inanıyorum..



Bu durumda yeniden bir Atatürk'e şiddetle ihtiyacımız vardır. Birkaç asırda bir gelerek insanlığa ışık saçan liderlerden biri olan bir başka Atatürk’ün fiilen olmayacağı bir gerçektir.



Fakat bugün dünkünden daha şanslı olduğumuz bir yönümüz vardır. O gün Türk milletinin önüne düşüp, emperyalizme kesin darbe vurarak milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk bugün yoktur. Ama onun fikir ve düşünceleri ilk günkü gibi canlıdır. Bu ülke insanına sanki o sağmış gibi bu düşünceler yol gösterebilir. Çünkü hâlâ bu düşüncelere inanmış milyonlarca Türk vardır.



Atatürkçü Düşünce Sistemine samimiyetle inanır ve O’na sahip çıkarsak yeni Atatürk'ler aramamıza gerek kalmaz. Çünkü O'nun ‘Dengeli, Tutarlı ve Uygulanabilir’ nitelikteki özgün düşünce sistemi bugün bize zorla kabul ettirilmeye çalışılan küresel sömürgeci zihniyetleri durduracak ve milletimizi yeniden şahlandıracak güçtedir.



Atatürkçü Düşünceye inanmış Türk aydınları olarak her platformda milletimize bu düşünceleri anlatalım. Kazanılan her kişinin Türklük düşmanları için birer atom bombası gücünde olduğunu bilelim ve bıkmadan bu öğretiyi yayalım. O zaman milletimize ve devletimize en büyük iyiliği yapmış olacağız.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1203
Toplam Tekil 4067337
IP 18.116.90.141






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu