ARAPLAR KADAR TÜRKLERLE DE İLGİLENEBİLSELER… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ARAPLAR KADAR TÜRKLERLE DE İLGİLENEBİLSELER… - Necdet SİVASLI
Tarih: 22.08.2013 > Kaç kez okundu? 2272

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



ARAPLAR KADAR TÜRKLERLE DE



İLGİLENEBİLSELER…







Bazı konuları açık biçimde tartışmakta yarar var. AKP Hükümeti, Mısır’daki askeri darbeye şiddetle karşı çıkıyor. Biz de buna karşıyız ve konu ile ilgili yazdığımız hemen her yazıda da bunu kınadık ve karşı olduğumuzu söyledik. Hiçbir zaman da darbe savunucusu olmadık. Türkiye’de de hemen herkesin aynı görüşte birleştiğini düşünüyoruz.



Ancak, şunu da söyleyelim:



Başbakan ve Dışişleri Bakanı her gün Mısır ile yatıp, Mısır ile kalkıyorlar. Sanki Türkiye’nin hiçbir sorunu yokmuş gibi hareket ediyorlar. Bizi çok yakından ilgilendiren olayları görmezden geliyorlar. Bugün Arap milleti için gösterdikleri çabayı Türk ve Türk soyları için göstermiyorlar. Bu da hiç kuşkusuz t oplumun çok büyük bir kesiminde hem de çok büyük bir rahatsızlık yaratıyor.



DIŞ TÜRKLER YALNIZ BIRAKILDI



Uzun zamandır her noktadan mailler geliyor. Bu mailler arasında Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun izlediği dış politikalardaki yanlışlara dikkat çekiliyor. Türk ve Türklüğün göz ardı edildiğine vurgu yapılıyor. Mısır’daki olaylardan önce PKK ile yatıp, PKK ile kalkanların, şimdi buna Mısır’ın eklendiği ifade ediliyor.



Biz, zaman zaman geniş kesimlerin de sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bazen bize yazan okurlarımızın mesajlarından kısa alıntılar yapıyoruz. Son günlerde konu ile ilgili olarak bize gelen maillerde ortak görüş şöyle:



“ Mısır’daki askeri darbenin karşısındayız. Başbakan ve Dışişleri Bakanı’nın bu konudaki duruşu ve açıklamaları doğru olabilir, buna bir şey demiyoruz. Ancak, bizim çok daha önemli sorunlarımız var. Özellikle de dış Türkler bugün bulundukları ortamda çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Uygur Türkleri, Ç ;in zulüm altında inletiliyor, Kerkük Türkmenleri birer birer ortadan kaldırılıyor, kitlesel sabotajlarla yok ediliyor. Dağlık Karabağ toprakları Ermeni işgali altında, 1 milyon Azeri Türk’ü sefilleri oynuyor. Diğer bölgelerdeki Türk soylarının da bu saydıklarımızdan farkları yok. Başbakan ve Dışişleri Bakanı, Mısır’a gösterdikleri özeni acaba zulüm altındaki Türklere niye göstermiyorlar? Niye Türkleri korumuyorlar, onların ezilmesine göz yumuyorlar. Bunlar da bizde rahatsızlık yaratıyor.”



DARBEYE HERKES KARŞI AMA…



Bir başka okurumuzun gönderdiği mesajı da sizlerle paylaşalım:



“Mısır’daki darbe ve katliamlar Türkiye’nin her tarafında lanetleniyor. İnsanlar Mısır için sokaklara meydanlara çıkıyor. Bunların çoğunu bugünkü AKP iktidarı da hem destekliyor, hem teşvik ediyor. Mısır için sokaklara, meydanlara çıkanlar, protesto eylemlerine imza atanlar, yurt dışında zulüm gören, işkence gören, kahpece öldürülen Türkler için neden sessiz kalıyorlar? Neden sokaklara, meydanlara çıkıp Türk milletinin, Türk soyunun arkasında durmuyorlar? Nedir bu Arap milliyetçiliği? Bunun bize getirisi ve faydası nedir?”



Şimdi dikkat edilecek olursa, bize yazan okurlarımızın hepsi de Mısır darbesinin karşısında yer alıyor. Hiçbiri de bu darbeyi ve yapılan katliamları savunmuyor. Söyledikler tek şey, Başbakan’ın ve ekibinin Mısır’a gösterdiği özeni Türk milletine ve dış Türklere göstermemesidir. Bundan da çok büyük bir rahatsızlık duyduklarını açık biçimde ifade ediyorlar.



ARAPLARLA DA TERS DÜŞTÜK



Bir başka okurumuzun görüşleri de şöyle:



“ Bu Arap milliyetçilerine şunu söylemek isterim: Mısır’daki darbeye bugün en büyük desteği Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri veriyor. Yani bu işin arkasında Araplar var. Bizimkiler, Arap milliyetçiliği değil, başka şeyler peşindeler. Ancak, Başbakan’ın da , Dışişleri Bakanı’nın da tuttuğu dallar ellerinde kaldı. Destek verdikleri sistem çöktü. Boşuna havanda su dövüyorlar. Öyle görünüyor ki, Mısır’daki olaylar bizimkilerin dost sandıkları Arapları da ayrı uçlara çekmiştir. “



Kısa bir alıntı daha:



“ Bir Türk olarak Mısır neyse Kerkük’te aynıdır. Filistin neyse Türkistan da aynıdır. Nerede Müslüman Tük kanı aksa acımız aynıdır, üzüntümüz aynıdır. Çünkü ben hem Müslüman’ım, hem Türk’üm. Mısır’da akan kana, Kerkük’te akan kana, Mehmedimin kanına, Çeçenistan’da akan kana sevinemem. Bir kardeşimin tırnağına zarar gelse benim burada yüreğim yanar. “



Bu noktada karşımıza şu sorun da çıkmış oluyor: Suriye konusunda bütün komşularımızla kavgalı ve sorunla hale geldik. Sıfır sorunlu politikadan çok sorunlu politikalar ürettik. Daha düne kadar aramızdan su geçmeyen Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap dostlarımızla da Mısır olayları nedeni ile ters düşerek sorunlu hale gelmiş olmuyor muyuz?





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1058
Toplam Tekil 4067192
IP 18.118.0.240






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu