“ŞUURSUZ MİLLİYETSEVERLİK” - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“ŞUURSUZ MİLLİYETSEVERLİK” - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU
Tarih: 14.07.2013 > Kaç kez okundu? 2322

Paylaş


Başbakan RTE, Gezi Olayları’na katılanlar için “Geldiler, geçtiler, gittiler” deyimini kullandı. Tıpkı Cumhuriyet Mitingleri gibi...

Bunun böyle olacağı belliydi. Defalarca söyledim: “Gezi Olayları’na katılan insanlarımız milliyetsever, vatansever ve yurtsever olabilir. Ancak davranışlara bir şuursuzluk hakimdir ve samimi olarak muhalefet etmeye çalışan bu insanlarımızın bir stratejisi yoktur” diye... Ve müthiş tepki topladım.

Ancak Başbakan RTE’nin “Geldiler, geçtiler, gittiler” ifadesinden sonra çok haklı çıktığımı düşünüyorum. Gerçekten kendilerini milliyetsever, vatansever ve yurtsever olarak adlandırabileceğimiz samimi muhalefet yapan bu kitle, bir “sel” gibi gelip geçmiştir. Bana göre böylece muhalif bu kitlenin gazı alınmıştır.

Her yapılan işin muhakkak bir stratejisi olmalıdır. Strateji sözlük anlamına göre “Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol”dur. Yine başka bir ifade ile strateji; benimsenen politikalardan azami verim almak amacıyla; politik, ekonomik, psikolojik güçleri bir arada kullanma sanatını destekleyen bir bilim dalıdır. Strateji; siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarla ilgili mücadelede; diplomatik baskı, ekonomik sızma, yardım, boykot, ambargo, kültürel nüfuz, yıkıcı faaliyet, askeri tehtid gibi vasıtalarla; kullanılan hasım tarafın manevralarını boşa çıkarmak ve tarafların reaksiyonlarını hesaplayarak süreci düzenlemek ile ortaya konulur.

Gezi Olayları’na katılan insanların büyük bir çoğunluğu samimidir. Ancak izlediğimiz kadar ile olaylar, daha sonra marjinal gruplar ile dış güçlerin kontrolüne girerek amacından sapmış ve boyut değiştirmiştir. Böylece kimin kontrolünde olduğu belli olmayan marjinal gruplar ve dış güçler ile Başbakan RTE’nin, kendiliğinden doğan mukavemet olarak tarif edebileceğimiz doğal muhalefetin boşa çıkarılmasından fayda sağlama stratejileri, bugün itibarı ile başarılı olmuştur.

Kara propagandanın, halka konuşturduğu en büyük söylem ve oluşturduğu algı “AKP ve RTE’nin alternatifsiz olduğu” ve “muhalefet partileri ve onların mevcut liderleri ile bu işin yürümeyeceği”dir.

Taksiye bindiğinizde, berbere gittiğinizde, bir yerde oturup çay içtiğinizde; hep benzer sözleri duyarsınız... Aynı şeyler Gezi Olayları’na katılanlara da sorulduğunda, içerik olarak benzer cevaplar verilmiştir.

Günümüzde Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunların müsebbibi kimdir diye sorsanız neredeyse toplumun çoğunluğundan “muhalefet ve muhalefet liderleri”dir cevabını alacaksınız. Bu bir kara mizahtır!

Bu şunu gösteriyorki; toplumun genelinde psikolojik yöntemler kullanılmak sureti ile bir algı yaratılmıştır. İşte onun için Başbakan RTE, kendi stratejisinden sonuç alıyor ve çok rahatlıkla “geldiler, geçtiler, gittiler” diyebiliyor.

Türkiye’nin ezici bir çoğunluğunun milliyetsever, vatansever, yurtsever olduğundan hiç kuşkum yok. Ancak bu şuurlu ve stratejik bir çalışmaya dönüşen sevgi ve bağlılık değildir. Hasım güçler; bunu bildikleri için sıkıştıklarında Atatürk’ü, Türk Bayrağını, Türk olgusunu ve hatta Üç Hilalli bayrakları kullanmaya, milli duygu ve düşünceleri istismar etmeye kalkmaktadır. Daha önce yazdım, Türklükle problemi olan cemaatin Türkçe Olimpiyatı yapması, Türk Okulları açması, RTE’nin evlere Türk Bayraklarının asılmasını istemesi, marjinal sol grupların “katil devlet hesap verecek” sloganları ile yürürken Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşıması, bunların en belirgin örneğidir. Halbuki bugün Güneydoğu’nun neredeyse pkk’ya teslim edildiğini konuştuğumuz günleri yaşıyoruz.

Şimdi yapılacak iş; insanlarımızın tamamına yakınının sahip olduğu bu temiz milliyetseverlik, vatanseverlik ve yurtseverlik olarak tanımlayabileceğimiz duygu ve düşüncelerini; şuurlu hale getirerek bir stratejiye oturtmaktır.

Bu nedenle yapılacak işlerin birincisi, demokratik sistemde seçimle gelen seçimle gidecektir prensibi gereği iktidar partisinin alternatifinin muhalefet partileri olduğuna halkı inandırmaktır. İkincisi, muhalefet mutlaka bir partiyi tek başına iktidara getirmek için yapılmalıdır. Üçüncüsü, bunlar için her türlü kara propagandaya boyun eğmeksizin bir lider etrafında toplanılmalıdır. Dördüncüsü, yapılacak bütün işler, bu şekilde siyasete kanalize edilmeli ve seçimlerde sonuç alınmalıdır.

Yoksa yapılan bütün iyiniyetli girişimlere rağmen, çabalar güdük kalacak ve dış güçler ile yerli işbirlikçilerin desteklediği iktidar, iş başında kalmaya devam edecektir. Bakın ben size tavsiye ettiğimi uyguluyorum ve bu iktidarın alternatifi olarak gördüğüm Devlet Bahçeli ve MHP’yi; büyük bir sabır, inanç ve disiplinle destekliyorum. Çünkü düzenli damlayan bir su zerresinin taş gibi bir mermeri parçaladığını biliyorum. Gelin benim dediğimi beğenmiyorsanız sizde bir teklifde bulunun. Eğer sizinkisi akla yatkınsa onu uygulayalım. Ama yeterki şuurlu yani bilinçli ve birlikte hareket edelim vede bir stratejimiz olsun. Biz inarız ki “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” Aksi halde sahip olduğumuz şuursuzluk ve strateji yokluğu nedeni ile bugün olduğu gibi daima tuzağa düşer ve netice alamayız.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 289
Toplam Tekil 4068211
IP 3.141.8.247






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu