TADF Haber- TADF Heyeti ,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü - Ali ÇINAR/TADF Başkanı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TADF Haber- TADF Heyeti ,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü - Ali ÇINAR/TADF Başkanı
Tarih: 02.10.2013 > Kaç kez okundu? 2246

Paylaş


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesi ile New York'ta bulunmasından dolayı biraraya geldi. ABD'de Sivil Toplum Kuruluşları Liderleri ile yaptığı özel toplantıda bulunan TADF temsilcileri kısaca TADFin yaptığı çalışmalar ve 2015 Ermeni sorunu konusunda konulara değindi. TADF Heyetinden; Ali Çınar, Mehmet Durmuş, Tulga Tekman, Hüseyin Bayram ve Mustafa Turan toplantıda hazır bulundu.



Cumhurbaşkanı Gül görüşmede “Burada yapılması gerekenleri, yapılanları sizleri dinleyerek hep gözden geçirdik. Açıkçası her geçen sene ABD'deki Türk sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi, onların gönüllü olarak burada güzel çalışmalar yapmaları, uzaktan da olsa Türkiye'nin tezlerini savunmaları, Türkiye için, vatanları için, ülkeleri için yoğun bir çalışma temposu içinde olmalarından büyük bir gurur duyuyoruz. Her zaman şunu söylerim, 'Bizlerin çalışmaları muhakkak ki çok önemlidir ama Amerika gibi bir yerde, sivil toplum kuruluşlarının söyledikleri çok daha etki yapar, çok daha iz bırakır'.dedi.



TADF Başkanı Ali Çınar, toplantı sonunda Amerikan Posta Servisinin onayladığı Amerika içinde ve yurtdışına postalama imkanı olan Türkiye Bayrakları Pul Setini Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etti.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TADFye üye derneklerden Eyüp Sultan Camii ve Kültür Merkezini ziyaret etti.



BM Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını New York'un Brooklyn şehrindeki Eyüp Sultan Camii'nde kıldı. Gül, namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşarak bir süre sohbet etti.



TADF Heyeti, Bakan Şahinle Turkevindeki Programda biraraya geldi



Birleşmiş Milletler 68. dönem Genel Kurul etkinlikleri çerçevesinde New York'ta bulunan Şahin, "Engelliler için bin yıl kalkınma hedeflerinin ve uluslararası kabul edilen diğer kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi" konusunda New York Türkevi'nde düzenlenen "Yenilik İmkan Sağlar" panelinde konuşma yaptı.Program öncesi TADF Başkanı Ali Çınar, Başkan Yardımcılarından Derya Taşkın ve Cahit Oktaylada kısaca görüşen Şahin "Engelsiz bir çocuk için ne hayal ediyorsak, aynı şeyi engelli çocuklarımızla paralel götürmek istiyoruz" dedi



KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu " TADF'nin çalışmalarını takdir ediyoruz"



BM Genel Kurul vesilesi ile New Yorkta bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TADF Başkanı Ali Çınar ve Başkan Yardimcilarindan Dr Hakan Karalok'u, KKTC UN Temsilciliğinde kabul etti.Yaklaşık 1 saat süren görüşmede ABD'de yapılan çalışmalar olmak üzere birçok konu gündeme geldi. TADF Başkanı Ali Çınar ,Mayıs ayında gerçekleştirdikleri Grand Central Türk Festivali ve 32 Türk Günü Yürüyüş&Festivalinde ,KKTC'nin tanıtımının olduğunu belirterek,desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Eroğluna teşekkür etti.







KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs konusunda TADFnin çalışmalarını izlediklerini belirterek,sizlerin varlığı ve çalışmaları bizler için çok önemli dedi.Eroğlu Kıbrıs sorunun Rumlar tarafından çıkmaza sokulmaya devam edildiğini dile getirerek, KKTC'nin barışçıl çözümler için görüşmelere devam edeceğini dile getirdi. Kıbrıs savaşında gazi olan yaklaşık 40bin Türk Gazisine Şeref Madalyası vereceklerini belirtirken, aşama aşama Kıbrıs Türk toplumu olarak kahramanca savaşan Şehit ve Gazilerimizi hicbirzaman unutmuyoruz mesajını verdi.



TADF Heyeti ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Eroğluna,ABD içinde ve yurtdışında posta pulu olarak onaylanmış ve kullanilmeye başlanan KKTC Bayrakları Pul Setini hediye etti.



TADF Başkanı Çınar , Başkan Obama ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmalarını katılımcı olarak izledi.



Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda konuşan Başkan Obama ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün konuşmalarını canlı dinleyerek,Genel Kurul izleme bölümünde yerini aldı.Birçok Devlet Adamının olduğu Genel Kurul'da Türk-Amerikan Toplumunu temsilen izleyici katılmasından dolayida mutlu olduğunu söyleyen Çınar, ülkemiz ne kadar güçlü ise bizde yurtdışında okadar gucleniyoruz dedi.



Clinton Global Initiative Programında TADF'de Temsil Edildi.



Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ,Dünyanın önemli kuruluşlarından biri olan Clinton Global Initiative Programına katılarak, Başkan Obama ve geçmiş Dönem Başkalarından Bill Clinton'un konuşmalarını canlı dinleme imkanı buldu. Güler Sabancı,Muhtar Kent,Hikmet Ersek gibi iş dünyasının güçlü isimlerininde yer aldığı programa birçok Devlet Başkanıda katılarak konuşma yaptılar.





Resimli Haber Detay:

http://www.tadf.org/index.php/tr/home/manset/item/618-tadf-cumhurbaskani-gul-ve-eroglu-ile-gorustu













Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu



600 3rd Avenue



2nd Floor



New York- NY-10016







24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :1-888-352-9886







www.tadf.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 469
Toplam Tekil 4064677
IP 18.118.195.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu