BÜTÜN HEDEF ÖCALAN’IN SERBEST BIRAKILMASI… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BÜTÜN HEDEF ÖCALAN’IN SERBEST BIRAKILMASI… - Necdet SİVASLI
Tarih: 03.07.2013 > Kaç kez okundu? 2321

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



BÜTÜN HEDEF ÖCALAN’IN



SERBEST BIRAKILMASI…



BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in, süreç ve Öcalan ile ilgili şu sözlerinin altını çizelim:



“Kürt sorununun nihai çözümü isteniyorsa, bunun yolu Kürt halkının önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasından geçer. Bunu da hükümetin bugünden kendi gündemine alması gerekir. Çünkü bir halkın önderi özgür değilse o halk özgür değildir. Bu bütün dünyanın bildiği, AKP'nin de bildiği bir durumdur."



Öcalan’ın serbest bırakılması yolunda dışarıdan da yardım ve destek alındığının da bir mesajı veriliyor. Zaten, bazı dış güçler, Öcalan’ın serbest kalmasını hem istiyor, hem destekliyor hem de Hükümete baskı yapıyor. Bunları da görmezden gelmemek gerekiyor.



ÖCALAN DA “SERBEST KALACAĞIM” DİYOR



Kürt sorununun çözümü ile ilgili olarak bugünkü Hükümet ile PKK’nın başı ile başlatılan görüşmelerden sonra dikkat edilecek olursa, PKK ve yandaşlarının yaptıkları tüm yürüyüş, toplantı ve açıklamalarda “ Öcalan’a özgürlük” &o uml;n planda yer almıştır.



Fazla uzağa gitmeyelim. Sürecin başlarında İmralı’ya giden BDP heyeti ile görüşen Öcalan, düzenlenen tutanaklara da geçen, medyaya da sızan açıklamasında aynen şu ifadeleri kullanmıştı:



“Hiçbir tutuklu kalmayacak. Tüm KCK ve PKK’lı tutuklular serbest kalacak. Ben de serbest kalacağım. Süreci tıkamayın ve dikkatli hareket edin.”



Yine dikkat edilecek olursa, sürecin başlamasından bu yana 200’ye yakın KCK tutuklusu gruplar halinde serbest bırakıldı. Diğer tutukluların da serbest bırakılması için özellikle PKK ve siyasi kanadı BDP’lilerin nasıl bir çaba gösterdiğini de baştan bu yana izliyoruz.



ORTADA BİR PAZARLIK MI VAR?



Öcalan, kendisi ile İmralı’da görüşen BDP’lilere “Ben de dahil, tüm tutuklular serbest kalacak” dediğine göre, müzakerelerde aldığı bir söz üzerine ya da gizli anlaşmalara dayanarak böyle konuşmuş olabilir. Çünkü bugüne kadar gerek iç, gerekse dış kaynaklar “Sonunda Öcalan serbest kalacak” demiyorlar mı?



İşin ilginç yanı, bu süreci başlatan ve MİT’in Öcalan ile müzakere etmesi için emir verenler, bu konuda suskun kalıyorlar. Öcalan konusunda hiçbir açıklama yapmadıkları gibi, çıkan söylentileri de yalanlamıyorlar. Ortada bir şeylerin pazarlık konusu yapıldığı ve kamuoyunun bilmediği birçok noktanın var olduğu da böylece görünüyor. Çünkü PKK’lıların çekilmeyi geciktirmesi, ağırdan ve gönülsüz hareket etmesi, yeni mevziler elde etmeye çalışması Öcalan’ın daha çabuk serbest bırakılmasını sağlamak için atılmış adımlar olarak da değerlendirilmelidir.



Bize göre, bu söylemler, kamuoyu oluşturmaya yöneliktir. “Öcalan bir gün serbest kalacak, hatta Meclis’e bile girecek” gibi sözler bunun zeminini hazırlamaktadır. PKK çevrelerinin “Öcalan üzerine düşen görevi yerine getirdi, şimdi adım atma sırası Hükümette” demesinin altında yatan gerçek de bundan başka bir şey değildir.



EYLEMLER BAŞLAYABİLİR



BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in bu son açıklamaları bu açıdan önemlidir. Öcalan ile ilgili bundan sonra bu tür açıklamaları daha çok duyacağız. Burada bütün hedefin Öcalan’ın serbest bırakılması üzerine kurulduğunu da daha açık biçimde görmekteyiz.



Şunu da söylemeden geçmeyelim:



Öcalan’ın serbest kalmasını isteyenlerin yanı sıra, bu konuda PKK yandaşlarının sokaklara çıkacağı, şiddet dahil her türlü gösteriyi yapmaya hazırlandıkları yönünde de bilgiler geliyor. Özetleyecek olursak, ortalığı daha da karıştıracak eylemlerin başlayabil eceği görülüyor. Zaten şu son haftalarda bunun ayak seslerini duyuyoruz. Yakılan araç-gereçler, güvenlik güçlerine karşı şiddete baş vurmalar, yasal olmayan eylemlerin artması bu konunun daha da alevleneceğini gösteriyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1506
Toplam Tekil 4067640
IP 3.144.248.24






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu