PKK ve YANDAŞLARI MEYDANLARA İNMEYE HAZIRLANIYOR - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









PKK ve YANDAŞLARI MEYDANLARA İNMEYE HAZIRLANIYOR - Necdet SİVASLI
Tarih: 06.08.2013 > Kaç kez okundu? 2137

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet



PKK VE YANDAŞLARI MEYDANLARA



İNMEYE HAZIRLANIYOR



“Barış süreci” ile başlayan ve PKK ile yapılan pazarlıklarda bugüne kadar somut bir sonuç alınmadığı görülüyor. Dikkat edilecek olursa gerek İmralı, gerek Kandil, gerekse PKK’nın siyasi uzantısı BDP’liler AKP Hükümeti’ne “Verilen sözleri tut, adımını at” diyorlar. Adım atılması konusunda da süre veriyorlar. “Bu adımları atmazsanız, biz de gereğini yerine getiririz” diyorlar.



PKK’nın ne istediği belli. Öcalan’ın derhal serbest bırakılması, tüm tutuklu KCK ve PKK’lıların salıverilmesi, koruculuğun kaldırılması, Doğu ve Güneydoğu’daki karakol ve baraj yapımlarının durdurulması, ana dilde eğitim, Anayasa’da hakların garantiye alınması ve Özerk Kürdistan’ın kurulması yolundaki engellerin kaldırılması. Bu isteklerin belirlenen süre içinde yerine getirilmemesi PKK’nın bu kez şehirlerde meydanlara ineceğinin, geniş kitleleri sokaklara taşıyacağının bir mesajı olarak da okunmalıdır. Çünkü bunun hazırlıkları yapılıyor. Gerek internet sitelerinde, gerekse yapılan açıklamalarda bu konu bugünlerde sıkça dillendirilmeye başlandı.



PKK ÇEKİLMİYOR, AKSİNE GÜÇLENİYOR



Terör örgütü tehdit ediyor. Çekilmesi gereken silahlı güçlerini çekmiyor. Silah bırakmıyor. Teslim olan bazı PKK’lıların itirafları da bu gerçeği gösteriyor. Yapılan soruşturmalardan PKK’nın çekilmediği, aksine şehirlere yerleştiği de görülüyor. Terör örgütü şimdi şehirlerde güçleniyor. Yine teslim o lan PKK’lıların itiraflarından PKK’nın militan sayısının 100 bini bulduğunu da anlıyoruz. Bu itiraflar, belgeler devletin güvenlik birimlerinde de var. Ortada gizli, saklı bir şey yok.



Devletin valisi de, üst düzey yöneticileri de bu konuda yaptıkları açıklamalarda PKK’ya yeni katılımların olduğunu, çekilmenin ancak % 15’inin gerçekleştiğini söylemediler mi?



Sınır dışına sadece sakat, yaşlı ve hasta olanların çıktığı, son katılımlarla terörist sayısının 25 bin olduğu da görülüyor. Şehirlerdeki 100 bini bulan militan sayısı ile 125 bin teröristin her türlü eylem i&cced il;in hazır bekletildiğini söyleyebiliriz. Bu militan güçlerin milyonlarca Kürt’ü meydanlara, sokaklara indirebilecek şekilde hazırlandıklarını da unutmamak gerekiyor.



MEYDANLARA İNMEYE HAZIRLANIYORLAR



PKK’ya yakın bazı internet sitelerinde yayınlanan açıklamalarda, terör örgütü militanlarının, barış konusunda AKP Hükümeti’nin beklenen adımın atılmaması halinde çok büyük katılımlarla meydanlara inmeye hazırlandığı, bu eylemlerin G ezi eylemlerini katlayacağı, bunun için hazırlık içinde olunduğu vurgulanıyor. Zaten Gezi eylemlerine de BDP’nin destek verdiği Eş Başkan Selahattin Demirtaş tarafından açıklanmıştı. Demirtaş “Biz, Gezi eylemlerinin hem yanındayız, hem içindeyiz. Ancak darbe ile hükümetin düşürülmesine karşıyız” demişti.



Bugün Doğu ve Güneydoğu’da kendi güvelik birimlerini oluşturan PKK’ya karşı hiçbir işlem yapılmıyor. Bu miltan güçler tek tip giyiniyor, yüzlerini poşu ile kapatıyor, eğitim yapıyor, yol kesiyor, kimlik kontrolünde bulunuyor. Üzerlerindeki tişörtlerde Öcalan&rsq uo;ın fotoğrafını taşıyor. Ellerinde kendi bayrakları ile ortaya çıkıyorlar. Zaman zaman polis bu güçleri tazyikli su ile dağıtıyor ama nedense bunları yakalamıyor, gözaltına almıyor, yargıya teslim etmiyor.



Ortada bir bilinmeyen ve kafaları karıştıran bilmece var. Hükümet kanadı “PKK ile hiçbir pazarlık yapmadık” diyor. PKK cephesinden “Adım atılmazsa yaptığımız anlaşmayı açıklarız” tehdidi geliyor. Kamuoyu olup bitenlerden hiçbir şekilde haberdar edilmiyor. Ne oluyor, ne bitiyor, Hükümet olan lar hangi adımları nasıl atacak bunları herkes birbirine soruyor.



TEHLİKE GİTTİKÇE BÜYÜYOR



Yanı başımızda Güney Suriye sınırını ele geçiren PKK’nın devamı PYD’liler, Özerk Kürdistan’ı kurduklarını ve yakında 4 parçalı Kürdistan Federasyonu’nu açıklayacaklarını söylüyorlar. Kuzey Irak’ta Barzani yine bildiğini okuyor, bir yandan da Türkiye’yi tehdit ediyo r. İçeride ise KCK gücüne güç katıyor. Bizi yönetenler “Defacto’ya, oldu-bittiye izin vermeyiz” diyorlar ama BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyor.



Şimdi yeni bir kaos ortamına sürüklenebiliriz. Eğer, PKK ve yandaşları meydanlara inmeye başlarsa bu Türkiye’nin geleceğini de tehlikeye atacak ve siyasi otorite belki de beklenmedik şekilde sarsılacaktır. Çünkü böyle bir durumda iç çatışmaların bile başlayabileceğinin görülmesi gerekiyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 48
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1034
Toplam Tekil 4068955
IP 3.138.200.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu