PKK, NEYİN HAZIRLIĞINI YAPIYOR?... - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









PKK, NEYİN HAZIRLIĞINI YAPIYOR?... - Necdet SİVASLI
Tarih: 10.07.2013 > Kaç kez okundu? 2405

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



PKK, NEYİN HAZIRLIĞINI



YAPIYOR?...



Biz daha önce PKK ile ilgili yazdığımız yazılarda genellikle “PKK’nın ve yandaşlarının isteği, terörist başı Öcalan’ın serbest bırakılması” demiştik. Yoğun gündem içinde, dikkatlerimiz başka yönlere çekiliyor, Doğu ve Güneydoğu’da PKK ve yandaşları Öcalan’ın serbest bırakılması için çalışmalarını yoğunlaştırı yor. Kandil, BDP ve yurt dışındaki PKK’nın sesleri “Öcalan serbest bırakılmadan, sorun çözülmez” diyorlar.



Geçenlerde yurt dışında bulunan PKK’nın para kasalarından Remzi Kartal bir açıklama yapmış “AKP, elini çabuk tutmaz, isteklerimizi yerine getirmezse, biz de AKP’nin Öcalan ile yaptığı anlaşmaları açıklarız” demişti. Dikkat ettiniz mi, bu açıklamalara bile AKP kanadından herhangi bir yalanlama gelmedi. Demek ki, ortada “Barış süreci” ni ilgilendiren çok önemli bazı anlaşmalar var ve bunları kamuoyu bilmiyor.



“ÖCALAN SERBEST BIRAKILACAK”



Gerek iç basında, gerekse dış basında Doğu ve Güneydoğu’nun PKK’ya teslim edildiğine dair yazılar ve yorumlar yayınlanıyor. Bazı Batı televizyonları, buralardan canlı bağlantılarla yayınlar yapıyor. Doğu ve güneydoğu’da PKK’nın hazırlıklarından söz ediliyor. Silahları ile birlikte Türkiye’yi terk etmeleri beklenen PKK’lıların da bunu geciktirdiklerine dikkat çekiliyor.



Yazımızla ilgili olduğu için Kandil’den Murat Karayılan’ın PKK’ya yakın haber ajanslarına verdiği şu açıklamayı da burada sizlerle paylaşalım:



“Önderimiz Öcalan serbest bırakılmadan, tam çekilme ve silah bırakma olmayacaktır.”



Bunların kafalarının içindekiler bellidir. İsteklerinin de sonunun gelmediğini görüyoruz. Terörist başı Öcalan’a özgürlükte direniyorlar ve bundan da vaz geçmeyecekleri belli. Her yerde posterler ve fotoğraflar ile propaganda yapıyorlar. İmralı açılımında işin özerkliğe kadar dayandığını da okuyabiliyoruz. Hatta son gelen haberlere göre Öcalan’ın seçim otobüsü bile hazır hale getirilmiş.



AĞIZLARINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDILAR



Fazla uzaklara gitmeye, kafa karıştırmaya da gerek yoktur. İmralı-kandil arasında mekik dokuyan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ağzındaki baklayı çıkarıp “ Kendimizi ve kentlerimiz yönetebiliriz” demedi mi? Kafalarının içinden geçen her şeyi açık açık söylüyorlar. Ne istedikleri de belli. Daha neyin hesabı yapılıyor?



Şimdi, terörist başının kardeşi Osman Öcalan, İmralı dönüşü “Ağabeyime doktor gerekiyor” dedi. Bunun üzerine İmralı’ya doktor gönderildi. Burada bir tezgâh kuruluyor, bu tezgâh da “Öcalan, ölümcül hastalığa yakalandı, cezaevi koşulları buna uygun değil” denilecek. Hatta MHP Milletvekili Halaçoğlu, bu konuda daha önce bir açıklama yapmış “Öcalan’ı prostat kanseri yapacaklar” demişti. Şimdi bakıyoruz bunlar birer birer sahneye konuluyor.



PKK’nın siyasi uzantısı BDP milletvekillerinden gelen sesler de farklı sayılmaz. Hep bir ağızdan “Liderimiz özgür kalmadıkça barış olmaz” diyorlar. Sürekli olarak Kürdistan’dan söz ediyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da kendi sivil teşkilatlarını, polis güçlerini kuruyorlar. Etrafı sözde Kürdistan bayrakları ile donatıyorlar. Bunlara ses çıkarılmıyor. Yapılan eylemlerde polis görev almıyor. Bölgedeki kritik noktalardaki askeri karakollar bile boşaltılıyor. Bölge tamamen PKK’nın kontrolüne bırakılmış durumda görünüyor.



ÜLKE BÖLÜNMEYE GİDİYOR



PKK ve yandaşlarının taşkınlıklarına, girdikleri yol kesme ve kimlik kontrollerine bile ses çıkarılmıyor. Cizre’de kurdukları polis teşkilatına baskın düzenlendiği söyleniyor, ancak sonucun ne olduğunu kimse bilmiyor. Resmen anayasal suç işleniyor, kaç kişi göz altına alınmış, kaç kişi tutuklanmış bil en var mı? Kaldı ki, daha önce tutuklanan KCK sanıkları ve diğer PKK’lılar gruplar halinde serbest bırakılıyor.



“Barış süreci” adı altında görebildiğimiz kadarı ile ülke bölünmeye doğru gidiyor. Doğu ve Güneydoğu, PKK’nın alanı haline geldi. Dağdan taştan T.C kaldırılıyor. Türk bayraklarını görmek mümkün değil. Her taraf Öcalan posterleri ve sözde Kürdistan bayrakları ile donatılıyor. Yıllardır si lahla elde edemediklerini, bugün AKP Hükümeti ile pazarlıkla elde etmiş durumdalar. Ortadoğu uzmanlarının son analizlerinde “4 parçalı Kürdistan” ın hayata geçmesi de bu sayede sanıyoruz geç de olsa gerçekleşmiş olacak.



Yazımızı MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın bu konudaki şu açıklamaları ile noktalayalım:



“ Bölgede kurulacak bir Kürdistan devleti ile Ermenistan ve İsrail’in sınırdaşı olunacak. Böylece Türkiye’nin önüne bir Çin Setti çekilecek. Türkiye’nin Türk ve İslam Dünyası ile bağını sağlayan bölgeye Kürdistan kurulduğu zaman Türkiye’nin hem Türk Dünyası, hem de İslam Dünyası ile bağı kesilecek. Yani, Ermenistan, Kürdistan ve İsrail sınırdaş olacak. 3 devletle Türkiye adeta kökünden koparılacak.”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 61
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1897
Toplam Tekil 4076678
IP 3.144.116.159






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu