Saymalıtaş’ın Son yolcusu… - Emrah BEKCİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Saymalıtaş’ın Son yolcusu… - Emrah BEKCİ
Tarih: 15.08.2013 > Kaç kez okundu? 2352

Paylaş


Servet SOMUNCUOĞLU; 2011 yılında tanıştım kendisiyle, aynı çizgide yürüyen kültür elçileriydik, içlerinde sanırım en küçükleri benim halen.



2011 yılında yine rahatsızlığından dolayı kayıp ettiğimiz, Ali ÖZAYDIN ve sonrasında şimdi Servet SOMUNCUOĞLU, Türk dünyasının yıldızlarıydılar, Allah mekanlarını cennet eylesin.



Ali ÖZAYDIN; Türk Dünyası Müzik Topluluğunu kurarak istikbaldeki gelecek hafızaya miras ve mesajlar bıraktı.



Servet SOMUNCUOĞLU ‘’Kitap istikbale yollanan Mektuptur’’ sözündeki vazifeyi yerine getirdi. Daha bir çok proje vardı yapacağı. Türk işaret ve sembollerini, kaya resimlerini ilmi olarak geleceğe taşımak istiyordu. Sonunda başardı hem görsel hem de kitap olarak.



Ülkemizde bu değerlerimizi fazla takip eden yeni nesil yok maalesef, bunu üzülerek belirtmek istiyorum.



Azınlık olarak takip eden nesil ise işin farkında olup, çıkılan yolda düşmeden sancağı alıp hızla koşacak ahfad. İşte tam bu noktada huzurlu oluyorum.



Servet SOMUNCUOĞLU ile konuşmalarımızı hatırladım ve yazışmalarımızı kontrol ettim. Benim çalışmalarımla ilgili danıştığım bir hususta, Servet Ağabeyle aynı yolu tutan ve tutacaklara ileride bir işaret bir kaynak olur diyerek, miras şeklindeki bana gönderdiği yazılı mesajı paylaşmak istiyorum sizlerle.



Servet SOMUNCUOĞLU / 7 Eylül 2011 Saat: 04:34



Merhaba Emrah, Han Kubrat’ın Mezar taşı bir çok soruyu aydınlatacak…



Başka bir yazışmamızda, ilmi değerde yapılmayan çalışmalara istinaden bunları yazmıştı sitem olarak, kısacası Türk Tarih vesikaları olan Tamgaların lekelenmesini-lekeleyenleri istemiyordu.



Servet SOMUNCUOĞLU / 19 Kasım 2011 Saat: 03:41

…Sahayı görmeden ve dokunmadan, internetten veri indirerek verilen zarar ortada

Nerdeyse bütün Türkleri Astronot yaptılar

Kısaca diyeceğim, tamam biz konşuyoruz, yazıyoruz, ortaya bir şeyler koyuyoruz ama şu anda çalıştığım odada, 10 bin kitap var, yazılı kaynaklara hakim olmadan, sahaya dair özgün bir şey söylemek için kahin olmak lazım



İşte Servet SOMUNCUOĞLU, böyle bir ilim adamı ve araştırmacıydı, müspet delil ve her şeyin kitaplarda saklı olduğu, saklı değerlerin okunarak öğrendikten sonra, saha çalışmaları yapılıp bilimsel veriler ile servis edileceğini, Türk Kültürü ve Tarihinin bu şekilde doğru ve ilelebet gerçekçi kalacağının altını çizmiş oldu.



Hemşehrim, Ağabeyim, Dava arkadaşım, Servet SOMUNCUOĞLU’nu Saymalıtaş ‘’Gökyüzü Atları’’ ile uğurladık.



Mekanın cennet olsun, Türk Dünyasının başı sağ olsun.



Sen Ariflerin gönlünde yaşayacaksın her daim…



Emrah BEKCİ

Araştırmacı Yazar





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1250
Toplam Tekil 4076031
IP 18.224.32.86






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu