Girne Amerikan Üniversitesi KKTC’yi zirveye taşıyor… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Girne Amerikan Üniversitesi KKTC’yi zirveye taşıyor… - Necdet SİVASLI
Tarih: 16.07.2013 > Kaç kez okundu? 2392

Paylaş


2013 yılının en iyi üniversitesi seçilen Girne Amerikan Üniversitesi’ne düzenlenen törenle ödül verildi. Montreax’taki ödül törenine katılan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yard.Doç Dr. Asım Yahya tarafından GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a takdim edildi.















GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ



2013’ÜN “EN İYİSİ” SEÇİLDİ







MONTREUX’DA DÜZENLENEN TÖRENDE ÖDÜL



GAÜ KURUCU REKTÖRÜ SERHAT AKPINAR’A VERİLDİ







KKTC’NİN ADINI EĞİTİM ALANINDA TÜM DÜNYAYA DUYURMA BAŞARISI



GÖSTEREN GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ “3 KITA TEK ÜNİVERSİTE”



VİZYONU İLE YURT DIŞI ULUSLAR ARASI GAU KAMPÜSLERİ İLE ULUSAL



SINIRLARIN ÖTESİNDE KÜRESEL YÜKSEK ÖĞRENİME DE YÖN VERİYOR







Girne Amerikan Üniversitesi, öğretim kalitesi, kampusları, öğretim kadrosundaki zenginliği ve mezun ettiği öğrencilerinin alanlarında gösterdiği başarıları ile KKTC’nin adını tüm dünyada duyurmaya devam ediyor. Girne Amerikan Üniversitesi, bu nedenle merkezi İngiltere’de bulunan Oxford Europe Business Assembly (EBA) Değerlendirme Kurulu tarafından Yılın en iyi Üniversitesi (Best University Socrates) ödülüne layık bulunmuştu.



Girne Amerikan Üniversitesi, öğretim dalları dışında çeşitli kültürel, sanatsal, turizme yönelik çalışmaları ve düzenlenen toplantılarla da adını duyuruyor. Birçok uluslar arası toplantılara da başarılı biçimde ev sahipliği yapıyor.



İsviçre’nin Montreax kentinde düzenlenen törenle bu yılın ödülü GAU CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç Dr. Asım Vehbi tarafından Yard. Doç Dr. Serhat Akpınar’a takdim edildi.







Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesinin ülke yükseköğretimi ve eğitim kalitesinin çıtasını yükseltecek önemli gelişmeler ile birlikte ülke ve topluma olan sorumluluğun artmasından gurur duyduğunu ifade etti. Kuzey Kıbrıs yükseköğretiminin kalitesinin ve dünyaca kabul edilirliğinin ada sınırları dışına çıktığına dikkat çeken Vehbi, “3 Kıta Tek Üniversite” vizyonu yurtdışı uluslararası GAÜ kampüslerinin ulusal sınırların ötesinde küresel yükseköğretime yön verdiğinin altını çizdi.



2013 Yılının En İyi Üniversitesi ödülünü ülke, Kıbrıs Türk toplumu ve GAÜ Küresel Bilim Ailesi adına almaktan GAÜ’ nün gurur duyduğunu da belirten Vehbi, AB ve dünyanın önemli resmi yükseköğretim akreditasyon kurumları tarafından ödüllendirilmenin ülke yükseköğretimi için önemli bir referans olduğuna vurgu yaptı.



2013 Yılının En İyi Üniversity – 2013 Best University ödül törenine katılan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Uygulamalı Sosyal Bilimler Turizm Yüksek Okul Müdürü ve GAÜ Turizm ve Sağlık Kompleksleri Koordinatörü Yrd. Doç Dr İsmet Esenyel ve Hukuk Danışmanı avukat Aral Doğu’dan oluşan GAÜ bilim heyeti ülke tanıtımı adına çeşitli temaslarda da bulunup EBA’nın uluslararası işbirliği yaptığı, aralarında Rusya, Belçika ve Almanya’dan turizm ve sağlık alanında otorite kuruluşların yer aldı ğı “Sağlık ve Sağlık Turizmi” konulu konferansa katıldıktan sonra KKTC’ye döndüler.



e.mail: necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 971
Toplam Tekil 4065179
IP 3.15.202.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu