“Yedi Cihan Kazan” fotoğraflarla ölümsüzleştirilecek… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Yedi Cihan Kazan” fotoğraflarla ölümsüzleştirilecek… - Necdet SİVASLI
Tarih: 29.06.2013 > Kaç kez okundu? 3549

Paylaş


Kazan Belediyesi tarafından organize edilen “Yedi Cihan Kazan” projesi çerçevesinde Türkiye’ye gelen Türk dünyasından fotoğrafçılar toplu halde görülüyor. Fotoğraf sanatçılarının fotoğrafları bir sergi ile Ankaralılarla buluşturulacak.











Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilk fotoğrafı çekerek start verdi. Başkan Ertürk, bu tür etkinliklerin genişletilerek uluslararası boyutta devam ettirilmesi için çalışma yapacaklarını da söyledi.















TÜRK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ



HER YERDE TANITILACAK







Kazan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Yedi Cihan Kazan” projesinin açılış töreni Kazan Belediyesi Köprübaşı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, K.K.T.C., Tataristan (Rusya Federasyonu), Ukrayna ve Türkiye’den 7 fotoğraf sanatçısı Kazan ilçesine konuk oldu. Fotoğrafçılar 7 gün boyunca Kazan’ın kültürel, sanatsal, tarihi değerlerini görüntüleyecekler. Proje sonunda seçilen fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi açılacak. 01 Temmuz 2013 tarihinde Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılacak olan fotoğraf sergisi 10 Temmuz’a kadar devam edecek.







Kazan Belediyesi tarafından organize edilen açılış törenine başta Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kazan Kaymakamı Veysel Beyru olmak üzere Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren ve çok sayıda davetli katıldı.







Ertürk: “Bu projenin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum”



Açılışta bir konuşma yapan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Belediye olarak, tarihi çok eskilere dayanan Kazan’ın gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında tanınması, bilinirliğinin artırılması amacıyla birçok kültürel ve sanatsal faaliyete imza atıyoruz. “Yedi Cihan Kazan” projesi de özellikle kültürümüzü, tarihimizi ve geleneklerimizi tanıtma noktasında gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz önemli projelerden biri. Bu projenin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Proje kapsamında Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, K.K.T.C., Tataristan (Rusya Federasyonu), Ukrayna ve Türkiye’den 7 fotoğraf sanatçısının, 7 gün boyunca Kazan’da gezip gördükleri yerleri, tattıkları lezzetleri, tarihi, doğayı fotoğraflayacaklarını ifade eden Ertürk, “hepsi birbirinden de� �erli sanatçılarımıza ve bu projenin hayata geçmesinde bizlere katkı sağlayan başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ANFA, TAİ, Ankara Lojistik Üssü, Mim Mühendislik, EkoAvrasya, TÜRKSOY ve Kanal Avrupa’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Ertürk, bu tür organizasyonların uluslararası boyutta daha kapsamlı biçimde yapılması gerektiğini, bu konuda da belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi.







Tüymebayev: “ Hoş geldiniz”



Açılış törenine katılan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, yaptığı konuşmasında kardeş iki ülke olan Kazakistan ve Türkiye’nin dost ilişkilerinin özellikle kültür-sanat ve ekonomide hızla geliştiğine dikkat çekti. “ Bugün burada Kazan’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başta Kazakistan’dan gelen fotoğraf sanatçımız olmak üzere Yedi Cihan Kazan Projesi kapsamında Kazan’da konuk olacak tüm sanatçılarımıza ben de hoş geldiniz diyorum” dedi. Özellikle uluslararası kültür-sanat faaliyetlerinin yürütülmesinde maddi boyutun ne kadar önemli olduğunun altını çizen Tüymebayev, “yapılan bu tür faaliyetleri maddi olarak destekleyen tüm kurum ve kuruluşları da duyuarlılıklarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.







Kaseinov: “ TÜRKSOY üye ülkeleri fotoğraf sanatçıları Kazan’da”



TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı) olarak bu yıl kuruluşlarının 20. yılını kutladıklarına dikkat çeken TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, “Bizler Türk Dünyası devletleri arasında özellikle kültür-sanat ilişkilerinin gelişmesi, toplumların kaynaşması için buluşmalar, organizasyonlar, toplantılar, sergi ve konserler gerçekleştiriyoruz. Bu alanda faaliyet yapmak isteyen kurum ve kuruluşlarla ortak projeler yapıyoruz. TÜRKSOY üye ülkeleri fotoğraf sanatçıları bu defa Kazan Belediyesi’nin davetlisi olarak Kazan’da bir araya geldi. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü böyle kapsamlı bir projeye imza attığı için tebrik ediyorum” dedi.







Eren:” Türk Dünyasında yapılan kültür-sanat projelerine destek veriyoruz”



Dernek olarak kuruldukları ilk günden itibaren özellikle Türk Dünyasında yapılan kültür-sanat projelerine destek verdiklerini dile getiren Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren de yaptığı konuşmada “Bugün burada davetimizi kabul edip gelen fotoğraf sanatçılarımız vesilesiyle Kazakistan’ın başkenti Astana’ya, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye, Tataristan’ın başkenti Kazan’a, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya, KKTC’nin başkenti Lefkoşa ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’e selamlarımı gönderiyorum. Bizim ana hedefimiz Türk Dünyasını bir araya getirecek etkinliklere imza atmaktır. Kısa zaman içinde bu konuda önemli yol aldık. Bundan sonra da Türk Dünyasının olduğu her yerde olacağız ve bu tür etkinliklere de destek vereceğiz.“ dedi.







Açılış konuşmalarının ardından projenin ilk fotoğrafı Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından çekildi.







e.mail: necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1747
Toplam Tekil 4067881
IP 18.223.196.211






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu