KERKÜK’TEN “İMDAT” SESLERİ GELİYOR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KERKÜK’TEN “İMDAT” SESLERİ GELİYOR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 29.06.2013 > Kaç kez okundu? 3283

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



KERKÜK’TEN “İMDAT” SESLERİ



GELİYOR…







Sabah bir okurumuz aradı. Kerkük’te, Barzani’nin Türkmenlere karşı bir yıkım politikası uyguladığını, Kerkük Valisi’nin emriyle Albay Adnan’ın şu ana kadar 30 tane Türkmen’in evini yıktığını, ard arda patlayan bombalarla da birçok Türkmen’in hayatını kaybettiğini söyledi. Ardından Çiğden Oakes bize mail ile ulaştı. Ondan da aynı şikayetleri okuduk. “Kerkük bir Kürt kenti yapılmak isteniyor. Bunu da bizzat Barzani yapıyor.”dedi.



Önce Çiğden Oakes’i dinleyelim:



“Kerkük’teki bütün Türkmen köylerinden kurtulup, orayı “Kürdistan” adı altında Türkiye’nin de Güneydoğusu dahil İsrail’e bağlamaktır. Öldürmekle bitiremediler, tapu ile ilgili bütün daireleri yaktılar, tapu kanıt gösterilmesin diye. Onda da başarılı olamadılar, şimdi bu yola baş vuruyorlar. Şu anda Kerkük’teki bütün Türkmen vatandaşlarımız ölümle burun burunalar. Lütfen, Kerkük’e yüzünüzü dönün, buradaki kardeşlerimizin imdat seslerine kulak verin.”



BAZRZANİ YAKIYOR YIKIYOR, ÖLDÜRÜYOR



Bu satırları yazarken, halen Kerkük’ten aramalar sürüyordu.



İşte, Mustafa Tolga Ercedoğan’dan bir çığlık daha:



“ BUGÜN SABAHTAN BERİ BARZANI GÜÇLERİ KERKÜK'TE TÜRKLERİN EVLERİNİ MAKİNALARLA YIKMAKTA ŞU AN 30 UN ÜZERİNDE EV YIKILMIŞ 1 ÖLÜ 10 UN ÜZERİNDE YARALI VAR VE YIKIM DEVAM ETMEKTEDİR... BARZANİ BÖLGEDEN TÜRKMEN KANDAŞLARIMIZI KAÇIRTMAK İÇİN HER TÜRLÜ BASKI VE ZULÜMÜ YAPMAKTAYDI ŞU AN İTİBARI İLE KERKÜK'TE KÜRT TÜ RKMEN İÇ SAVAŞI ÇIKTI ÇIKMAK ÜZERE. KÜRTLER, AKP HÜKÜMETİ'NİN DESTEĞİ İLE HER TÜRLÜ BASKI VE ZULÜMÜ TÜRKLERE YAPMAKTA VE KUZEY IRAK'IN DA IRAK TÜRKMENİSTANI OLMAYIP KÜRDİSTAN OLMASI SEBEBİ İLE DEVLETİN TÜM İMKANLARI İLE TÜRKMENLERE SALDIRMAKTA MİLLİ BİR KÜRDİSTAN'I GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN TÜRKMENLERE HER TÜRLÜ BASKIYI UYGULAMAKTADIR ŞİMDİ TELEFONLA GÖRÜŞTÜM GÖRÜŞÜYORUM VE YIKILAN EV SAYISI 40 OLDU EVLERİN İÇİNDEN İNSANLAR ÇIKARILMADAN İŞ MAKİNALARI İLE EVLERİ YIKIYORLAR. “



Erdem Akıncı ise Başbakan Erdoğan’a sesleniyor:



“Zulüm görenlere koşmak, onların sorunları ile ilgilenmek için bunların illa Arap mı olması gerekiyor? İlla Filistinli olması gerekiyor? Zulüm görenlere el uzatmak için Türk adını taşımak yetmiyor mu? Kerkük’teki Türkler örgütlenmeli, kendilerini koruyacak konuma getirilmelidir. Bunu eğer bugünkü AKP Hükümeti yapmıyor, yapamıyorsa MHP mutlaka olaya el atmalıdır. Biz, Türklük derken, Turan derken bu Kürtler nasıl olur da Türklere zulüm yapabilir? Musul-Kerkük bizim derken, Türk’ün yurdunda Türk zulüm görüyor.”



KARDEŞLERİMİZİ KORUYAMIYORUZ



Kerkük konusunda bugüne kadar yazdığımız yazılarda özellikle bugünkü AKP Hükümeti’nin Türkmenleri kaderine ve yalnızlığa mahkum ettiğin vurguladık. Barzani, her ağzını açtığında “Kerkük bir Kürt kentidir” demiştir . Kuzey Irak’ta egemenliğini ilan ettikten sonra da Kerkük’ün statüsünü değiştirmiş, Türkmenleri sindirmiş, bombalamış, göce zorlamıştır. Ancak, işin ilginç tarafı, Türkiye’den hiçbir tepki görmemiştir. Bu da Barzani’yi daha da şımartmış ve azgınlaştırmıştır.



Dış politikada ne hale geldiğimiz açık biçimde görülüyor. Kendi yurtlarındaki ve topraklarındaki kardeşlerimizi bile koruyamıyoruz. Uygulanan zulme, bombalama, kaçırılma ve sindirmelere karşı sessizliğimiz sürdürüyoruz. Barzani denem Türk ve Türkiye düşmanı adamı ayaklarının altına kırmızı halılar sererek karşılıyor, kucaklıyor, konuk ediyoruz. Kerkük’ten gelen feryatlara kulaklarımızı tıkıyoruz.



Dr. Erhan Sarıkahya’dan son aldığımız notu da sizlerle paylaşıyoruz:



“Bakalım Türkmenlerin başına daha neler gelecek? Feryadımızı duy Anavatan Türkiye… Ana vatan Azerbaycan… Ey Türk Dünyası, Birleşmiş Milletler…Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Selahattin İl Meclisi Üyesi Ali Haşim Muhta roğlu şehit oldu.”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1422
Toplam Tekil 4067556
IP 3.12.162.179






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu